Baja Bug

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,742
Ynt: Baja Bug

;)

baja_detay20.jpg

baja_detay21.jpg

baja_detay22.jpg

baja_detay23.jpg

baja_detay24.jpg

Etiketler

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2145055630822.2104886.1379215892

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150278753981445.356610.633501444&type=1

şu anda Bursa^ da yapımı devam eden bir baJA var.Kürşat sancaktar yapıyor

Sentinel' Alıntı:
Bunlar muayeneden geçer mi acaba?

Hayır Fırat geçmiyorlar.

Ancak şöyle bir hile yapıla bilinir: kesilmiş olan çamurluk davlumbazlarının, kaporta ile aynı renk olan orjinallerinden bir takım kenarda tutmak ve 2 yılda bir muayeneye girmeden önce: kesik çamurlukları söküp, orjinalleri takmak gerekir. Tabi ben kendi kafamdaki Baja için bunları yazdım :smiley: Eğer fotoğraflardaki full modifiyeli - komple amortisör modifiyeli, camsız, roll-cage'lileri kastediyorsan: her muayene öncesi ne yapılır bilmiyorum :D

aklıma bi yollar geliyor ama pek doğru yollar değil...
Motorun açıkta olması şart mı peki?

yoksa motor kaputu kesilmeyince at kelebek olayı oluyor

Sentinel' Alıntı:
aklıma bi yollar geliyor ama pek doğru yollar değil...
Motorun açıkta olması şart mı peki?

yoksa motor kaputu kesilmeyince at kelebek olayı oluyor

:D :D :D

Motor kaputu ve ön burnu tamamen kaldırmak gerekmez ama yaklaşma ve uzaklaşma açıları için alt bölümlerinden biraz kesmek şart. Yukarıda bazı fotoğraflarda bunu uygulamış olanlar var.

Maalesef ülkemizde bu tip araçların yapılmasına mevzuat izin vermiyor. Bunun sebebinin: '' aman kimse araç mekaniği ile falan uğraşmasın, gitsin istediği aracı satın alsın, paşa paşa kredisini ödesin, herkes aynı tip araca binsin...'' gibi düşünceler olduğunu sanıyorum.
Sonuçta, ülkemizde ağır sanayi, yıllardır sistemli olarak geliştirilmiyor ve buna izin verilmiyor. Belki çok uzağa bağladım konuyu ama: bu tip ''mekanik hobi'' çalışmalarının, uzun vade de inanılmaz projelerin alt yapısı olabilecek teknik deneyim - cesareti beraberinde getireceğini, bunun önlenmesi amacı ile bu işlerin yasal işler dışında bırakıldığına inanıyorum.

Bürokrasi, her tür hileye güzel bir kılıf bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR