Benim Karavanım; VW T4 Camper - (afro)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan afro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,138

afro

Kamp I
Eşimle beraber, yaklaşık bir yıldır bir karavan hayalimiz vardı. Genelde motosikletle çıktığımız yolculuklarda hep çadırda kalır, otel odalarına tıkılıp kalmaktansa doğa ile iç içe olmayı tercih ederdik. Artık yaşlanmaktan mı nedir, bu motor ve çadır işi fazla külfetli gelmeye başladı. Motorumu satarak almak zorunda olduğumuz karavan benim tek vasıtam olacağı için günlük kullanımda da bizi üzmeyecek birşey olmalıydı. Alkovanlı falan olmamalıydı yani. Dukato tarzı, biraz irice ticariler bile bana büyük geliyordu.

Önce bir T3 westy düşündüm. Ancak baktığım bir kaç satılık westy hiç umduğum gibi çıkmadı. Eski ve sürekli sorun çıkaran bir araç istemediğim kesindi. O, açılınca yatak bölünü haline gelen tavana bayılmamıza rağman vazgeçmek zorunda kaldık. Bir T3 minibüs alıp karavana çevirmeyi düşündüm. Kendim yapacak yerim olmayınca, mobilyacılara istediğim şeyi yaptırmanın ne kadar zor olduğunu da düşününce bu da suya düştü.

Uzun zamandır takip ettiğim bir araca bakmak için dün Ankara'ya gittim. Anatolia Vovvos Derneği'nden arkadaşların tavsiye ettiği bir ustaya gösterdik aracı. Ondan da tam not alınca satışını yapıp, karavanı kapıp istanbula döndüm.

Artık bir karavanımız var!

İçinde açınca yatak olan bir arka koltuk, temiz su deposu, üç sistem buz dolabı, ocak ve lavabosu var. Yaşam aküsü, omnistor tentesi ve hayvan gibi büyük bir port bagajı da var.

Tam hayalimdaki karavan değil ama sorunsuz ve temiz bir araç. Ruhsatı da KARAVAN olduğu için sorun yok. zaman içinde kendimize göre eklemeler ve değişiklikler yapmak mümkün.

Darısı başka karavan hayali kuranların başına.

İşte ilk fotolar:

Boğazın Karadeniz'e açıldığı kıyıyı koruyan bunkerler yani makineli yuvaları mevkiinde...

DSCF4094.jpg

DSCF4074.jpg

DSCF4076.jpg

DSCF4079.jpg

DSCF4085.jpg

DSCF4084.jpg
[/quote]

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım; VW T4 Camper - (afro)

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Kaça aldığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

Hayırlı olsun Sn Afro, uzun süredir sahibinde.com da idi, her karavan gibi oldukça uzun bir satış sürecinden geçti... Sınıfının en temiz en iyi karavanı diye bakıyordum ilanları incelerken, tekrar hayırlı olsun, mutlu sağlıklı günlerde kullanmanız dileği ile...
nıt: bu arada başlığı "Benim karavanım / Afro ya da ad soyad " şeklinde değiştiriseniz okuyanlara kolaylık olur.
Oğuz

Ömer Bey, İlandaki fiyata almadığımı, bir miktar pazarlık yaptığımı söyleyebilirim.

Oğuz Bey, Benim baktıklarım arasında da en düzgünü idi. Hatta, bir trasporter CityVan alıp kendim karavan yapmayı düşündüğüm sırada, evimin yakınındaki oto pazarında bir çok trasportera bakmıştım, hiç biri bu kadar temiz değildi.

İyi dilekleriniz için sağolun.

Sayın Afro,
hayırlı olsun, çok sevindim, güzel günlerde kullanın.
Keşke ANAKAMP'ın anakamp olduğu günlere denk gelseydi... T4 kardeşleri ile beraber olurdu...

Ön koltuklar 180 derece dönüyor mu?
Eğer dönüyorsa iç mekanın daha da genişlediğini göreceksiniz.
Dönmüyor ve döner hale getirmek isterseniz bu işi yapan ustamız var.

Tekrar hayırlı olsun...

Özdal Bey,

Sizin eski kamp fotoğraflarını gördüm. Beraber kamp yapmayı ben de çok isterdim.

Sadece yolcu koltuğu dönüyor. Ama bu da oldukça kullanışlı. Sürücü koltuğu altında yaşam aküsü var. Yine de döner hale getirmek mümkün mü bilmiyorum.

Şu an tek eksiği, arazi motorumu taşıycak bir aparat.

0a36cd10.jpg

Sevgili Yusuf, umarım birlikte kamp da yaparız.

Bu motosiklet taşıma rampası, prensip olarak benim yaptığımla aynı.
Yani tahtaravalli mantığıyla çalışıyor, çeki demirinin yerine takılıp çıkarılıyor. Ben gerek olur başka eşya filan da taşırsam diye daha geniş bir platform yapmıştım, bunlar sadece tekerleğin duracağı yeri yapmış, bu daha kullanışlı ve daha hafiftir.
Ben rampayı da, sözünü ettiğim, koltuğu dönerli hale getiren ustaya yaptırmıştım.
http://www.anakamp.org/mycamper/myc_sctr_nasil_tasinir.html

afro' Alıntı:
Ömer Bey, İlandaki fiyata almadığımı, bir miktar pazarlık yaptığımı söyleyebilirim.

Oğuz Bey, Benim baktıklarım arasında da en düzgünü idi. Hatta, bir trasporter CityVan alıp kendim karavan yapmayı düşündüğüm sırada, evimin yakınındaki oto pazarında bir çok trasportera bakmıştım, hiç biri bu kadar temiz değildi.

İyi dilekleriniz için sağolun.
Ben ilanı görmemişdim. Fiyatı paylaşmak istemediğinizi anlıyorum ve saygı duyuyroum.

Sayın afro,

Hayırlı, uğurlu olsun.. Güzel günlerde, güzel gezilerde kullanmanız dileğiyle...

Cavid Sezen

Sayın Afro aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın

Sayın AFRO İnanın çok sevindim .Hayırlı uğurlu olsun.ALLAH kaza ve bela vermesin.Çık iyi gezilerde sağlıklı ve mutlu bir şekilde kullanın.ALLAH daha iyilerini nasip etsin.Sahip olduğunuz motokaravanınızı sevincinizle burada bizlerle paylaşmanız bile çok önemli ve anlamlı.Çok iyi bakıldığını söylüyorsunuz.Sizde ona çok iyi bakacaksınızdır.Çünkü oda artık hayatınızın önemli bir parçası.Mutlaka bir gün ,bir yelerde görüşmek ve tanışmak dileği ile SEVGİ ve SAYGILAR

Sonunda siz de oyuncağınıza kavuştunuz. Hayırlı olsun. Güzel gezilerde, kamplarda kullanın. Açılır tavan haricinde hayalinizdeki karavana en uygun model böyle birşey olurdu herhalde. Çok temiz görünüyor gerçekten. Tüm ilanları ezberlediğimi sanıyordum ama bu benim de gözümden kaçmış. İyice bir eskitin, o zamana kadar ben de ducato-camperime kavuşamamış olursam, satarken haberim olsun ;)

sn afro.
yenı karavanınız hayırlı ugurlu olsun
gercekten guzel bır arac ıyı ve mutlu gezıler yapabılmenızı dılerız
mehmet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR