Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,847
Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

15 gün kadar önce ankara/bursa/ankara seyahtimde....213tl.lik benzinle 467 km yol yaptım..buna göre 213/467=0.456tl.Tamamı ş.dışı verisi olup,ortalama hız 100-120km.(1lt 97 oktan 4.010tl.idi.)

Etiketler

50 litre benzin ile yapmışsınız o yolu. bence süper değerler. demekki gerçektende 5.2 sabit ve makul hızlarda çok yakmıyor. LPG olsa 13 litre filan yakmış olurdu tahmini 100 km de. bence mantıklı. aynı yolda yani ankara bursa arası 4.0 da aynısını yakıyor. düz yol olsa taş .çatlasa 1 litre daha az LPG yakar içinde 3 kişi ve dolu bagajla.

herkese verdiigi bilgiler iin teşekkürler açıklayıcı olmuş.ben eskiden kullanmıştım 1995 gc şimdiki yakıt bilgileri ni bilmiyorum kısmetse emekli oluyorum alacagım yeni bir tane 96-97
be şöyle düşünüyorum lpg li araçta çift yakıt sistemi herhangi bir şekilde sistemin birisi sizi yolda bırakmaz.dizel olsa kötü yakıt alsan yolda (ülkemizde yapma dizel çok zaten) enjektörün gitse bittin arazide yolda bakımı agır herkes müdahele edemez dizel araca ama az biraz mekanik bilgisi olanın veya telefonla bilgi alarak bile lpg/benzin aracınızıa müdahele edebilirsiniz.kusura bakmayın kafanızı şişirdim ama 52 grand cherokee fevkulade bir araç aradıgın her şey onda.

Ankarada şehir içi saat 10.00 ve 16.30 saatleri arasında trafikte 0,380 kuruşa kadar düşürdüm, keyfe keder basıp gürletirsemde 0,430 kuruş..
5.2 8 tane silindiri olan bir araç için bedavadan biraz pahalı, bu arada 3 depoda bir 50 tl benzin yiyor kerata, helalı hoş olsun..
Yani en yi şehir içi değerim 90 TL ile 260 km, lt si 2.130 tl
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şakamı ya bunlar nasıl değerdir ben bir yerimi parçalasam aracım 100 tl gazla 190- 210 km arası değişiyor. kuzenimin opeli var 1.6 motor tüpde 25 kuruş yakıyor benim araç ise 50 - 55 kuruş kışın 60 kuruşa çıkıyor burda yazılanalrı okuyorumda şaka gibi gerçekden şehir içinde 22 kuruşlardan bahsedenler var. Ya bu arkadaşlar şaka yapıyor yada zj diye 1.6 motor araca sahip araçlara biniyorlar. gaz sistemlerine bakıyorum brc,zavoli,atker falan bende prins var burada yazılanları okuyorum yükleniyorum yetkili servisin kapısına beyfendi herşeyiniz normal çalışıyor gaz verileri mükemmel gösteriyor bilgisayarda bunların yakıt değerleri budur diyor düşünceli birşekilde yolu tutuyorum kardeşimde 5.9 var ona soruyorum yok abi mümkün değil benim araç 60 - 65 kuruş yakıyor diyor seninkisi normal diyor. Artık kafayı takmamaya başladım ve buradan sesleniyorum şehir içinde 21 kuruş yakıyorum diyen ZJ sahibine gel benim yanıma alalım gazını yak 21 kuruş km de şehir içinde sana arabamın satışını hemen veriyim buradaki insanlarda şahittir. şehirler arası yolda 21 kuruş deseniz olabilir derim ama şehir içinde mümkün değil mümkün diyen arkadaşlarada özelden pm atsın telimi verecem gelsin noterde anlaşalım yakarsa 21 kuruş trafikde hemen verecem arabamın satışını yakmazsa alrım onun 21 kuruş yakan aracını hodri meydan... Yeni araba alan arkadaşlarımız veya alacak olan arkadaşlarımız bu saçma sapan yazılanalra bakıp yalnış bilgi ediniyorlar onlara sesleniyorum bizim 5.2 zj lerimiz şehir içinde normal çartlarda trafikde 45-55 kuruş arası yakar uzun yolda bu oran 25 - 30 kuruşa kadar düşer gerisine kesinlikle inanmayın LÜTFEN...

Selam kimin 21 kurusmus merak ettim benim sehir ici 38 kurus min degerim

AuMar' Alıntı:
Ankarada şehir içi saat 10.00 ve 16.30 saatleri arasında trafikte 0,380 kuruşa kadar düşürdüm, keyfe keder basıp gürletirsemde 0,430 kuruş..
5.2 8 tane silindiri olan bir araç için bedavadan biraz pahalı, bu arada 3 depoda bir 50 tl benzin yiyor kerata, helalı hoş olsun..
Yani en yi şehir içi değerim 90 TL ile 260 km, lt si 2.130 tl
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şakamı ya bunlar nasıl değerdir ben bir yerimi parçalasam aracım 100 tl gazla 190- 210 km arası değişiyor. kuzenimin opeli var 1.6 motor tüpde 25 kuruş yakıyor benim araç ise 50 - 55 kuruş kışın 60 kuruşa çıkıyor burda yazılanalrı okuyorumda şaka gibi gerçekden şehir içinde 22 kuruşlardan bahsedenler var. Ya bu arkadaşlar şaka yapıyor yada zj diye 1.6 motor araca sahip araçlara biniyorlar. gaz sistemlerine bakıyorum brc,zavoli,atker falan bende prins var burada yazılanları okuyorum yükleniyorum yetkili servisin kapısına beyfendi herşeyiniz normal çalışıyor gaz verileri mükemmel gösteriyor bilgisayarda bunların yakıt değerleri budur diyor düşünceli birşekilde yolu tutuyorum kardeşimde 5.9 var ona soruyorum yok abi mümkün değil benim araç 60 - 65 kuruş yakıyor diyor seninkisi normal diyor. Artık kafayı takmamaya başladım ve buradan sesleniyorum şehir içinde 21 kuruş yakıyorum diyen ZJ sahibine gel benim yanıma alalım gazını yak 21 kuruş km de şehir içinde sana arabamın satışını hemen veriyim buradaki insanlarda şahittir. şehirler arası yolda 21 kuruş deseniz olabilir derim ama şehir içinde mümkün değil mümkün diyen arkadaşlarada özelden pm atsın telimi verecem gelsin noterde anlaşalım yakarsa 21 kuruş trafikde hemen verecem arabamın satışını yakmazsa alrım onun 21 kuruş yakan aracını hodri meydan... Yeni araba alan arkadaşlarımız veya alacak olan arkadaşlarımız bu saçma sapan yazılanalra bakıp yalnış bilgi ediniyorlar onlara sesleniyorum bizim 5.2 zj lerimiz şehir içinde normal çartlarda trafikde 45-55 kuruş arası yakar uzun yolda bu oran 25 - 30 kuruşa kadar düşer gerisine kesinlikle inanmayın LÜTFEN...

faruk abi belki doğru söylüyorlardır benim 5.9 umla şehir içinde yakısım 15 kurus sehırler arası yakısım 8 kurus :smiley:))) 20-30 kurus yakıyorum dıyen arkadaslar aldı mesajı ful lpg ile 135 tl lik gazla 1000 km gidiyorum :smiley:))) bu iş uzar gider masallara inanmayın bunalr lafontenden masallar 5.2 lerinde 5.9 larında minumum yakması gereken degerler bellıdır en saglıklı aractada en saglıksız aractada degerler 15-20 kurus oynar hem 5.2 hemde 5.9 sahibiyiz biz bir türlü mılletın dedıgını tutturamadık demekki neymiş faruk abi yetkili servise gidip de 1 yılda 1 zj parası vermemk lazımmıs sanayıye gıdınce 20 25 kurus yakıyor arabalar bende bundan sonra öle yapıcam :smiley:) elveda mopar parçalar hoşgeldin yan sanayi çin malı parçalar

darkcty200 sevgili arkadaşım 38 kuruş nedir ya sen bence hesaplamayı yalnış yapıyorsun arkadaşım şehir içinde 38 kuruş 2.20 tl lpg satılan bir ülkede v8 5.2 motor araçla 38 kuruş çoook ilginç 1.6 motorlu araçlar 25-30 kuruş yakıyor km de... Sevgiler.

benim 5.9 um 15 kurus yakıyor aksini idda eden varsa 35 38 40 kurusların hepsi masaldır....

tarıkkk' Alıntı:
benim 5.9 um 15 kurus yakıyor aksini idda eden varsa 35 38 40 kurusların hepsi masaldır....

Ayip ediyorsunuz arkadaslar ben oyle hesap bilmez bir adam degilim hani okudugum okullarim soyliyeyim Astronomi Ve Uzay Bilimleri ve Matematik her iki bolumu ayni anda okumus bir arkadasinizim hani bir hesap hatasi bakkalda olurda bende olmaz ;)

Arkafaslar arac cillop gibi cok iyi nefes alan saglikli bir motoruu var lastikler fabrika standardinda ister sehir icinde bos yollarda geziyor diyin ister baska birsey arac ankara icinde 38 kurus ile 45 kurus arasi bir sarfiyati var bakin su an tepe bilgisayari 15.9 lt gosteriyor

Ister mesai saatleri disinda kullanmissin diyin ister duz yol yapmis diyin ankara icinde dolasan bir arac bu o yuzden 38 ile 45 kurus diyorum yaklasik 90 tl ile 260 km en iyi degerim bu deger... 190km de oluyor 220 de 240 da... Ben bu arabayi alirken elimde liste 1 ay ankarada test etmedigim satilik zj kalmadi diyebilirim bakima girdiginde ustalar hayretle bakiyorlar aracima o denli bakimli ve saglikli..

255.70.16 lik eski lastiklerle 48 ile 60 kurus arasi yakan bir aracti st bir lastikti dip not...

darkcity2000' Alıntı:
Ayip ediyorsunuz arkadaslar ben oyle hesap bilmez bir adam degilim hani okudugum okullarim soyliyeyim Astronomi Ve Uzay Bilimleri ve Matematik her iki bolumu ayni anda okumus bir arkadasinizim hani bir hesap hatasi bakkalda olurda bende olmaz ;)

Arkafaslar arac cillop gibi cok iyi nefes alan saglikli bir motoruu var lastikler fabrika standardinda ister sehir icinde bos yollarda geziyor diyin ister baska birsey arac ankara icinde 38 kurus ile 45 kurus arasi bir sarfiyati var bakin su an tepe bilgisayari 15.9 lt gosteriyor

Ister mesai saatleri disinda kullanmissin diyin ister duz yol yapmis diyin ankara icinde dolasan bir arac bu o yuzden 38 ile 45 kurus diyorum yaklasik 90 tl ile 260 km en iyi degerim bu deger... 190km de oluyor 220 de 240 da... Ben bu arabayi alirken elimde liste 1 ay ankarada test etmedigim satilik zj kalmadi diyebilirim bakima girdiginde ustalar hayretle bakiyorlar aracima o denli bakimli ve saglikli..

255.70.16 lik eski lastiklerle 48 ile 60 kurus arasi yakan bir aracti st bir lastikti dip not...

normal değerler...
bakımlı araçla bakımsız araç arasında %20 lere aran fark oluyor...o nedenle Tolganın aracı az yakarken diğerinin aracı çok yakabilir, lpg sisteminin aaraı falan vs vs bi çok etmen var...

Benim kızım yani zjm 13,4 yıldır bizde tek servis bakıyor Yetkili servis İzmir Aydın oto motorunda kasasını bırakın daha çamurlu ayakkabılarla paspasa basılmamıştır, servisde 2 bin km sonra şu parça değişecek dediklerinde ben o gün değiştimişimdir yağ dahil bakıma herkes 10 bin de giderken biz 7 bini geçirmemişizdir. üzerinde prins marka tüpü var takılalı 13 ay olacak, sorunsuz çalışıyor Tek fırça darbesi boya yoktur... En iyi değerimki ben hayatımda benzin gaz hesabı yapmadım burada çok konuşuldu diye günlük normal şartlarda denedim 4 ,5 kez 110 tl gazla 132 mil buda demek oluyorki km de 52 kuruş gibi birşey 38 kuruş şehir içi bana mantık dışı geliyor ha OKUL demişsiniz Bende Universty of South Florida Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri mezunuyum :D matamatiklede çok haşır neşirimdir... Sevgiler

Arkadasim sana hesabinda hata var denmedi ki o yuzden okul burada onemli degil, o isin sakasi her neyse aracin cok yakiyor arkadasim belki guzergahin yogun Trafiklidir meyil yokus coktur cok farkli parametreler var biliyorsun hemde bu degeri prinste yakaliyorsan durum vahim yillarca prins kullandim rakiplerine gore az yakan bir kittir benimki atiker vallahi

Oyle yada boyle aracimin degerleri bünyeniz kabul etmek istemesede boyle arkadaslar tekrar soyluyorum best case 38 kurus worst case 45 max 48 belki 50 oda karda buzda yani bu tonajda bu silindirde bedavadan biraz pahali yakiyor...

Bir önceki mesajımı ev dışında iphondan yazdım, az öncede evime dönmek üzere aracıma bindim ve aşağıdaki fotoğrafları çektim.

90 Mil
16.9 lt ortalama tepe bilgisayarı
4 adet LPG ledinden 2 si yanıyor. 2 si söndümü kırmızı yanacak bayağı bir gidecek ve sonra o kırmızıda yanıp yanıp sönecek ve bir müddet gidip bitecek...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Yani arkadaşlar şu an araç 90 mil de yani 145 km yaklaşık yol yapmış, tepe bilgisayarı 16.9 lt/100km gösteriyor, 2 led yanık ki yeni yeni 3 ledden düştü.. yani bayağıı bir gidecek bu tempoda sürersem.. nereden baksan 50-60 mil daha gidecek en kötümser .. yani 150 mil de biter büyük ihtimal bu da bu depoda 240 km eder, yaklaşık 90 tl ye doluyor, 2.160 tl den litresi, buda 38 kuruş olacak demekki .. best case vallahi ..

ort.jpg

km.jpg

led.jpg

Bir önceki mesajımı ev dışında iphondan yazdım, az öncede evime dönmek üzere aracıma bindim ve aşağıdaki fotoğrafları çektim.

90 Mil
16.9 lt ortalama tepe bilgisayarı
4 adet LPG ledinden 2 si yanıyor. 2 si söndümü kırmızı yanacak bayağı bir gidecek ve sonra o kırmızıda yanıp yanıp sönecek ve bir müddet gidip bitecek...

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Yani arkadaşlar şu an araç 90 mil de yani 145 km yaklaşık yol yapmış, tepe bilgisayarı 16.9 lt/100km gösteriyor, 2 led yanık ki yeni yeni 3 ledden düştü.. yani bayağıı bir gidecek bu tempoda sürersem.. nereden baksan 50-60 mil daha gidecek en kötümser .. yani 150 mil de biter büyük ihtimal bu da bu depoda 240 km eder, yaklaşık 90 tl ye doluyor, 2.160 tl den litresi, buda 38 kuruş olacak demekki .. best case vallahi ..

ort.jpg

km.jpg

led.jpg

16.9 vs normal değerler bence. yeteri kadar çok yani :smiley: hehe

Herkese selamlar benim araç 96 5.2 dün gece arabayı denedik 86 liraya lpg yi fulledik benim kafam tepe bilgsayarına pek basmıyo yanıltıyo çünkü 88 liraya 227 km yol yaptık ve bitti benzine geçti yanitam 390 krş iznik ordan orhangazi ordan kocaeli yollarda bol ışıklı yollar ve aracımın şuan 2 lpg enjektörü tıkalı durumda temizlettiğim zaman dahada düşecek bence tolga arkadaşımın dediğine inanın ki benim aracıın lpg sistemi çok sağlıklı çalışmıyo ama sonuç ortada 88 lira gaz 226 km ki benim araçta büyük lastik var ..

03042011584.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,593
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.