Bayramda Doğu Karadeniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jinni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,478

Jinni

Kamp I
Web
www.neredennereye.com
Herkese merhabaaa....

Bayramda şöyle bir doğu karadenize doğru uzandık... işte gezi notları ve fotoğraflar.

İlk durağımız Giresun Kümbet yaylası idi. Gayet güzel ahşap evlerden bir tesis yapmışlar. Rakım: 1850

kmbet.jpg
kmbet_2.jpg

Sonrasında yine Giresun'un Tamderesi ve Obası (bizim köyün obası)
Tamderesine giderseniz et yeyiniz, bolca hem de :smiley:
Rakım: yaklaşık 2000

oba_3.jpg

Yolda ahududu görünce yemeden geçemezdik elbet

tamdere_2.jpg
tamdere.jpg

Kaybola kaybola yedigöze ve eğribel üzerinden toprak çamur karışımı yollarla Şebinkarahisar'a indik. Rakım 2200 civarı idi. Soğuk ve sis de biz eşlik etti :smiley:

oba_2.jpg
oba.jpg
oba_6.jpg
oba_5.jpg

Sonraki gün Giresun'dan Torul'a doğru gittik. Harşid nehri boyunca kıvrıla büküle giden yol inanılmaz güzeldi. Yol üstünde 4-5 tane baraj vardı.

torulyolu.jpg

Torul'a vardıktan sonra Zigana'ya tırmandık. Zigana zirveden 8-10 km'lik bir yol ile Limni gölüne ulaştık.

limni_3.jpg
limni_7.jpg

Limni, minicik bir krater gölü. Ama yolunuz Zigana'ya düşerse, görmeden dönmeyin derim. Semaverde sıcak çay her ne kadar lezzetsiz de olsa o soğukta süper geliyor insana :smiley: Rakım:2000

limni.jpg
limni_2.jpg

Limni dönüşü sis yola doğru indi. Yol dar ve uçurumlu, arabayı ben kullanıyordum, hafif yusuf yusuf durumu olmadı dersem yalan olur :smiley:

limni_3.jpg
limni_6.jpg
limni_5.jpg
limni_4.jpg

Ertesi günü Karadenizin olmazsa olmazlarından Sümela manastırını tavaf ettik.
smela.jpg
smela_2.jpg

Bol yağmur nezaretinde Uzulgöl'e gittik. Açlık başımıza vurduğundan olsa gerek fotoğraf filan gelmedi aklımıza. Alabalık, muhlama ve kurufasülye ile kendimize geldiğimizde ise hava çoktan kararmıştı.
Hiç oyalanmadan yola revan olduk ve Karadeniz sahil yoluna vardığımızda rotamızı Artvin Borçka'ya mı yoksa Rize Çamlıhemşin'e doğrultacağımız konusunda kısa bir istişareden sonra ulema Çamlıhemşin'e karar verdi.
İyiki de öyle yapmışız zira artvine gidecek olsaydık Karagöl'de mahsur kalan sel mağdurları kervanına katılmamız çok muhtemeldi.

Gece saat 11:00 gibi Çamlıhemşin'den Ayder'e doğru tırmanmaya başladık. Fırtına deresi yanımızdan dehşetli bir gürültüyle akarken ve dahi yağmur görüşümüzü had safhada kısıtlarken bendeniz direksiyonda pür dikkat yayla yollarını tırmanırken Ayder’e 5 km kala heyelan oldu ve tam önümüzde yol kapanıverdi. Seri bir şekilde manevra yapıp arkamıza bile bakmadan oradan topukladık  Şimdi düşünüyorum da bari bir fotoğraf çekseymişiz. Ama can tatlı işte, yukarıdan patır patır taşlar topraklar düşerken fotoğrafı akledemedik...
Geceyi Rize’de geçirip ertesi sabah tekrar Ayder yollarına vurduk kendimizi.

camlihemsin.jpg
camlihemsin_2.jpg
ayderyolu.jpg
Ayder yaylası namını güzelliğiyle hakediyormuş gerçekten. Hayran kaldım, bir daha giderim bir daha giderim...

ayder.jpg
ayder_2.jpg
ayder_3.jpg
ayder_4.jpg

Ayder’den ilerisi yaklaşık 2200 rakımda Kavrun yaylası...
kavrun_2.jpg
kavrun_3.jpg
kavrun.jpg
kavrun_7.jpg
kavrun_11.jpg
kavrun_6.jpg
kavrun_4.jpg

O gece Ayder’de konakladık. Malum muhlama ve alabalıksız olmaz 
ayderyemek_3.jpg
ayderyemek_2.jpg

Bir sonraki sabah Ayder’den ayrılıp tekrar Çamlıhemşin’e indik ve bu sefer Zilkale yoluna saptık.
zilkale_5.jpg
zilkale_4.jpg
zilkale_3.jpg
zilkale_2.jpg
zilkale.jpg

Zilkale ziyaretini mütaakiben Elevit yaylası’na çıktık. Diyebilirim ki bu gezinin en muhteşem yeriydi. Rakım: 1900

elevityolu.jpg
elevit.jpg
elevit_2.jpg
elevit_3.jpg
elevit_4.jpg
elevit_7.jpg
Elevit’den Tilovit... yani yeni yapmış karın sınırı 
elevit_6.jpg
tilovit_3.jpg
tilovit_4.jpg

Vaktimiz olsaydı daha gezecek, gidecek çok yayla vardı ama artık dönmek zorundaydık.
Dönüş yolunda, bir gece önce sel sularıyla coşmuş fırtına deresinde rafting yapmamak olmazdı. Cesur dörtlü bu macerayı da kaçırmadı elbet 
rafting.jpg
rafting_2.jpg
rafting_3.jpg
rafting_5.jpg

Ve bir Karadeniz gezisi böylece ıslak ıslak bitti...
Gezinin sonunda diyebilirim ki, Doğu Karadeniz çok güzel, Lan Cruiser daha da güzel :D

Etiketler
Ynt: Bayramda Doğu Karadeniz

Karadeniz gezisi olurda güzel olmaz mı :smiley: Hem yeni aracınıza test etmiş oldunuz. Memnun kaldığınıza eminim.
Bu arada muhlama nefis gözüküyor. (Rize'de böyle denir, kimi yöredde mıhlama )

gezi harika fotoğraflar gezinin keyfini çok net açıklıyor. manastırın fotoğrafı çok güzel bir açıdan çekilmiş.
teşekkürler.

Muhteşem muhteşem.
Bu sene gidemedim,gözümde tütüyor.
Böyle gezi fotoları olunca;
Biraz üzülüyor,birazda hasret gidermiş oluyoruz işte... :smiley:

Teşekkür ederim cümleten..
Vallahi benim de tadı damağımda kaldı. Öyle 4-5 gün filan değil en az 10 gün ayırmak lazımmış oralara.
Özellikle Kaçkarkar dehşet... :smiley:

Jinni' Alıntı:
Teşekkür ederim cümleten..
Vallahi benim de tadı damağımda kaldı. Öyle 4-5 gün filan değil en az 10 gün ayırmak lazımmış oralara.
Özellikle Kaçkarkar dehşet... :smiley:

valla şimdi üzüldüm aynı yerlerde gezmişiz hemde aynı tarihlerde ,keşke hbrleşebilseydik aynı yaylalar da başka arkadaşlarımızda vardı oralarda ,yalnız artvin borçka karagölü kaçırmışsınız çok güzel bir yerdi fakat bende selin olduğu günden 1 gün evvel zor tüydüm oradan başka sefer gezdiririz kardeşleri ;)

Ben bu güzel Karadenizin tam ve eksiksiz gezildiğini hiç görmedim zaten çok güzel oluşmuş gezi eline sağlık ;D

Sadece Doğu Karadeniz dersek Fatih;
Bence 3-5 gün değilde,15-20 hatta 25-30 gün ister.Hani gezelim görelim tadında olucaksa.
Haa yok eğer,doymak anlamında dersek,kendi adıma değil 1 ay,bir ömür yetmez :smiley:

Muhlama sevenlere bi ipucu:
Ayder'de muhlama yaptırıp güzeeelce paketlettik. (Yan dükkandan bir adet bakır sahan alınır, lokantaya teslim edilir, içinde muhlama pişirtilip geri alınırı ve bir güzel folyo ve naylon poşet yardımıyla sarılır)
Sabah yaptırdığımız muhlamayı taaaa gece 11 suları ocakta yavaş yavaş ısıttık ve sonuç harikaydı !
Olmaz demeyin, bulduğununz yerden alıp evinize götürün ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR