Merhabalar,
Bir süre sonra (maddi imkanlar) Güney Midi ya da Güney Mini (Mini olursa boş olan model) alma konusunda şimdilik bir karar vermiş durumdayım. Midi hazır oluşuyla ve tabi küçük ailemizi (ben, eşim ve küçük kızım) daha bir rahat ettirebilme potansiyeli ile bana cazip geliyor. Mini ise hem fiyatı (daha kısa sürede satın alabilirim), hem Midi'ye kıyasla 300 kg kadar daha hafif oluşu (aracım 2008 Yaris, 1.3 benzinli motor ve düz vites), hem de içini istediğim gibi yapabilme ihtimaliyle bana acaba dedirtiyor. Biz aynı yerde 2-3 günden fazla kalmayız pek, daha çok haftasonu doğaya/kısa tatillere kaçış için planlıyorum karavanı ilk etapta. Bu konuda kafamı kurcalayan sorular şunlar:
Mini gibi küçük bir karavanın içini yaşanır hale getirmek kolay ve hesaplı mıdır? Küçük ve hafif oluşu bana ciddi bir artı olarak döner mi? Teknik olarak gördüğüm en büyük fark Mini'nin otomatik freninin olmayışı. Bu caydırıcı bir sebep midir?
Midi'yle bir süredir (1 yılı geçti sanırım) güzel bir tecrübeniz olduğunu bilerek, öncelikle size soruyorum ama tabi ki diğer ilgili arkadaşların katkılarını da bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Mini (mobilyasız): 6.000 TL + KDV, 350 kg, 300x150x180
Midi: 16.000 TL + KDV, 650 kg, 340x200x200