Bir minik onarım da lavabo üzerindeki kapağı açık tutan plastik klipsin kırılan topuzu için yaptık.
Yakışıklı oğlumun çocukluk legolarından bir eklemi, kırılan parçayı Dremel ile delip içine sıkı geçme yaptık; harika oldu
Bizim Mavişin boyler tankı da aynı şekilde su kaçırıyordu. Salih Abi kendine tank yaptıyordu bizim boylere de aynı yerde paslanmaz kaynağı yaptırdı. Şimdi iyi. Daha önce elektronik arızası da vardı. Kondansatörleri kurumuştu. :-\
Hayırlı olsun güle güle kullanın. 1997 yılında aynısından bende de vardı. kapanan ataköydeki hewa karavanın araçlarından.iki yıl kullandım çok güzeldi.
Evet, Özgür Bey den aldık.
Ama kırılan bir şey yoktu cihazda; nedendir bilmem bu boylerlerin çıkışlarını ince bir kalay alaşımıyla lehimlemiş hep Truma.
Zamanla sanırım titreşim ve ısıdan bırakıyor; gümüş lehimiyle oldukça sağlam bir birleşme sağlanıyor.
Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarıma tavsiyem pirinç veya kalay lehimi yaptırmasınlar.
Pirinç çok sert ve kırılgan kalay ise yumuşak kalıyor...
Aynen Levent Bey, keyfi yerinde, sağını solunu keşfediyor şu aralar
"Kazan dairesinin" içini de temizledim; orijinal hortum kelepçeleri plastikti; onları değiştirip boyleri yerine monte edeceğim haftasonu.