ATV için römork yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAYSERİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,271
K

KAYSERİ

Ziyaretçi
Umarım konu için yanlış yer değildir. Motosiklet bölümünde benze bir konu açmıştım ama cevap alamadım.

Şimdi mevcut atv modeli "Kanuni 150 ATV" Biz atvmize linkteki gibi bir römork yapmak istiyoruz.
http://www.kartari.com.tr/userfiles/romork/kasa%20r%C3%B6mork%201.JPG

1- Ama atv olduğu için römorkun boş ağırlığı önemli. römork için uygun sağlam ve hafif ne tür malzemeler kullanmalıyım. Profilden iskelet yapıp alüminyum saç ile kapatmak mı doğru olur yoksa OSB denilen malzemeden mi kullanmak doğru olur.

2- Tekerlek olarak ben kaliteli olanlarından bisiklet tekeri kullanmayı düşünüyorum sizce doğru olur mu ?

3- Trafikte kullanacağımız için sonradan çeki demiri eklenip römork takmamıza polis amcalar kızar mı ?

4- Çeki demiri sonradan da eklense fabrika çıkışı da olsa ruhsata işli olmalı mı ? Ruhsata işletme zorunluluğu var mı ?

5- Bildiğim kadarı ile römork için montaj faturası, Makine Müh. Odasından proje onayı gibi belgeler isteniyor. Römorku kendimiz yapacağız ve 750 kg sınırı altında olacak(atv zaten toplamda 300 kg gibi çekiyor, biz römork ile 100 kg yük çekmeyiz.) ama yinede bu belgeleri almamız ve trafiğe göstermemiz gerekiyor mu ?

6- Yapacağımız römork tek dingilli ve ben süspansiyon sistemi ile uğraşmayıp dingili direkt takalım diyorum ama römorklar konusunda hiç tecrübemiz yok süspansiyon sistemi ne kadar gerekli ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :smiley:

Etiketler
Ynt: ATV için römork yapımı

KAYSERİ' Alıntı:
Umarım konu için yanlış yer değildir. Motosiklet bölümünde benze bir konu açmıştım ama cevap alamadım.

Şimdi mevcut atv modeli "Kanuni 150 ATV" Biz atvmize linkteki gibi bir römork yapmak istiyoruz.
http://www.kartari.com.tr/userfiles/romork/kasa%20r%C3%B6mork%201.JPG

1- Ama atv olduğu için römorkun boş ağırlığı önemli. römork için uygun sağlam ve hafif ne tür malzemeler kullanmalıyım. Profilden iskelet yapıp alüminyum saç ile kapatmak mı doğru olur yoksa OSB denilen malzemeden mi kullanmak doğru olur.

2- Tekerlek olarak ben kaliteli olanlarından bisiklet tekeri kullanmayı düşünüyorum sizce doğru olur mu ?

3- Trafikte kullanacağımız için sonradan çeki demiri eklenip römork takmamıza polis amcalar kızar mı ?

4- Çeki demiri sonradan da eklense fabrika çıkışı da olsa ruhsata işli olmalı mı ? Ruhsata işletme zorunluluğu var mı ?

5- Bildiğim kadarı ile römork için montaj faturası, Makine Müh. Odasından proje onayı gibi belgeler isteniyor. Römorku kendimiz yapacağız ve 750 kg sınırı altında olacak(atv zaten toplamda 300 kg gibi çekiyor, biz römork ile 100 kg yük çekmeyiz.) ama yinede bu belgeleri almamız ve trafiğe göstermemiz gerekiyor mu ?

6- Yapacağımız römork tek dingilli ve ben süspansiyon sistemi ile uğraşmayıp dingili direkt takalım diyorum ama römorklar konusunda hiç tecrübemiz yok süspansiyon sistemi ne kadar gerekli ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :smiley:

Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye,bildiğim kadar yanıt vermeye çalışacağım.
Verdiğiniz lingdeki romork örneği bence uygun.
1.OSB aliminyumdan daha ağırdır,Islandığında dahada ağırlaşır.Taban icin düşünüldüğünde kayın kontrapılak alınıp polyesterle kaplanmalıdır.
2.Kaliteli bisiklet tekerinin taşıma ağırlığı bilinmeli!
3.ATV yüklü romorktan söz ettiğinizi düşünüyorum.
4.Romork çekme amaçlı kullanılacak, her araca çeki demiri takılması zorunludur.Çeki demiri çeken araca fabrika çıkışı takılmışsa ruhsata zaten işlidir.
Sonradan takılacaksa; araca uygun çeki demiri alınarak montaj yaptırılır.Yaptırılacak proje ile TSE ye başvurulur,Onay alındıkdan sonra EK1 ile TUV e muayene ettirildikten sonra araç ruhsatınıza işlenir.
5.Yapacağınız Romorkun yüklü ağırlığı 750 kg geçmediği sürece;romork için herhangi bir belge aranmaz.
Belirtilen ağırlık 750 kg geçtiğinde,romork için MARTOY a uygun olup olmadığı TSE ce onaylandıktan
sonra TUV muayenesinden de geçtikten sonra, her yıl TÜV tarafından (Çekme karavan gibi) muayeneye
alınır.
6.Asvalt yol için sorun olmaz ama, Kasisli yolda hem romorku hemde çeken aracı sarsma yapabilir.
Başarılar dilerim.

Ynt: ATV için römork yapımı

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Seyfettin Bey :smiley:

3. soruda atv yüklü römork değil. Römorku atv ye takacağız yani römorku atv çekecek.

Ölçüleri konusunda da kararsız kaldım daha doğrusu ne ölçüde yapmam lazım bilmiyorum ağırlıkta önemli olduğu için. 100x100 cm yada 110x180cm, 110x160cm, 110x150cm gibi 3-4 farklı ölçü var ama ne gibi bir ölçü var ama ne yapmalı bilemedim. Bu ölçülendirme işinin bir kuralı düzeni uyulması gereken bir hesabı var mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri