Ynt: Babamın Karavanı Hymercamp 46...
Teşekkürler Sn. karaali71.
Bugün su ısıtıcısını monte ettim. Bir defada çalıştı
Kalorifer bacasının montajında bir düzgünsüzlük vardı. Üşenmedim, onu da söktüm.
Yaygın bilinenin aksine, karavanlarda dış cephe elemanlarının montajında üstten silikon uygulamak çok hatalı bir çözüm.
Çünkü:
1. Araç hareket ederken gövde esner, bağlantı yerleri zorlanır
2. iklim değişikliklerinde genleşmeden dolayı parçalar "çalışır"
3. Üniversal silikon denilen sirke gibi kokan yaygın ve ucuz silikon türünün yapışma gücü azdır.
4. En iyi "nötr" silikonların bile esneyebilme yeteneği %25 civarındadır. Yani yalıtımı sağlayacak karşılıklı yüzeyler arasındaki silikon kalınlığı örneğin 3mm ise en kaliteli silikon bile en fazla 0.75mm! esneyebilir
Saydığım bu nedenlerden dolayı, silikonla uzun süreli bir yalıtım sağlananamayacağını göz önünde bulundurmalıyız; eninde sonunda mutlaka sızdırmaya başlayacaktır.
Bu nedenle büyük karavan üreticileri dış parça bağlantılarında sertleşmeyen tip macunlar kullanırlar. 1989 model Eura Mobilimde söktüğüm pencerelerin macunları hala yumuşaktı
Babamın karavanında da üzerine silikon uygulanmış truma kalorifer bacasını söküp temizledim. montaj bölgesindeki tüm eski artıkları da dremelle temizledikten sonra daha önce yurt dışından aldığım sertleşmeyen macunu yuvarlak fitil şeklinde birleşim bölgesine yastık gibi uygulayarak monte ettim.