Benzin İstasyonları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrstar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 108
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,114
Ynt: Benzin İstasyonları

Ümit bey geçmiş olsun, sabrınızada hayranım.Opet gibi büyümüş bir markaya yakışmayacak bir tutum, demek ki bu işler sadece temiz tuvalet bilmem ne kampanyalarından ibaret değil, hizmet sadece tuvaletin temizliğiyle olmuyor, kaldıki sözünü ettiğiniz istasyonun tuvaletinide görmek gerek. Benim işyerimde de yirmi küsur araç var ve shell taşıt tanıma sistemi kullanılıyor, şu ana kadar bir problem yaşamadığımızı belirtmek isterim, selamlar..

Etiketler

Arkadaşlar. Öncelikle bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Petrol piyasasında dağıtıcı şirketler ve dağıtıcı şirketlerden akaryakıt alarak satış yapan şirketler bulunmaktadır. Daha açık bir ifadeyle, Opet bir dağıtıcı şirket, Opetten yakıt alarak satış yapan bir bayii dağıtıcı şirketten, yani Opetten bağımsız ayrı bir şirkettir. Dolayısyla, dağıtıcı şirketten aldığı yakıta katkı maddesi vs. katarak satış yapan bir bayiyi eleştirirken, dağıtıcı firmanın da aynı şekilde hareket ettiğini iddia etmek yanlıştır.
Nitekim, Ümit Bey konuyu açarken Opet'i değil, Opetten aldığı yakıtı satan bayiyi şikayet ettiğini açıkça belirtmiş. Bu nedenle haksız olarak, bilimsel gerçekliğe dayanmadan, kulaktan dolma bilgilerle yapılan eleştiri ve suçlamalar forumumuzu zor durumda bırakabilir.

Lütfen mesajlarımızı yazarken buna özen gösterelim.

Ümit Bey, mesajınızı biraz geç gördüğüm için özür dilerim. Bu tarz bir durumla karşılaştığınızda Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine de şikayette bulunabilirniz. Bu müdürlükler EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu) adına akaryakıt bayilerinden, yakıt örnekleri alarak denetim yapmaktadır.

Sn biçer ilginize teşekkür ederim,

Evet ilk başta bayi odaklı bir şikayetti ancak
Opet numuneleri 4. günde aldı (benden 4. günde aldığında bayiden hala almamıştı buna karşılık istasyonların 2 günde depoları bitirip yeni tanker boşalttıklarını öğrendim) ve numuneler temiz cıktı bendeki numuneyede evet su şişesine koyduğunuz numunede su var ama yakıt berrak ve bizim ürünümüz dediler.

Şimdi size soruyorum son 120 000 km opet otobil ile yakıt almışken ve depomda su çıkmışsa opetin yapabileceğimiz birşey yok demesi beni yalancı yapmazmı?

neyse hala bir umutla "call center" dan haber bekliyorum başka birimlere bu nedenle şikayet bildirmiyorum...

yoruldum
[attachment=1]

Sizi neden yalancı yapsın ki? Opetin bir abonesi olarak sürekli Opet bayilerinden yakıt alıyorsunuz. Opetin bu tarz bir açıklama yapmasını ben de hayretle karşılıyorum. Bu durumda Opetin, bayi ile kendi iç ilişkileri gereği mutlaka bir yaptırım uygulayacağını düşünüyorum. Bu konuda mutlaka bir cevap verileceğini düşünüyorum.

Ayrıca, benim anlatmak istediğim. Opetten yakıt alıp satan belki yüzlerce bayi var. Bir tek bayinin yaptığını, Opeti suçlamak suretiyle tüm Opet bayilerine mal etmek yanlış.

Ama opet'in olaydaki yaklaşımı da doğru değil

şikayet varsa hemen numune almalıydı hem araçtan hem de istasyondan

ben bu kadar tırmaladıktan ve uğraştıktan sonra bizim benzin temiz suç sende diye suçlandıktan sonra isterse o istasyonla sözleşmeyi iptal etsin bana ne diye düşünürüm ben bir müşteri olarak.

opet gibi firmanın bayiide olsa alıp satanda olsa yakından takip etmesi gerekir iste efendim ben ona 20 ton verdim o içine su katmış benim haberim yok demek mantık dışıdır.müşteri opet tabelasını görür girer yakıtını alır gider o zaman opet ismini kullandırmasın yada yakından takibini yapsın.

Yaşar bey bende o noktada başa sarıp sinirleniyorum.
Deselerki aracındaki hasarı ödeyemeyiz ancak çamsakızı çoban armağanı 5 yıllık 500 000km lik müşterimizsiniz suç unsuru bulamadık ama alın size 30 lt yakıt fişi kötü günler unutulsun geride kalsın iyi günler önümüzde vs...
Bende derimki tamam yakıt fişinede gerek yok 5 parmağın 5i bir değil bu tip olaylara meydan vermeyin yeter...
Ama nerde "Call Center" (diyorlar) denen yer tam bir kısır döngü.

Saygılar

Aynı olaya garanti bankasında denk geldim maaşımızı almak üzere bizi garanti bankasına pazarlamış durumdalar daha 2012 ye kadar da orada kalacağız ama sözleşme bittiği gün bir daha garantinin kapısından girmem. tıpkı yıllarca bizi tek kanalda süründüren trt yi özel kanallar çıktıktan sonra yıllarca listeden sildiğim gibi ya da şu an evimde sabit telefon hattı olmaması gibi. tamam tek başıma bir şey yapamam ama en azından benden para kazanamazlar. eylemim bireysel olsa da yaparım eylem eylemdir. ortada sözkonusu olan para zaten para değil ki. ödediğim paraya değil ........yanarım. uğraşmaktaki amaç da parayı almak değil can öyle değil bölyle sıkılır demek içindir.

evet ilk mailden sonra yaklasık 1 hafta hareket olmadı bende dün yani 25 mart çarşamba günü 2. e mailimi attım ve gelen otomatik cevabıyla birlikte aşağıya yapıştırıyorum peşinden de sürprizim gelecek. flaş flaş flaş az sonra...

Sayin Umit Yildiz,

Oncelikle gostermis oldugunuz ilgi icin çok tesekkur ederiz.

Sizden gelen sikayete istinaden ilgili saha mudurumuze yonlendirme yapilmis bulunmaktadir. Sonuc ile ilgili mutlaka tarafiniza bilgi verilecektir.

Daha detayli bilgi almak isterseniz 444 6738 numarali Opet Musteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz.

Saygilarimizla,

Opet Petrolculuk A.S.

Musteri Hizmetleri

444 6738

--------------------------------------------------------------------------------
Kimden: umit yildiz [umityildiz20@hotmail.com]
Tarih: 25 Mart 2009 Çarşamba 14:23
Kime: Opet Çağrı Merkezi (Opet)
Konu: RE: 444 Opet

Sevgili opet,
1. şirket olarak aylık çeşitli ürünlerde toplam 3-5 bin ytl alışverişimiz olmasına rağmen ve kesinlikle hiçbir şekilde başka şirketten yakıt almamamıza rağmen sizlerin bu vurdumduymazlığına oldukça sinirlenmiş bulunmaktayız.

2. Bahsi geçen araç personel aracı değil bizzat şirket yetkilisi olan ben Ümit Yıldız ın şahsi aracıdır ve konu tarafımdan yakınen takip edilmektedir.

3. Hernekadar KOÇ sempatizanı olsakta (12-13 adet fiat ve ford araç + %2 daha pahalı olsanız bile opet taşıt tanıma)
bu vurdumduymazlık kesinlikle kabul edilemez...

4. konuşulan toplam 8-9 kişi duyulan cevap aynı gereken yapılacak.

5. Bir kişide çıkıp burada prosedür bu müşteri daima haksızdır ve cezasını çekmelidir deme cesaretini bulamamıştır, ancak tarafınızdan çok iyi anlatılmıştır..

6. 100 YAKIT VE 79 ARAÇ MASRAFI TOPLAM 179.00 YTL BENİ ZENGİN ETMEZ
AMA SİZİ LİDER YAPAR VE ORDA TUTAR

7. sonuç:
HERKES LİDER OLABİLİR
BİRİ LİDER KALIR
ODA BAŞKALARININ HAKKINI YİYENDİR.

EVET SEVGİLİ 444OPET BU ŞİKAYETLERDE YAZIŞMA E MAIL İ BUDUR VE DE 0532 411 80 43 NOLU TELEFON NUMARASIYLA SISTEMINIZDEN GEÇMİŞ TELEFON KONUŞMALARARINI ARATTIRABİLİRSİNİZ TABİ ZAMAN AŞIMI OLMADIYSA
[/color] (not: büyük harfler için özür dilerim.)

Sevgili Gezenbilir; (Flaş Flaş Flaş)

Azmi'nin (34 az 3632 plakalı aracımıza hanım azmi der :smiley: ) zaferidir.

Yukarıda 2. e mailden 1 gün sonra yani 26 mart 2009 saat 20:40 ta cep tefonum çaldı arayan kişi otomatik mesajda bahsi geçen Kocaeli saha müdürü sn. İlhan Ergenç idi
yaklaşık 15 dk lık konuşmada özet olarak şunlar konuşuldu:

1. öğrendimki canpetten canı yanan tek kişi değilmişim
2. o istasyonun depolarında su bulunmamıs ancak otobil pompalarındaki filtreler opet tarafından değiştirildikten sonra alım yapmışım ve arada su kaçmış olabilirmiş.
3. İlhan bey opetin hatasını kabul etti ve özürlerini sundu
4. yakıt ve hasarın (100 + 79 ytl) bayi (canpet) tarafından karşılanacağı.

vs...

şimdi yarın (27 mart 2009) sırada canpet yetkilisi beni arayacakmış ve ödemeyi yapacakmış merakla bekliyorum
saygılar

azmin zaferi ama çok uzattılar
gözümden düştüler
artık yazın özellikle marketleri ve lavabolarının temizliği nedeniyle arabayla çıktığım uzun seyahatli tatillerde sorgusuz sualsiz girdiğim opete market ve lavabo için yine girerim ama sanırım benzin almam için beni ikna etmeleri gerekecek. gelişmeleri buradan takip ediyorum.

mrstar' Alıntı:
Merhaba Gezenbilir,

07.02.2009 Ehliyetimin 15. yılı direksiyondaki yaklaşık 250 000 km
bu süre zarfında 1 kere yolda bırakan yakıta denk gelmiştim cumartesi günkü 2. oldu
söylüyorum çünkü sizlerinde hafta sonunuz zehir olmasın araçlarınız zarar görmesin randevularınız iptal olmasın...

Arkadaşlar ben hafta içi göztepe gebze arası yol yapıyorum opet taşıt tanıma sistemi kullanıyorum ve hafta içi hep aynı yerden benzin alıyorum 1 haftada 2 depoya yakın kullanıyorum ve bu hafta şile yolundan benzin alma hatası yaptım
Aynı hatayı sizlerde yapmayın diye bu konuyu açma gereği hissettim

Bahsi geçen istasyon Canpet akaryakıt istasyonu bu sene subat ayında firma sahipleri değişmiş eski sahipleri özsa petrol imiş internette araştırma yaptımda oradan biliyorum. bu yorumlarım canpet içindir özsa için değildir hatırlatırım
Canpete uğramadan önce çeyrek depo kadar benzinim vardı ama araçta taşıt tanıma olduğu için benzinin dibi gelmeden hep fullerim ve yine fulledim sayacı herzaman ki gibi yine sıfırladım şile yolunda topuklamak güzel oluyor ya 97 oktan aldım araç tiptronik tam keyfine varacağım sayaç 0.7 km gösteriyor araba teklemeye başladı hemen rotayı şileden göztepeye, göztepe otoya çevirdim 120 ile geldiğim ömerliden 20 ile döndüm sonuçta araç açıldı buji kablo pompa derken 1 bardak benzinde 5 mm su teknik müdür doğan bey dedi ki son benzin sulu daha doğrusu son suyu benzinli almışın
canpeti aradım; dedim benzininiz sulu çıktı araçta bir arıza yok benzin parası olan 100 tlyi yatır hesabıma konu kapansın ali bey tamam dedi verdim hesap numaramı 10 dk sonra aradı bizim depolar temiz gidin istediğiniz yere şikayet edin dedi ve kapadı telefonu; bende opet müşteri hizmetlerine şikayet ettim ama birşey çıkmaz bu güne suçlu bulunan istasyona rastlamadım ben .
sizlerin büyük çoğunluğu sıksık şille ömerli tarafına gidiyor dikkatli olun kendinizi enayi yerine koydurmayın ben sadece 1 depo benzin ve filtreyle kurtuldum fakat daha büyük arızalar sizlerin başına gelmesin
bu canpet (opet) omerli yol ayrımından 1-2 km sonra şile yolunda bilginize sunarım şikayetlerime cevap gelirse burada sizlerle paylaşırım
Burada yapmış olduğum suçlamalar ben ümit yıldız'ın şahsi fikirleridir gezenbiliri bağlamaz
saygılar ümit yıldız

İlk görüşmede yakıt bedeli iade edilseydi konuyu kapatacaktınız, doğru mu anlıyorum?
Eğer öyle ise bu mücadelenin sonucunu "bilinçli tüketicinin zaferi" olarak tanımlamak yanlış bir yargı olur...

Sevtap Hanım başta amaç burada karşı tarafı süründürmek değil bir hata yapmışlar ve bunu telafi etseler olay büyümeyecek ama özir dilemeyi geçtik üzerine bir de sizi suçlayıp tüy dikince naparsınız ? tüm gücünüzle karşı tarafın canını sıkacak aktiviteler yaparsınız :D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR