Ynt: Ateş Başında Isınmak için Kamp Yeleği
Fikir gerçekten çok güzel. Isı kaybı olur mu olmaz mı bilemiyorum fakat denemenizi ve sonucunu iletmenizi merakla bekliyorum.
Sizin fikrinizi, yorumları ve daha önce okuduklarımdan yola çıkarak sizin sisteminizin başarısız olması durumunda(umarım başarılı olur) yeni bir proje geldi aklıma
Öncelikle pet şişenin ateşe yaklaştırıldığında yanıp patlamadığını daha önce yine bu forumda okumuştum pratikte bir denemişligim yok bu yüzden tamamen teorik olarak ilerliyorum.(ben sistemde pet şişe kullanıorum siz buharlaşmayı engelliyecek kapalı bir tencere veya başka bir sistem kullanabilirsiniz)
Yeleğin polar cebinin içine ince (serum borusu olabilir) bir boru döşedikten sonra şekilde de gösterdiğim gibi 2 kısmından yeterli uzunlukta boru parçası bırakır. Bu poru parçalarının birinin(yelege boru giriş kısmının) agzına huni
* yerleştirilerek pet şişenin içine ve dibine yakın kısmına kadar sokulur diğer kısım ise daha yukarıda kalır ve pet şişe ateş dibine koyulur. Kaynayan su yukarı çıkmak isteyecektik huninin yardımı ile kaynayan suyun bir kısmı aşagıdaki borudan yelege doğru yolculuğa başlar. Ilıyan su da tekrar pet şişeye dolar. Sıcak su ile ılık su taşıyan boruların ayrı yol izlemesinin sebebi ise ılık su taşıyan borunun sıcaksuyu ılıştırmaması içindir.
*Huniyi pet şişeye olduğu gibi sokmak biraz sıkıntılı olabilir
Bu yüzden 120 derecelik açılarla huniyi boru kısmına veya borunun yakınına kadar kesip büzerek sokabilirsiniz. Hayal etmek için
http://english.balon.com.tr/resimler/11414004042011_baskili_balon_turkiye_ayyildiz.jpg balonun boruya baglanan kısmındaki aygıtı düşünebilirsiniz ve hatta onu bile işleyerek kullanabilirsiniz.
Sistemin kuruluşu biraz sıkıntılı gibi gelsede 1 kere kurulduktan sonra hem taşıma olanağı bakımından hem kampta hareket kolaylıgı bakımından(kargo tipi pantolonlarda bacaktaki orta cebe şişeyi atıp dolaşabilirsinizde
) pratik diye düşünüyorum.
Son olarakta sistemi foruma yazarken 2. ekteki resim gibi sistemi kurarsak suyun yukarı çıkma sayısını 1 e indirip daha fazla verim elde edebiliriz.
Birisinin denemesi ve çalışması umudu ile