Ballıkayalar da kamp yeri ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jabir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,000

jabir

Ana Kamp
Yer
İstanbul
5-6 arkadaş ballıkayalara kamp yapmaya gideceğiz yalnız bisikletler ile. Kanyonda bisikletle ilerlemek zor olur biliyorum ama İnsanlardan uzak , sakin bisikletle ulaşabileceğimiz bi bölgesi var mı ? kanyonun ne tarafına gidelim.

Etiketler
Ynt: Ballıkayalar Da Kamp Yeri ??

Neredeyse 1 yıl olmuş kimse cevap yazmamış :smiley: Ballıkayalara gittiniz mi bilmiyorum ama bir aksilik olmazsa yarın inşallah bisikletle çıkıyorum yola. Orada kamp atacağım. Araba, motor ile gidenler olmuş ama bisiklet ile gidip kamp vb. fikir beyan eden olmamış. Sağsalim dönersem burada deneyimlerimi paylaşacağım. Biraz yağmurlu ve hafta içi sakin bir zamanda olacak. Umarım güzel olur.

Ynt: Ballıkayalar Da Kamp Yeri ??

Merhaba.

Bahsettiğim gibi ertesi gün Ballıkayalara gittim. Açıkçası çok fazla bir beklentiniz olmasın. Çok fazla insan eli değmiş. Doğal akan suyun önünü keserek yapay gölet yapmışlar. Her yerde olduğu gibi sadece para odaklı ucuz basit saçma sapan tesis ve çevre düzenlemesi yapıp (yapamayıp) etrafın içine etmişler. Kanyona girince sorun yok. Trekking ve tırmanış için tesis kısmından sonrası doğal alan. Gayet güzel fakat giriş ta yolun en başından berbat. Çadır için ise giriş kısmında 2 alan var. Kanyon içinde de haritada kamp alanı olduğunu gösteriyor fakat ben çadır kurulabilcek bir yer görmedim. İçerde kurarsanız sırtınızda taşımalısınız ve su wc sorun tabi ki.

Bir çok kişi internette Ballıkayalar diye arayıp bakıyor sanırım bende ararken buraya gelmiştim. Çeşitli fiyatlar söylenmiş. 2014 Mart itibari ile son güncel fiyatları yazayım :smiley: Giriş şahıs 3,5 tl karavan/çadır 16 tl yazıyor fakat çadır için 5 tl alıyorlar. Şahıs girişi için sanırım bişey almıyorlar. Yaz sezonunda değişebilir elbette. Orada ki tesiste kahvaltı yapmayı düşünmüştüm sabah ama yanımda nevalem olunca sadece çay alayım dedim. Çay 3 lira. Kahvaltıyı siz düşünün artık. Çadıra 5 çaya 3 lira verip çıktım ???

Bisikletle ilgili arkadaşlar için yazayım. Kocaeli'den Umuttepe, Sevindikli, Denizli köyünü dolaşarak gittim. 72 km mesafe. Daha önceden kestirme bir yol var. Ordan girerseniz 60 km ile kapatırsınız mesafeyi. E-5/D-100 falan önermem, kaza riski çok fazla ve Dilovası falan yolda resmen telef olursunuz aman diyim. Benim gittiğim yol ise gayet sakin fakat Sevindikli'yi geçtikten sonra sanayi yerleşimli yerler olduğu için çok fazla köpek var. Sürüyle köpek var diyebilirim. Ama zararsızlar. Bi kaç gürültücü çıkabiliyor bağırmanız kafi. İstanbul yönünden de Şile üzerinden gelmenizi öneririm. O gün 2 bisikletli arkadaş vardı beraber kamp attık. E-5'ten gelmişler çok zor olmuş. Onlarda 60 küsür km yapmışlar. İzin verirlerse -ki vereceklerini düşünüyorum- bisikletlerinizi alıp kanyonda ilerleyebilirsiniz ama oldukça zor olur. Atlaya zıplaya zor gittim çünkü ve bu seneki kuraklığa rağmen su vardı. Sonuç itibari ile kamp alanı sorunu yok. Kanyon güzel, tesis tırt. WC, çeşmeler falan var.

Herkes çok fantastik fotolar koyuyor. Ben biraz gidince göreceğiniz manzara neyse öyle koyayım dedim. Olay budur. Herkese iyi forumlar...

IMG_5172_kopya.jpg

IMG_5174_kopya.jpg

IMG_5173_kopya.jpg

IMG_3983.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.