ayağıma diken/taş battı çıkmıyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gazze Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,591

Gazze

Kamp I
Mesajlar
122
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Web
www.sehidler.com
Yüksek ihtimalle dünkü şile gezimizde ayağıma taş yada diken battı.Elimdekini çıkardım ama ayağımdakini iğne ve cımbızla uğraşmama rağmen çıkaramadım.Ağrısı var.Sabah olduğunda baktım üstü kapanmış.Doktora da gitmek istemiyorum.Ne yapmamı önerirsiniz ?
 

Etiketler
Ynt: ayağıma diken/taş battı çıkmıyor

zeytinyağı sürün, deniz kestanesine basmış olanlara biz bunu yapıyoruz, yarayı enfekte etmemeye çalışın. yara yerinde kızarıklık, ağrı, şişlik,gibi enf. belirtileri oluşursa sağlık kuruluşuna müracat edin. geçmiş olsun.
 


Ynt: ayağıma diken/taş battı çıkmıyor

enfekte olmazsa eğer kendisi çıkacaktır ama doktora gitmenizde fayda var elbette.ılık suda bekletin biraz ayağınızı temiz bir enjektör ujuyla çıkarmayı deneyin biz acilde bu şekilde çıkarıyoruz.
Dr. Mustafa Yalçın.
 

Ynt: ayağıma diken/taş battı çıkmıyor

Dün tavsiyelerinizle acilde ortopediye gittim.O da pansumana yolladı.Baktı ve eğer içeride birşey olsa kızarırdı ve belli olurdu dedi.Birşey yok yani dedi ve gönderdi.Bakalım ağrı var,birkaç gün daha bekleyeceğim.Geçmezse bir daha giderim artık.Sordum eğer varsa nasıl belirtiler olur,ama ısrarla yok birşey dediği için bir cevap alamadım.
 



Ynt: ayağıma diken/taş battı çıkmıyor

evet içerisinde birşey olduğunda genelde kızarır ve enflamasyon olur siz ağrı var dediğinizde ben kızarıklıkta olduğunu düşünerek tavsişyelerde bulunmuştum.bazen diken vs batar içeride kalmaz ancak bi kaç gün ağrı yapabilir .biraz sabredin bi kaç gün sonrasında ağrı kesilmişse eğer herhangi bir tavsiyeye gerek kalmayacaktıor eğer devam ederse tekrar bi dr ye gözükmenizde fayda var derim.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst