Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,238
Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

ayağımı gazdan çekemeyen bir sürüş tarzım var, o sebeple ben ne kadar hesplasam boş : )), ayrıca benim 4.7 eşşek kadar yakıyor : ))

Etiketler

maresal' Alıntı:
28,3 litre mi?sizin hesabınız mil üzerinden olmasın??
bilmitorum walla km hesabı mı ama suan mıl gosterıyo galıba km ye donduremıyorum:S

80 tl lpg ile karma 100km yol yapıyorum.çok fazla sanırım bu. yol bilgisayarı ortalama 30lt/100km diyor.

Km de 80 kuruş eder,bende lpg takalı 10 gün oldu daha düzene girmedi dün 95 tl gaz 145 km yaptı delirdim ,montajda v.8 diye büyük delikli meme takmışlar , tekrar orj dar memeleri taktılar , dolumda belli olacak,lakin artık 70 kuruş yakıta razı olmamız gerekiyor ,özellikle yeni zamdan sonra.

Ynt: Yeniden aranızdayım!

2001 WJ 1lt lpg ile 4.5 km yol yapiyorum lpg:2370 krs ~ 525 krs yakiyorum sehirici gayet normal

95 model 5.2 ZJ ile şehirler arası (klima açık ve 120 yı geçmedım)38 lt gaz ile en fazla 146 mil gidebildim.

slm herkese

istanbul şehir içi trafik dahil 21 lt

e-5 falan 16 lt

grand cherokke 5,2 zj 1996 efsanesi :smiley:)

Uzun lafın kısası aracın bakımlılığına,şoförün kullanımına ve araçdaki modifikasyonlara göre LPG de 500 ile 800 krş arası yiyor bu canavarlar ;D

diablo2barbar' Alıntı:
Uzun lafın kısası aracın bakımlılığına,şoförün kullanımına ve araçdaki modifikasyonlara göre LPG de 500 ile 800 krş arası yiyor bu canavarlar ;D
şöförün kullanımına göre ben 1,6 araçla 45 kr yakıyorsam cherokee alsam 80 kr dan aşağı inemem herelde :smiley:

diablo2barbar' Alıntı:
Ben ölçümümü depoyu tam fulleyerek 100-150 km gidip üzerini tekrar aynı pompadan fulleyip yapıyorum.Sıkışık trafikte (arada gazlıyorum) krş hesabı 0,53-0,56 krş yakıyor.Hafif araziye de çıkmışsam arada; 0,58-0,60 krş a çıkıyor.Normal trafikte de 0,50 krş.Ama lpg prins ve daha geçen yıl takılmış.Ayda 1,000 km civarı yapıyorum ve ayda 50 tl de benzin alıyorum.yani yakıtım net ortalama benzin dahil ; 0,55 krş
Araçta offroad modifikasyonu varsa 0,65 krş altına asla düşmez.Benim aracım standart
Bu arada aracımda catalizatör iptal ve egzos var.Egzosta çok aşırı basarsan yakıt artar ama az basarsan catalizatör sıkıştırması olmadığından bilinenin aksine yakıt çok çok az da olsa düşer:smiley:

Temmuz ayı fişlerini şimdi topladım 750 tl vermişim yakıta.1,0 corsa alsam yada 1,5 clio dci ayda 1,000 km de 210 tl yakarım.kalan 540 tl ile de sıfır araba taksiti öderim.yapsammı:smiley:))arada ben böyle aslanın .... diyesim geliyor ama hor hor hor sesini duyunca yada araziye çıkınca ağzımı tutuyorum:smiley:

5.2 motor verilerini vereyim ben de. Alalı 2 hafta oldu daha o yüzden hala hevesimi alamadığımdan basıyorum sanırım :smiley:. İlk depomda 100kmde 26 litre yaktım, genel olarak ışıklı trafikte. 2.depomda da 100 kilometrede 20-21 litre arası yaktım, yine ışık trafiğinde. Reklam yapmak gibi olmasın ancak belki bende değişen tek şey sürüşüm değildir diye söylemek de isterim, ilk depoda Opet ikinci depoda PO'dan gaz almıştım. Belki bir farkı vardır. Uzun yolda ise 100 kmde 14-15 litre harcıyor. Benzinde tüm değerler 1 litre düşüyor.

ben asla ve asla PO dan gaz yada benzin almam. o firmadan tam 3 kere farklı araçlarla kazık yedim. ödediğim para zıkkım olsun inşallah.
opet en düzgünü bence.

4.0 için son veriler şöyle 3500 km ortalaması yarısı uzun yol yarısı şehir içi sakin trafik bol trafik ışığı dur kalk vs. 15.9 litre LPG.

Normalde ben de opetten alırdım ancak bir önceki aracımda lpg yüzünden motor arıza ışığı yanıyordu, PO'dan alınca sönmüştü. Belki de pompadan pompaya farkettiğindendir bilmiyorum, hala PO'yu savunacak kadar kullanmadım. Performans olarak bir fark da göremedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR