Başlangıç İçin Tavsiye?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan linus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,850

Etiketler
Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

Eğer lcd ekranın küçük olması sizin için sorun olmayacaksa sorun olmaz. Bir de bu cihazları kullanan arkadaşa sordum 'Hareketli görüntüleri yakalamaya çalışmayıp durum fotoğrafları çekecekse 350d yeter' dedi, onun yalancısıyım :smiley: 300D düşünmeyip 600 TL civarı fiyatlarıyla 350D uygun olur diyorum.
 

Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

Fotoğrafçılıkta genelde hep daha fazlasını arar ve isteriz.Makinadan ne beklediğinize kullandığınız lense göre değişir bu durumda.Ben bir nikon kullanıcısı olarak hızından ve sağlamlığından ötürü yarı profesyonel yani crop faktörü olan makinalar içerisinde d 300 ü tavsiye etmişimdir hep.Ancak maddi olarak bütçenizi aşıyorsa iyi bir kaç lensle canon da sizi idare edecektir bir süre.
 


Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

yardımlarınız için teşekkür ederim.
hasta olduğum için bi süredir foruma giremedim...

aslında asıl tercihlerim canon eos 500d ile nikon d5000 olurdu; ancak ekonomik acıdan bunlara şu anda ulaşmam mümkün değil.
bu durumda bekleyip para biriktirmek yerine ikinci el eski bi modelle başlayıp kendimi geliştirmek daha mantıklı geliyor...
 




Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

eğer istanbuldaysanız hayyamdan çıkmayın derim kendinize iyi bir dost edinin ve orada ikinci el temiz bir makina bulmaya çalışın.Ben d300 ümü 2 ay önce sattım shutter ı daha 10000 bile değildi.
 

Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

@freegraf : sağollun boş vakitlerimde fotoğrafcılıkla ilgili bulabildiğim kaynakları okuyorum ve araştırıyorum, zaten hobi amaçlı olduğu için herhangi bi acelem yok amaç fayda/fiyat olarak en iyi seçeneğe ulaşmak....

@mustafa yalçın : malesef antalya'da yaşıyorum ve istanbul'a gelebilmek gibi bir olanağım yok o sebeple netten araştırma yapıyorum ve makineleri görmeden ve denemeden almakta ayrı bi sorun tabiki...
 

Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

Hayyamda tanıdığım ve güvendiğim bi satıcı var siz bütçenizi bana söyleyin ben sizin için ona sorarım.
 




Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

linus' Alıntı:
bütçem 550-600tl çivarında yardımçı olursanız sevinirim...

@linus epeydir fiyatlara bakmadım ama amacınız fotoğraf makinelerini ve fotoğrafı öğrenmek ise bu bütçe seviyesinde 2.el problemsiz hangi DSLR makineyi bulursanız alın. Öğrenme bedeli olarak düşünün bunu. Öğrenmek, anlamak kısa zamanda olmayacaktır. Zaman zaman sıkılıp yahut üst modellere geçmek için satanlar oluyor. Yazdıklarınızda sürekli bir bütçe sıkıntınız olacağı anlaşılıyor ve ayırabileceğiniz bütçe daha yeni modeller için epey düşük kalır. Fotoğraf pahalı bir hobiye evrilebilir rahatlıkla. (iş makine almak değil, gezmeye başlarsınız, beraber gezdiğiniz arkadaşlarınızın ekipmanları cezbeder vs, yeni lens ihtiyaçlarınız doğar vs vs)

Yok eğer her gittiğim yerde fotoğraf çekeyim ama kalitesi de iyi olsun diyorsanız kompakt makineler daha uygun bir seçim. 12X optik makinelerden gayet güzel sonuçlar alınıyor. Makro da çekersiniz, manzara da çekersiniz, zoom da yapabilirsiniz. DSLR'ye göre daha yavaştır vs ama küçümsememek lazım, üstünde basit bir lens olan DSLR'den daha iyi sonuç bile verebiliyor. Tabi kalkıp çıkan sonucun kalitesini üst sınıf DSLR ve lensler ile çekilmişlerle karşılaştırmayın.
 

Ynt: Başlangıç İçin Tavsiye?

bir süredir foruma giremiyordum. yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
şuanda stajyer olduğum için bütçe sıkıntım var.staj sonrasında herhangi bi bütçe sıkıntım olmayacak; aslında şimdide iyi bi model alabilirdim ama ilk makine için o kadar yüksek bi yatırım yapmak istemedim ve makine işini şu şekilde çözdüm.
tesadüfen bi marketin teşhir satışında sorunu ve kutusunda eksiği olmayan olympus e-450 buldum. makineyi bilgili bir arkadaşımla inceleyip deneme çekimleri yaptıktan sonra 4 gb cf kartıyla birlikte 540tl'ye aldım. yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,031
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst