Ballıkayalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan napuhte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,578

napuhte

Yeni Üye
Yer
Istanbul
Merhabalar,

Ballıkayalarda 2-3 gün süreli kamp yapmayı düşünüyoruz,

* Yakınlarda aracı bırakabileceğimiz güvenli bir yer var mıdır? (Park ücretinden mümkün olduğunca kaçarak...)
* Odun temini problemi var mıdır? Varsa nasıl/nereden temin edebiliriz?
* Su kaynağı var mı?
* Sessiz ve tesis vb. yerlerden mümkün olduğunca uzak olsun istiyoruz, kamp noktası olarak nereyi önerirsiniz?
* Bunlar haricinde tavsiyeleriniz?

Ballıkayalar yerine tavsiye edebileceğiniz (çok tecrübe gerektirmeyen) kamp alanları var mı?

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Ballıkayalar

En azından yakacak ve su konusunda bilgisi olan yok mu arkadaşlar? Forumda ya da diğer sitelerde bu konuda birşey bulamadım.

neden size kimse cevap vermemiş? ben baktım biraz mutlaka sizin de baktığınız şu konu var:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44433.msg558668#msg558668

yakınında tavşanlı köyü varmış, buradan erzak vs. alınabiliyormuş giderken.
odun böyle bir yerde sorun olmaz sanırım ama ateş yapmak çok temkinli olmayı gerektirir. su konusunda 2-3 gün için sorun yaşayacağınızı sanma, yanınıza aldıklarınız yeter ve bir köy olduğuna göre yakınlarda bir de çeşme olacaktır.

Ballıkayalarda Ramiz abi döneminde faiş fiyatlarla otopark ve kişi başı 3TL ödemek zorundaydık :( bu husustan ötürüde bir çok kez kavga yaptık... şimdi ise günübirlik gelenlerden "piknikçiler 15TL" Dağcı olduğunu, kamp atacağını yada kayacı olduğunu söylersen yada hiç bir şey söyleme direk 5 TL öde ve ben yukarıya kamp atacağım bilginiz olsun diyerek park edebilirsn...

Kamp yeri önerim ise sol blokların üstü mükemmel bir kamp seçimi olur manzara mükemmel ;)
Bahsettiğim kamp alanına kamp yüküyle çıkmak biraz zor ama değiyor...
Kamp alanına nasıl çıkarım? diye tesistekilere sorarsanız patikayı gösterebilirler...
Yalnız bahsettiğim kamp alanında ne kadar güvenlik alırsanız alın kesinlikle ateş yakmayınız. Ateş yakacağız derseniz yapay göletin yanında kamp atabilirsiniz...

EDİT : Linki unuttum:D http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151164976363433&set=a.428598053432.189839.724943432&type=1&theater#!/media/set/?set=a.10150331103543433.363494.724943432&type=3

gozdeucyildiz' Alıntı:
neden size kimse cevap vermemiş? ben baktım biraz mutlaka sizin de baktığınız şu konu var:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44433.msg558668#msg558668

yakınında tavşanlı köyü varmış, buradan erzak vs. alınabiliyormuş giderken.
odun böyle bir yerde sorun olmaz sanırım ama ateş yapmak çok temkinli olmayı gerektirir. su konusunda 2-3 gün için sorun yaşayacağınızı sanma, yanınıza aldıklarınız yeter ve bir köy olduğuna göre yakınlarda bir de çeşme olacaktır.

Varsayımlara güvenemediğim için yeni başlık açmıştım :smiley:

tabii en doğrusu o. ben de biraz hareket olsun biri doğru düzgün bilgi versin diye birşeyler yazdım, zira işe yaradı ;)

5-6-7 Ekim'de benim planlarımda da var Ballıkayalar kampı; Eğer bekleyebilirseniz beraber bahsettiğim yere kamp atabiliriz... Fakat benim planımda vadi içi yürüşüşten ziyade Ballıkayaların üst taraflarında keşif yapmak olacak...

Bugün ya da yarın gitmeyi düşünüyoruz sonrasında hava durumu pek iyi olmayacak sanırım. Eyvallah.

Merhaba,

-Foruma yazdığım ilk mesajın heyecanıyla...-

Ballıkayalara 22-23 Eylülde ilk tek başıma kampımı yapmak için gittim. Vadinin içinde yaklaşık 2 km mesafede kampımı kurdum. Odun bulmakta biraz güçlük çektiysem de sel sularının getirmiş olduğu odunları topladım. Derenin suyunun içilebileceğini sanmıyorum -en azından arıtılmadan-. Onun için Tavşanlı köyünden su ve yiyecek bir şeyler aldım. M. Park girişinde suyu oldukça fahiş fiyata satıyorlar... Tek başıma olmama rağmen oldukça zevkli bir gece geçirince bir hafta sonra bir arkadaşımla yeniden gittim. Sanırım bu hafta sonu da orada olacağım...

Hep bu heyecanı yaşamak dileğiyle...

kendi adıma ballıkayalar a günübirlik harici kamp maksadıyle aktivite düşünmem. 2-3 gün kalınacak bir bölge değil bana göre. sapancada erdemli köyü girişinde soğucak yaylası diye tabela var ve size bu yaylayı yakın da olması sebebiyle tavsiye ederim. yolu ilk tırmanışta araç için oldukça bozuk olmakla birlikte (arazi aracınız yoksa) bir miktar sonra nispeten gidilebilir şekilde. yaylada orman eteklerine kamp kurabilirsiniz ve odun bol miktarda mevcut, gece yıldızlar altında sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. yayla sakinlerinden sorup öğrenebileceğiniz su kaynağını bulduğunuz takdirde içilebilir buz gibi suya kavuşmuş olursunuz. biz suya yakın uygun yerde kampı tercih ettik genelde.
ekipmanla bir miktar yürüyüşü göze alırım derseniz size gene sapancada mahmudiye vadisini tavsiye edebilirim. aracınızı yayla alabalığın otoparkına çekersiniz ve eşyalarınızla birlikte vadiye dalarsınız, gürül gürül akan bir derenin kıyısı boyunca dereye yakın bir noktada eminim ki kamp için uygun alan bulacaksınız. gece derenin çağıltısı ninni gibi gelecektir eminim. vadi boyunca derenin kaynağına keşif yürüyüşü yapabilirsiniz. çok istemekle birlikte kaynağına ulaşamadan birçok defa geri dönmek zorunda kaldım. derenin suyuda yukarılara çıktıkça kesinlikle içilebilir temizlikte ve berraklıkta, ben çok içtim ve hala hayattayım, şükür ;)
yayla alabalıkta güzel bir köy kahvaltısı da yapabilirsiniz, tavsiye ederim.
şimdiden iyi eğlenceler, bizde hafta sonu iğneada-demirköy civarına kampa gideceğiz kısmetse.

napuhte' Alıntı:
Merhabalar,

Ballıkayalarda 2-3 gün süreli kamp yapmayı düşünüyoruz,

* Yakınlarda aracı bırakabileceğimiz güvenli bir yer var mıdır? (Park ücretinden mümkün olduğunca kaçarak...)
* Odun temini problemi var mıdır? Varsa nasıl/nereden temin edebiliriz?
* Su kaynağı var mı?
* Sessiz ve tesis vb. yerlerden mümkün olduğunca uzak olsun istiyoruz, kamp noktası olarak nereyi önerirsiniz?
* Bunlar haricinde tavsiyeleriniz?

Ballıkayalar yerine tavsiye edebileceğiniz (çok tecrübe gerektirmeyen) kamp alanları var mı?

Teşekkürler.

IMG_4326 (800x533).jpg

Ben de ballıkayalar'ın günübirlik haricinde gezilebilecek bir yer olmadığını düşünüyorum açıkçası. Günübirlik gezilerde vazgeçilmez bir yer.

http://gidilecekmekanlar.blogspot.com/2012/12/ballikayalar-tabiat-parki.html

uzun zamandır gitmedim, son gittiğimde ancak 3-4 saat kalabilmiştim. Aslında çoçukluğum orada geçti.
Oralıyım diyebilirim. Pek kimse bilmezdi , görünce de şaşırırdı, hele nisan mayıs ayında gelenler.
Yılanları ünlü idi, her yer yılan diyebilirim. Yüzerken su yılanları yanımızda aşağı akarlardı. İki çağlayanı vardır. Birinin havuz kısmı geniş,
diğeri derin. Derin olan havuzda suda ağustos sıcaklarında çok zaman geçirmişimdir. Su içilecek kadar temizdi. Vadinin
girişinde sağ tarafdaki yoldaki kayada içilecek bir su kaynağı vardı.

Bostancıdan bisiklet ile direk yada bazen tren ile gebzede inip bisiklet ile devam ederdim. Bisikletide Uyku tulumu ve
malzemelerle.çağlayana kadar sırtımda taşırdım. Yolda köpeklerden kurtulup vadiye adım atınca kendimi güvende hissederdim.
Gece çok kaldım ama hala aynı ise tavsiye etmem, Çok dar bir yer, bir geçiş yeri, yamaçlar çok dik. Ayrıca kaçanın, saklandığı bir yerdir. Hiç ummadığınız bir anda
hiç ummayacağınız biriyle karşılaşabilir. Ben net üç kişi ile tanıştım.

Halk gelenleri pek sevmezdi. Bu değiştimi bilmiyorum ama geçmişte ( &20 yıl önce )iki kişi vadiye giden meyva bahçelerinin arasında vurulmuştu.
Köylüler vadiye gidenlere satış bile yapmazlardı. Bahçelerden elma armut koparıyorlar diye. Bir ara kimse gelemiyordu bu nedenden.

Her iki yamaçta istanbulda pek gözükmeyen, gidenlerin koruması gereken ' sandal ağaçları' vardır. Kabuğu güzel olduğundan
genelde üzerine isim yazılan sert yapılı ağaç. Bu ağacın dalları çok güzeldir. Mayıs ayında yeşil ve kalın olan kabuğu, ağustos sonuna
kadar sıcaktan pişer ve kahverengine dönüşür. Bu aşamada dalların güzel olan kısımlarından küçük parcalar kesip, bunlara
bir çakı yardımı ile motifler çizerdim. Verniğe batırıldığında çok güzel parlar bu ağaç. Bunlardan tütsülükler ve kolye gibi hediyelik eşlayar yapardım.
Bu yüzden orada baktığım ve biçim verdiğim bir çok ağaç vardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR