Avc Aksesuar Hakkında Başıma Gelenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Suatkosif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,334

Suatkosif

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhabalar

grand cherokee 5.2 zj sahibiyim offroad hakkında biraz merakımdan sonra aracıma 4,5" iron rock yükseltme kiti almaya kararverdim. Sonrasında avc aksesuarda premium kit olmadığı için kollar hariç olan 4,5" kiti satın aldım sonrasında aynı boyutlarda trde üretilmiş ayarlı kollar satın aldım. Ustam bu kiti arabaya taktı ve tümseklerden geçerken araba da sanki sırtımızdan bizi itiyorlar gibi bir atma söz konusu oldu ben bu sorunu cüneyt beylerle görüştüğümde avc de calısanlarla bana sen daha önce kit kullanmadın offroad arabası sert olur gibi uyduruk bilgiler verdiler ustam da bu arabanın yayları çok kalın araba ezemiyor dedi ve kazık gibi çakıldığı için amartisör boyu kısa kalıyor küt küt vuruyor dedi velasılkelam iki kez bunları söktükten sonra daha iyi bir offroad ustasına gittim ve yaylar çok sert bunlar olmaz dedi önden söktüğüm orjınal yayları arkaya taktığım zaman amartisör boyu yetiştiği için (önden çıkan orjınal yaylar arkaya takıldığı zaman 3" yükselmiş oluyor ) bu sebeble 3,81 cm arabam daha iyi amartisör calısınca küt küt vurma sorunu gitti lakin arkası 3" olarak kaldı sonra ben tekrardan cüneyt beye ulaştım ve dedimki ustanıza randevu alın birde siz söküp bakın sorun ne olduğunu ben sabah dokuzda işyerine gittim ve maxi garaj diye polat usta ya beni yolladı malesef yine benim orjınal yayları söktü ve amerikadan geldiğini idda ettiği 4,5" kitin yaylarını arabaya taktık bunsefer amartisörü yetine oturtamayan ustamız amartisör kısa dedi buraya kadar tamamız zj cherokee nin orjınal arka amartisörü merkez delikten merkeze 54 cm gelir üstüne 11.43 eklediğimz zaman yani4,5" 65.43 yapar bana verilen amattisör 62 cmlik ustası amartisör kısa deyince malum gözle görünen olay amartisör 66 mı 65 mi yeni bilstein amartisörler takıldı sonrasında usta ile tümseklerden bir kaç tur attıgımda araba da ki kütürtü gittiğini farkettim ve muhtemelen günahını aldım deyip ustanın yaylarının orjınal oldugunu düşünerek bursaya döndüm sonrasında bursada offroad yapan arkadaşlarla araziye çıktık ve herkezin arabası amartisör calısma mesafesine kadar çok güzel yaylanırlen benim araba ön yaylar motor agırlıgından pek vurmasada arka yaylar kaskatı ve aracın bütün civataları geçivşd ve küt küt vurmalar var burada bile ustam senin araban yayı ezemediği için cam acılma kapanma yapmıyor demesiyle yayların işe yaramadığını ve bütün ağırlık burclar kollarda oldugu bariz belli şimdi saygıdeger abiler ve arkadaslar sizce benim sorunum nedir ve amerikadan orjınal ironrock kit alan abiler varsa bana yay kalınlıgını kumps yardımımile ölcebilirmi bir soru daha soracagım arabanın ornınal yayı ince bu yaylar çok kalın ben arabanın üstüne 2 ton daha agırlık koysam bu araba anca esneyecek offroad arabası sert olur ama yay calısmazsa arabanın şasesi bile dayanmaz bu işe diye düşünüyorum siz degerli abiler arkadasların tecrubeli yorumlarını bekliyorum sorun nerede saygılar herkeze

arkaya vinç takıp 30kilo daha yuk bindirip belki sorunu daha basit ve hızlıca çözebilirsiniz, belliki diğer yollar çook çok yüksek maliyetlere gidecek.

yada başka kit satan birini bulup yay kalınlıklarını ve bakla sayılarını kıyaslayabilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR