Benzin Ocağı Alternatif Yakıt Arayışı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oymakbaşı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,154
Bende bu konuda arayış içindeyim. Benzin istasyonunda benzin alabilmek için karakola yapılması gereken bir müracat varmış onun sonrasında ancak alınabiliyormuş yakıt. Bu prosedürler ile uğraşan oldu mu sıkıntılı bir süreç mi ? Primus pt-2 ocağım için yakıt arayışındayım.
 

Etiketler
Merhaba biraz geç olmuş ama Evet kullanabilirsiniz. Youtubeda aratırsanız ocağınızın enjektör memesi bazı yakıtlara göre ayarlanmıştır. Ocağınızın yanında verilmişse inceleyin; çoğu kişinin yedek sandığı püskürtücüler aslında farklı yakıtlara göre ayarlanmıştır ve farklı yakıtlarla kullanabileceğiniz düşünülerek kutuya konmuştur. Bununla ilgili doğru bilgiyi ocağınızın kullanım kılavuzunda bulacaksınız. Kullanım kılavuzu yoksa internetten; özellikle de ocak markasının internet sitesinden bulmanız mümkün olabilir.
 

Gittikçe Walking Dead dizisi gibi yaşamaya yaklaştığımız için evde biraz stoklamak için normal gazyağı (havalı ismi kerosene) arıyorum. Anadolu Yakasında bir kaç benzinciye baktım ama bulamadım. Nalburlarda satılanlar var ama farklı çeşitlerde. Galiba çoğu katkılı, etiketsiz şişede rengi mavi ve benzin gibi kokanın fiyatı 1lt 30tl. Başka bir nalburda bulduğum, şeffaf renkte, kokusu bildiğimiz gazyağı gibi olanın etiketli şişesinde, kerosen yazıyordu. Fiyatı 1lt 60tli. Aşağıdaki link kargo ile gönderdiğini söylüyor ama ürün nasıl bilmiyorum. Nerden bulacağız bu gazyağını

 

Istanbul Ikitelli'ye yakınsan Güngören sanayi sitesinde var. Yagcilar satar.
 

Anadolu Yakasındayım. Bostancı sanayide sordum birkaç yere. Hep nalburdaki mavi renkli olandan bahsettiler.
 



Büyükçekmece’deki Başlangıç Petrol’den aldım gazyağını ama ocaktaki performansını beğenmedim. Gazyağı çok kirli yanıyor, is bırakıyor. Ön ısıtması vakit alıyor. Eskiden Zippo benzini ile giderdik dağa, artık çok pahalı. Saatçi benzinini eğer white gas bu ise hiç kullanmadım. Onu deneyeceğim.