Atlas Outdoor Fiyat Politikası?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yolgezer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,866

yolgezer

Ana Kamp
Yer
Bandırma
Arkadaşlar, yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum...

Dün Atlas Outdoor 'un web sitesinden almak istediğim 2 ürün belirleyerek iş çıkışı sözkonusu firmanın İstanbul Karaköydeki mağazasına gittim.
İlk ürün için (tozluk) web sitesinde USD karşılığı yaklaşık 29 - 30 YTL fiyat vardı. Satıştaki genç arkadaş ürün fiyatını 35 YTL olarak bildirdi. Yanlıışlık olduğu fikriyle masada oturan, muhtemelen mağaza sahibi veya sorumlusu beye de fiyat sordum. Onun cevabı ise 40 YTL oldu. Kendisine satış görevlisinin 35 YTL dediğini söyleyince, ''arkadaş size yanlış söylemiş, o nakit satış fiyatı'' gibi bir cevap verdi, oysa ikisi de benim nasıl ödeme yapacağımı sormamıştı. Tozluğu yerinde bırakıp almak istediğim diğer ürünü buldum, bu da ayakkabı için web sayfasında 10 YTL + kdv fiyat bildirilen bir cilaydı. Masadaki beye bunun fiyatını sordıuğumda 20 YTL dedi. Ben ürüne ve fiyatına web sayfasından bakarak geldiğimi ve fiyatının 10 YTL + KDV olduğunu söyleyince, ''onu yanlış yazmışız, değiştiririm ben'' gibi bir cevap verdi. Sonuçta KDV dahil 12 YTL ye cilayı aldım ve dükkanı terkettim.

Uzun lafın kısası Atlas Outdoor (Atlaskamp) isimli mağazanın fiyatlandırma ve satış konusunda malesef iyi hizmet veremediğini düşünüyorum. Yapacağınız alışverişler öncesinde, firmanın web sayfasından ürünleri ve fiyatlarını tespit etmeniz fazla para ödememeniz açısından faydalı olacaktır.

Ben konuyu firmanın web sayfasındaki iletişim adresine de yazdım.
Umarım mağaza sahibi / yöneticisi arkadaşlar bu konuda gerekli tedbiri alırlar. :smiley:

Etiketler
Ynt: Atlas Outdoor Fiyat Politikası?

Sayın Yolgezer, bütün gün yolda olduğum için mesajınızı yeni gördüm, gecikme için kusura bakmayın.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 12. maddesine göre "Etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapılır." Adı geçen firma bu maddeyi ihlal etmiş.

Maalesef birçok firma hala bu hükümden bihaber.

Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda eğer ki şikayette bulunmak isterseniz, şikayet konusu ürünün sayfasının bir çıktısını alarak kısa bir dilekçe ile Sanayi İl Müdürlüğüne veya doğrudan Bakanlığa başvurarak gerekli kanuni işlemin yapılmasını talep edebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam bu durumlarda belli bir miktar para cezası veriliyor.

İyi alışverişler dilerim. :smiley:

Ynt: Atlas Outdoor Fiyat Politikası?

Malesef alışveriş yaparken sürekli dikkatli olmak gerekiyor. Satııcılarımız kısa vadeli düşünüp, o an sizden ne kadar fazlasını alırlarsa kar sayıyorlar. Oysa uzun süreli ve güvene dayalı bir satıcı -müşteri ilişkisi kursalar kendileri için çok daha faydalı olur. Örneğin ben o gün Atlas Outdoor'da başka malzemelere da bakmayı düşünürken bu olay yüzünden çıkıp gittim.
Neyse, sonuçta amacım en azından bu sitedeki arkadaşlara yaşadığım durumu aktarmak ve uyarmaktı.

Desteğiniz ve ilginiz için teşekkürler,
iyi günler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR