Balayı Mekanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,230
Ynt: Balayı Mekanı

:D
tamam o zaman ben dövebilirim sanırım onları ;D

kanarya adalarını ben de pek öyle matah diil diye biliyordum da, geçenlrede bikaç fotoğraf gördüm, acaba yanlış mı biliyorum dedim kendi kendime...

bi de isimden kaynaklanan bi sempatimiz var sanırsam ;D;D;D

Etiketler

ismi gibi işte, bi numarası yok ;D ;D

mesru' Alıntı:
:D
tamam o zaman ben dövebilirim sanırım onları ;D

kanarya adalarını ben de pek öyle matah diil diye biliyordum da, geçenlrede bikaç fotoğraf gördüm, acaba yanlış mı biliyorum dedim kendi kendime...

bi de isimden kaynaklanan bi sempatimiz var sanırsam ;D;D;D

şimdi bu güzel başlık altında bunu polemik konusu yapmayacağım ama illa ki bunun bi ortamını bulurum ben mert kardeşim :D

Kuş konusunda senle aynı zevki paylaşıyoruz Mesru Kardeş. ;D
Evcil miniminnacık bir şey ama , en hoşuma giden senede iki defa sözde ormanlar kralını..........Anladınız Siz Onu !!!
377741.gif

Yazılanları, önerileri ilgiyle okuyorum. Birkaç satır da ben karalamak istedim.

Mesru Kardeş,
Öncelikle yeni bir hayata atacağınız adım için sizi tebrik ederim. Balayı konusunda fikrimizi sormuşsunuz. Arkadaşlarımdan da çeşitli öneriler gelmiş. Bunları değerlendireceğinizi düşünüyorum. Gene de seçiminiz her ne olursa olsun...
Dünyanın hiçbir ülkesinde bulamayacağınız sıcaklığın; birbirinize bakarken gözlerinizden yayılan sıcaklık olduğunu;
Susuzluk çektiğinizde sevdiğiniz insanın uzatacağı bir bardak suyun vereceği ferahlık hissini; hiçbir denizin size sunamayacağını;
Binlerce insanın arasında olsanız bile sadece "onun" varlığını hissedebilmenin ayrıcalığını yaşayabileceğinizi;
Bir kulübede geçirilecek başbaşa birkaç günün; sevginin o sihirli gücü sayesinde paylaşılacak en değerli zaman haline gelebileceğini sakın unutmayın.
Uzun ve mutluluk dolu yıllar diliyorum sizin için...
Herşey gönlünüzce olsun...

Selamlar,

Biz Maldivlerden son anda vazgeçtik. Internetten çok güzel görünüyor ama gidenlerden öğrendiğimiz kadarıyla o adaların %99'unda hayat namına birşey yok. Bir çoğu deniz yükseldiğinde ortadan kayboluyor, sular çekilince tekrar ortaya çıkıyor. Bu yüzden sınırlı sürelerde adaları koştur koştur gezmeniz lazım (zaten görecek birşey de yokmuş). Ada arası turlar çok pahalıymış, o yüzden çoğunluk sandal kiralamayı tercih ediyormuş. Adaların (ve otellerin) hiçbirinde taze su yokmuş, hepsi damıtılmış deniz suyu. Sadece kafa dinlemek ve başbaşa kalmak için güzel. Biz biraz da görüp öğrenecek şeyler aradığımız için malezya'nın langkawi adasını tercih ettik. Çok memnun kaldık ve rahatlıkla tavsiye edebilirim. Beş yıldızlı güzel bir otelde kişi başına bir haftalık tatil (500€)+ulaşım (700€), üstüne alışveriş vs. masraflarla 1500€'luk masraf olur. Tek canımı sıkan şey trafik soldan aktığı için motor kiralamaya cesaret edemeyişim oldu. Bir de, denize girmeyi istiyorsanız sabah saatlerinde girmek gerek, saat 13'den sonra deniz yükseldiği için bütün berraklığı ve temizliği kayboluyor. Bunun dışında timsah beslemek, yılanlarla sarmaş dolaş olmak, köpekbalıklarıyla yüzmek, mercan kayalıklarında envai çeşit balıklarla oynaşmak, 100 gram et fiyatına 1 kilo balık yemek isteyenler için ideal mekan. Ayrıca kuala lumpur'da (başkent) hala ülkemize gelmeyen tonlarca elektronik ekipman bulmanız mümkün.

PS: Mütemadiyen maymunların tacizine uğramaya hazır olun.
PS2: Biz aralık ayında gittiğimiz halde sıcaklık 30 küsürlerdeydi. Yerinizde olsam temmuz-ağustos döneminde yanına bile yaklaşmazdım.
PS3: Tropik güneş başka hiçbirşeye benzemiyor, korunmazsanız iki saat içinde kızarmış ıstakoza çeviriyor.
PS4: Kışın millet Türkiye'de donarken cıscıbıl denize dalmak müthiş keyif. :D
PS5: Balayı çiftlerine otel ve restoranlarda özel ikramlar veriliyor.

Malezya'da Mayıs-Kasım arası Muson dönemi, sürekli yağmur yağar, sıcaklıklar ise yazın 25/30 kışın 22/30, en iyi zaman Ocak-Nisan arası, hava genelde güneşli deniz berrak, Nisan en sıcak ay, 35-37 dereceler görülebiliyor, nemle birlikte 50 lerde hissedilir

goblin ve deep, tam da öğrenmek istediğim türden bilgiler için teşekkür ederim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR