Baja Bug

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,742
Ynt: Baja Bug

yavuz-çelikel' Alıntı:
baja ile buggy arasındaki fark'ı açıklıyabilirmisiniz bana?

Merhaba Umut Bey,

Bir uzman edasında kesinlikle değil fakat bildiğim kadarı ile açıklayayım :D

VW Baja'lar California çıkışlı benim bildiğim. Amerika'da halen yapılan Baja 1000 mil yarışları için modifiye edilmiş beetle'lar. Genel görüntüsü itibari ile çok sevildiği ve kullanım kolaylığı itibari ile şehir içi kullanımda da yaygın olarak kullanılıyor ve uygulanıyor. Uygulanıyor derken şunu kastediyorum: mevcut Beetle karoser üzerinde, standart kaportaya uygulanan kesim işlemleri - isteğe bağlı olarak: satın alınan ve orjinal karoser üzerine uygulanan ( aynı kaporta birleşim noktaları ölçülerinde ) çeşitli kaporta parçaları ile standart bir Beetle'ı Baja haline çevirmek mümkün.

VW Buggy'ler ise : Mevcut Beetle şasesi ve yürüyen aksamı üzerine; özel olarak imal edilmiş ve kendine has bir tasarımı olan, standart Beetle'dan tamamen farklı bir kupa konulması ile ortaya çıkmış ( Çıkış yeri yine California diye biliyorum ama emin değilim ) bir VW Beetle modeli ( Baja'lar yine Beetle görünüyor fakat Buggy'ler tamamen farklı görünüyor kupa itibari ile ).

Her ikisi de ( Baja ve Buggy ) off-road kullanıma uygunlar fakat: buggy'ler daha çok sayfiye yerleri ve kumsal kullanımı - Baja'lar ağır off-road kullanımlarda tercih ediliyorlar. En önemli sebep ise: Buggy'lerin karoser parçaları ( ki genelde tek başına kupadır, kapı - çamurluk vb. ek-ilave kaporta parçaları yoktur ve genelde tek kalıp fiber karoserdir. ) kırıldığında pahalıya tamir edilmesi. Baja'larda ise: standart VW Beetle kaporta parçaları ve/veya fiber ama tek başına kırılan parçanın değişmesine izin veren bir karoser yapısına sahip olmalarıdır ( mesela: sadece ön burun fiberi - standart burun ise: sadece ön bagaj kapağı veya tek kapı veya çift kapı...vb. müdahaleye açık olması - bu örnekler uygulamaya göre değişir tabi ).

Söylediklerimin tamamı, şahsi fikirlerimdir :D Konu ile ilgili, bildiklerim üzerinden yorumlarımdır. Katalog veya fabrika bilgileri değildir :D

Saygılar,

Barış

Etiketler

Saygı bizden Barış bey. Benim kuzen Umut'la karıştırdınız beni heralde. Bilgilendirme için teşekkür ederim bakalım daha başka yorum gelecekmi.

eski bir tospa kullanıcısı olarak yıllardır hep özlemini duyduğum bir araç olmuştur baja'lar.
türkiyede bu resimlerdekilerden yapabilecek bir usta olsa doç'umu bile satmaya razıyım yeterki yapabilsin!
bir de tüv problem tabiki, standart halde girip, daha sonra modifiye etmek ve tüv zamanı geldiğinde tekrar eski haline benzer şekle getirmek uğraştırıcı olur.
sanırım iç çekmeye devam :(

Hiç kesme biçme ile uğraşmasak da direk şöyle birşey bulsak ne güzel olur.
Zamanında bunların 4x4 ünüde yapmış ferdinand amca :smiley: hatta yüzeni bilem var ;)

[attachment=1]

Kubelwagen.gif

Baja ile buggy arasındaki ayrım kavranmıştır. Bir forum klasiğini yerine getirerek, bilgilendirme ve paylaşım için teşekkür ederim.:smiley:

Buggy yapmaya karar verildi...
3 tane yapacaz. VW den yapılan Buggy'ler 3 aşağı 5 yukarı standart.
Üzerindeki roll bar ve alt şase için bükülecek boruların projesini nerden bulabiliriz yardım edebilecek biri var mı?
Bir sorumda VW nin kupayı attığımızda elimizde bunun gibi birşey kalacak bunun taban saçını da kullanamaz mıyız?
Yani bunun üzerine direk borulardan roll bar yapsak yer mi ki?
10480.png

Herkese Merhaba,

ict3050 Bey'in koyduğu en son üç fotoda yer alan Buggy'ler Reno-Nevada yapımıdır. Reno'da ( Nevada ) çok sayıda FunClub'ı vardır ve çok faaldirler.

Eğer düşünürseniz; malum sitede, bir vatandaş: eline geçmiş olan bu buggy'i A.B.D'den gelmiş olan proje çizimleri ile 2500TL'ye satıyor. Tekirdağ'a uzunca bir süredir gidemedim, niyetli olan - gidip bakabilecek ve işine yarayacak bir arkadaşımıza gider umarım. Ben satan kişiyi hiç aramadım, aracın üzerindeki motorun durmunu ve aracın hikayesini bilmiyorum.

Aracın linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-atv-diger-markalar-diger-modeller-1300-cc-off-road-araci-usa-planlariyla-beraber-varilecek/detay

İlan onay sürecindedir diye bir ibare çıkıyor, herhalde en geç yarın ilan tekrar online olur.

İyi çalışmalar,

Barış

Verdiğiniz Linkteki aracın motoru iyiyse, biraz yatırımla iş görür gibime geliyor.
Zaten benim yapmak istediğimde bunun gibi birşey işte...
235 Lastikle 1mt duvara tırmanır ibaresi hoşuma gitti :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR