Belfast ve Dublin Gezilecek Yer Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,238

focus

Zirve
Yer
Ankara
yol' Alıntı:
Ama en güzeli Belfast ve Dublin...

Sedat Paşam Belfast hakkında biraz bilgi verir misin? Önümüzdeki haftasonu Belfast'a gidiyorum. Nereleri gezebilirim?

Aslında çok güzel bir plan yapmıştım. Manchester'den uçakla Dublin'e, oradan karayoluyla Belfast'a, oradan feribotla Liverpool'a geçip, Manchester'e dönmeyi düşünüyordum. Ama İrlanda için ayrıca vize almak gerekiyormuş. Sadece Londra'da elçilik varmış. Diğer şehirlerde konsolosluğu da olmadığından yattı bizim plan. O yüzden sadece Belfast'a gidip döneceğim.

Vakit kaybı yaşamadan en verimli şekilde gezmek istiyorum.

Etiketler

Iki hafta once Belfast`a cok guzel bir gezi yaptim. Cok guzel bir sehir, cok begendim. Internete girme imkanim olmadigi icin fotograflarini yukleyemedim. En kisa zamanda, Belfast da dahil olmak uzere, yaptigim butun gezilerin fotograflarini yukleyecegim.

ingilterenin en beğentiğim özelliği doğa tarih ve betonarmenin uyumluluk içinde oplması.. fotolar onu gösteriyor (deep özel görüşelim)

Glasgow'dan Belfast'a feribot pahalıya geliyor ama keşke zamanım olsaydı da binebilseydim... Easyjet iç hatlarda en ucuz ulaşım aracı. Ben Londra'dan Belfast'a 15pound gibi bir rakama uçmuştum :smiley: Sen neyle geçtin Belfast'a? Mesajını yeni görüyorum, sana mutlaka gitmen gereken birkaç yer söylerdim... Guinness Pub'a girip İrlandalılar'ın efsanevi Guinness birasını denemişsindir umarım :smiley: İç savaştan kalma duvar çizimleri, tellerle kaplanmış polis arabaları ve karakolları, Titanic'in yapıldığı tersane, büyük botanik bahçesi, fizik derslerinin unutulmazı Kelvin'i, savaş müzesini, adanın en eski (1826) barı olan The Crown Bar'ı ziyaret etmişsindir umarım?

Birde, Belfast'a giderken U2'dan <a href="http://www.lastfm.com.tr/music/U2/_/Sunday+Bloody+Sunday">Sunday Bloody Sunday</a> parçasını dinlemek, dönüşte çok daha anlamlı bir hale getirir bu şarkıyı ;) Tabi Bloody Sunday (Kanlı Pazar) olayını okumayı ihmal etmemek lazım...

İrlanda Cumhuriyeti, kraliyet topraklarından bağımsız ve AB üyesi olduğu için Schengen vizesi istiyor. Ama hatırladığım kadarıyla ben Belfast'tayken günlük vize alıp Dublin'e gidebiliyordum(?). Ayrıca Dublin ile Belfast birbirinden çok farklı iki şehir. Dublin, tipik bir kuzey Avrupa şehriyken Belfast sanki bizden birileri gibi :smiley: İnanılmaz sıcak insanlar...

Bekliyoruz izlenimlerini ve fotoğraflarını :smiley: Umarım sen Türkiye'ye dönmeden geliriz yanına da gezeriz oraları hep beraber...

Ynt: Belfast ve Dublin Gezilecek Yer Tavsiyesi?

Soyledigin yerlerin hemen hepsine gittim. Bmibaby diye bir havayolu ile gittim geldim. Manchester`den Easyjet yok Belfast`a. Manchester-Belfast gidis-donus 63 pound.
Cok guzel bir sehir ve dedigin gibi insanlari sicak ve keyifli insanlar.

Ingiltere vizesiyle Avrupada Irlanda haric diger butun ulkelere gidebiliyormusuz. Tabi gri pasaport icin gecerli bu soyledigim.

En kisa zamanda bekliyorum Sedat Pasam. Sibel biletini aldi bile. 11 Eylulde geliyor. :smiley:

merhabalar benim adim fuat ve belfast queen universitesinde lisans egitimi goruyorum sitenizi ve yazilanlari sans eseri gordum turkiyeden birilerinin belfasti bilmesi beni cok memnun etti keske daha onceden bu siteyi bulabilseydim size yardimci olma sansim olurdu. bu arada size edindigim bir kac nacizane bilgiyi paylasmak istiyorum uk gezisi hakkinda. eger gezi planiniz sadece londra ya da ingiltereyle sinirli degilse londradan hizli trenlerle edinburgha gecilmeli iskocya gercektende gorulmesi gereken bir yer bence iskocyadan kuzey irlandaya yani belfasta feribotlarla gecilebilir denildiginin tam aksine edinburhtan ferry e yaklasik 4 saatlik otobus yolculugu arti feribot ucreti 25 poundu gecmez sunu da hatirlatim burdaki feribotlar inanilmaz guzel ve luks yani sirf bu feribotlara binmek icin bile gidilir:smiley: dubline gitmek icin irlanda vizesi almak gerekiyor schengeni kabul etmiyorlar tabi ki biz turkler onunda yolunu bulduk:smiley: onu da izah edim hemen kuzey irlandayla guney yani bagimsiz irlanda arasinda gumruk kapisi filan bulunmamaktadir sadece cizgilerin renginin degismesiyle gectiginizi anlarsiniz ama otobus veya trenle gecmek riskli olabilir cunku giris kasabada polisler cevirme yapabilirler eger arabayla gidilirse hicbir sorun yasanmaz kimse sizi durduramaz :smiley: bu kadar eziyete deger mi diye sorarsaniz bana bence deger buraya kadar gelipte dubline gitmeden donme olmaz:smiley: sizlerle tanistigima tekrar cok memnun oldum eger buralara tekrar gelme gibi bir niyetiniz olursa sizi agirlamaktan memnuniyet duyarim saygilarimla

merhaba:smiley:

ben izmir'de yaşıyorum.
belfast'a gitmek için nasıl bir rota çizmem lazım ve yolculuğum gidiş-dönüş ne kadar patlar???

tavsiyem easyjet.com a girin İstanbul-Londra (Luton) bileti alın, bazen gidiş dönüş 200 YTL ye bile bilet bulunuyor, Luton'dan uçak araştırın veya iyice gezmek istiyorsanız easyjet aracılığıyla çok ucuza araç kiralarsınız

luton'dan alıncak bilet için hangi hava yolu şirketini önerirsiniz?
en ucuz,en uygun hangisi olur?
teşekkürler cevap için de...

emre gelicegin tarihi daha net soylersen sana daha cok yardimci olabilirim aralikla ocak ayi arasinda thy ucak fiyati istanbul londra londra istanbul 150-160 pound arasi londra stansted havaalanina beni dinlersen eger easyjetten cok uygun bilet bulmadigin surece binme nedeniyse easyjet sadece belfast international havaalanina iniyor burasi sehir merkezine biraz uzak gelisin problem olabilir tabi sehir merkezine yine otobusler bulunmakta. ryanair diye bi firma daha var o da baya ucuza geliyor ve city airportta iniyor.

gidip gitmeyeceğim kesin değil...
dolayısıyla tarih de belli değil...
ama bu seyahatin bana kaça patlayacağını bilirsem ona göre hareket etme fırsatım olur...
sanırım en az 400ytl filan olur gidiş-dönüş...
doğru mu?
şöyle 300'e filan patlatsam çok iyi olurdu...

emrgngrn ben sana ozaman bi site verim www.skyscanner.com turkce dil secenegide var burdan biletlere bakma imkanin var

fguzel' Alıntı:
dubline gitmek icin irlanda vizesi almak gerekiyor schengeni kabul etmiyorlar tabi ki biz turkler onunda yolunu bulduk:smiley: onu da izah edim hemen kuzey irlandayla guney yani bagimsiz irlanda arasinda gumruk kapisi filan bulunmamaktadir sadece cizgilerin renginin degismesiyle gectiginizi anlarsiniz ama otobus veya trenle gecmek riskli olabilir cunku giris kasabada polisler cevirme yapabilirler eger arabayla gidilirse hicbir sorun yasanmaz kimse sizi durduramaz :smiley:

Belfast'tayken çok kolay bir şekilde Dublin'e geçilebildiğini hatırlıyordum ama nasıl olduğunu hatırlayamıyordum :smiley: Aynen dediğiniz gibi, otobüse binip gidilebiliyor ve kimse bunu sorun etmiyor(muş). Yine aynı şekilde hastane hizmetlerinden de faydalanabiliyoruz ki buradan hatırlatma yapayım, Ada'ya giderken seyahat sigortası yaptırmaya gerek yok çünkü krallık topraklarına ayak basar basmaz devletin güvencesi altındasınız.

fguzel' Alıntı:
emre gelicegin tarihi daha net soylersen sana daha cok yardimci olabilirim aralikla ocak ayi arasinda thy ucak fiyati istanbul londra londra istanbul 150-160 pound arasi londra stansted havaalanina beni dinlersen eger easyjetten cok uygun bilet bulmadigin surece binme nedeniyse easyjet sadece belfast international havaalanina iniyor burasi sehir merkezine biraz uzak gelisin problem olabilir tabi sehir merkezine yine otobusler bulunmakta. ryanair diye bi firma daha var o da baya ucuza geliyor ve city airportta iniyor.
Mrblar, ben de tesadufen rastladim bu siteye. 22 Aralik Dublin ve 23 Aralik Belfast'ta Coldplay konserleri var. Ikisinden birine gitmek istiyorum ve hazir gitmisken 1 veya 2 ocak'a kdr oralarda gezmeyi planliyorum. Orada yasaman super bir sans!! :smiley: Dublin veya Belfast a geldigimde en uygun nerelerde kalablirim? Biletleri arastirmaya basladim yarin netlestirirm ama kalicak yer ulasimdan daha maliyetli... yardimci olabilirsen cokk sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR