Ynt: Aytepe-Menekşe Yaylası Yolu Keşif Gezisi (29 Mart 2008)
2 başarısız Menekşe yaylasına ulaşım denemesinden sonra artık geri dönüş yoluna geçelim dedik. Ancak Biblo nerede gezeceğiz dediği için Orman kontrol klübesinin oradaki çayırlıkta mola veriyoruz ve Biblo çimen üzerinde gezinti keyfini sürüyor.
Fotoğraftan görünmüyor ama körfezi rahatlıkla görebiliyoruz buradan
Burası güzel ve geniş bir çayırlık.. Biblo'da burada bir sağa bir sola koşturup duruyor. Durduğu anlarda da fotoğraflıyorum
Bazende koşarken fotoğraflıyorum
Sonra buradan da ayrılıp Veysel Dayının yerine doğru gidiyoruz. Ancak yolda çiçekli pancar toplamak için mola veriyoruz. Yaklaşık 1 Kg kadar topluyoruz. Yaprakları hariç çiçekleri ile bunu doğrayıp kavurmasını yapabilirsiniz. Aynen ıspanak kavurma gibi. Dilerseniz yumurta ile de yiyebilirsiniz.
İşte çiçekli pancarlar.
Tabi bu arada dik yamaçta iyi yürüyüş yaptık. Hem kayalık hemde yaprakla örtülü toprakda ilerlemek çokda kolay değil. Biblo bu tür yerleri çok sevmiyor ama zorunlu olarak bizi takip ediyor.
Sonrasında Veysel Dayının yerine gidiyoruz. Muhtar'ın aracıda burada.. O da az offroadcu değil hani
Veysel dayı yok ama oğlu Hasan burada. Ancak yiyecek bir şey yok. Bu yüzden aşağıdaki Mahir'in yerine tekrar geri döndük. Yanan sobanın yanında ısındık iyice..
Alabalıklarını tavsiye ederim.. Üstteki havuzda 50 cm'lik bir tanesi duruyor halen
2 hafta sonra hallederiz artık.
Sonrada biraz yürüyüş
Kirazdere kar suyuyula berrak ve hızlı akıyor. Zaten baraj ağzına kadar dolmuş, su bile bırakıyorlardı.
Bu suyun kenarında gece kampıyla beraber rakı ne güzel gider
Aşağıdaki fotoğrafıda sizler daha iyi görün diye suyun içinden çektim. Artık bir bira ısmarlarsınız
(Şaka tabi.. Tahta köprünün üstünden çektim)
Bu taraflarda karadenizli bol olunca Karadeniz stili bir kemer köprü bile bulunuyor. Tepecik tarafı ağırlıklı Trabzon'lu iken bu bölge Rize-Samsun karışık..
Kısa gezimiz bu kadar.. 2 hafta sonra hep beraber gitmek dileğiyle.