Avusturya ya da Mısır Menşeili Cherokee Hakkında Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sinoplu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,280

Sinoplu

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşar herkese iyi bayramlar ve merhaba!
Adım Kemal, Ankara'da oturuyorum, Alfa Romeo aracımı satıp 1997 model Grand Cherokee 5.2 limited alacağım. Daha önce arazi aracı kullandım. Suzuki Vitara 3 ve 5 kapı, Opel frontera 3 kapı vs gibi. Daha önce American da kullandım (84 third gen trans am TT 350 cid. Daha keyifli bir arabaya binebilecegimi sanmıyorum).
Bu 97 GC hakkında forumda yazılanları okudum ancak bir yerlerden duyduğum şeylerin doğruluk payı var mıdır bir de burdan öğrenmek istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirm. Öncelikle bu araçların ABD, Canada, Austria ve Mısır'da üretildiğini, Türkiyedeki 1993 - 1998 arası GC lerin kayda değer bir kısmının Avusturya'da üretildiğini (Avrupa versiyonu), Mısır üretimlerinden uzak durmam gerektiğini, bulabilirsem ABD üretimi olanını almam gerektiği söylendi. Göstergeleri metrik sistem olanların Avusturya ya da Mısır menşeili oldukları, bunu ayırtetmek için de aracı iyi inceleyip Almanca, Arapça etiket vs gibi yazıları görmem gerektiği söylendi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmarını rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Avusturya ya da Mısır Menşeili Cherokee Hakkında Yardım Lütfen

Mısır da 2000 den sonra üretim başladı diye biliyorum. Yanlış olabilir emin değilim.

Hmm Peki emin olan ya da bilen var mı acaba?

Merhaba ,

Mısır montajlı araçların ( sorduğunuz yıl ve model için ) olma ihmiali pek yok..
Bulacağınız araçlar Avusturya (Avrupa montajlı ) veya A.B.D. / Kanada montaj olabilir..
Bende 1996 5.2. vardı. Sol kapı içinde Kanada montajlı olduğunu beliten bir etiket vardı .
Bir diğer ipucu ,aracın sağ ve sol tarafında minik sinyaller olup, olmadığıdır..
( Varsa , Avrupa montajıdır ) Ayrıca ön sinyaller (camları ) Avrupa montajlılarda Turuncu renk,
Amerikanlarda şeffaf renklidir..
Genel kanı Amerikan olanların daha makbul olduğu ancak bunun somut olarak nedenini öğrenemedim..
Bence bu çok önemli değil ..
Aracın orijinal olması ve nasıl kullanıldığı ( bakımları v.s ) önemli..
Umarım gönlünüze göre bir tane bulursunuz ..

Kıvanç DUNDAR

merhabalar.sorunuza bir g cherokeici olarak yardımcı olmaya çalışayım.mısır üretimi yeni modellerde başladı.sizin almayı düşündüğünüz modelle benim aracım aynı bunlar dediğiniz gibi usa canada ve avrupa üretimidir.avrupa üretimiyle usa üretimi arasında farklar mil,km olarak depo koruma aparatı,radyosunun kanal farkları gibi ufak tefek farkları var.bunun haricinde hepsi aynıdır. temiz olanını bulursanız hiç fark etmez.

Merhaba,

Bir Jeep'in nerede üretildiği VIN (Vehicle Identification Number - Araç Tanımlama Numarası) içinde kodlanmıştır (Bkz. ISO 3779). 11'inci karakter aracın çıktığı fabrikayı gösterir.

Aracın VIN'ini aşağıdaki linke yazarak sorgularsanız aracın nerede imal edildiğini göreceksiniz.

http://www.4x4mods.com/Technical/technical.html

Örnek sorgu sonucu:

Manufacturer - Jeep (USA)
Model: Grand Cherokee 4WD
Series: Laredo
Body: 4-door Sport Utility
Engine: 4,0 litres, I-6, HO
Plant: Detroit (Jefferson North)
Country: USA
Year: 1993

Aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten. Bu durumda almayı düşündüğüm1997 model ZJ araç için tereddütüm kalmadı. Bir mekaniğe baktırıp mevcut aracımla takas etmek için daha fazla zaman kaybetmenin anlamı yok. Bir aksilik olmaz da aracı alırsam resimlerini burda paylaşmak isterim. Görüşmek üzere

90 lı yılların ortalarında kare kasa olanlar hattat makina tarafından kayseride kısa süre montajlandı,
aracın üretildiği yerler global köyde artık çokta önemli degil.( mesela 80 li yılların sonunda istanbulda wv trasporter montajı yapıldı kısa süre)

1989 yılından beri amerikan parçaçısı .1993 yılından beride amerikan servis işiyle meşgul olan biri olarak size tavsiyem şudur.
jeep: 1 amerikan versiyon 2:avrupa versiyon olarak ikiye ayrılır.
burada ben olsam avrupa versiyon alırım. nedenmi işçilik kalitesi amerikaya oranla daha iyidir. avusturya graz yapımıdır.avrupa versiyon araçta türkiyedeki tüm radyo kanallarını kendi orjinal teypinde dinlersiniz.amerikan versiyonda teypi 3-5 kanal çeker.avrupa versiyonları çogunda kililitli difransiyel vardır.
avrupa versiyonda farları camdır.yüksek vatlı ampul takabilirsin. ve almadan evvel mutlaka servise götür.

bazen ucuz gibi görünen bir araç aldıktan sonra masraf çıkarabilir.

amerikan jeep özel servis
212-285-19-42
212-285-19-48

Konu üzerinden epeyce zaman geçti. Ben bu süre zarfında 97 ZJ den hem yakıt hem de vergi maliyetleri nedeniyle vazgeçtim ve geçen sene 88 model Canada yapımı XJ limited 4.0 aldım. Herşeyiyle çok memnun oldugum bir araçtı. Ancak aracı çok isteyen bir yakınımın baskılarına dayanamayarak kendisine sattım. Benden önceki sahibi sıralı sistem olmayan lpg taktırmıştı ve araç high output değildi. O nedenle yine aynı kasa high output bir makina alırım diye sattım. Canada versiyonları da Apvrupa gibi km göstergeli ve orijinal radyosu her kanalı dinlemeye musait.
İşim nedeniyle sonbahara kadar araba kullanamıyorum. Son zamanlarda ise 2000 - 20001 model 3.1 grand cherokee ler fiyatları ve dizel olmaları nedeniyle ilgimi cekmeye basladı. Ancak bu araçların motorları hakkında pek olumlu seyler duymadım. Sitedeki forumları inceledigimde Italyan yapımı motorların sorunlu ooldugu söyleniyor. Siz ne dersiniz? uzak mı durmak gerekir? LPG ile de pek cok kısıtlamalar var. Feribota, kapalı garajlara vs giremiyorsunuz. 2.8 mercedes motorlu olan yeni versiyonlara gücüm yetmiyor. Bakalım işte bu işler kısmet meselesi.

kılıç bey
arabanın solunda ve sağında ufak sinyaller var demişsin avrupa montajları için
benimki orjinal amerikan laredo fakat sağda ve solda sinyallaer mevcut
demekki değişiyor export için yazıyor sol kapıda......

aracımın USA yapımı olması beni daha da sevindirdi...

VIN - 1J4GZ78Y0VC******
Manufacturer - Jeep (USA)
Model: Grand Cherokee 4WD
Series: Limited
Body: 4-door Sport Utility
Engine: 5,2 litres, V-8, multipoint injection
Plant: Detroit (Jefferson North)
Country: USA
Year: 1997
Serial number: 572158
Control digit: Has passed check

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR