benzin otomatiği aşırı ısınıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asem spor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,335

asem spor

Asem spor Erhan ALKAYA
Yer
HATAY
3 günde 2 tane benzin otomatiğim çalışmaz hale geldi. şunu farkettim 2 saat kullandıktan sonra otomatiğin metal kısmı el değmeyecek kadar ısınıyor.otomatiğin yerini motor sıcaklığının değmeyeceği alana çektim yine aynı sorun devam ediyor..
yakıtı sürekli tam dolu kulanıyorum.

Etiketler

Ynt: benzin otomatiği aşırı ısınıyor

sanırım arac karbirtörlü+ lpg li pompa boşta calışınca cıvıtıyor sanırım ..genede bir yanlışlık var..

pompa benzini >>karbiratörün şamandırasına yollar motorda benzin cekişi olmaz ise o benzin tekrar depoya geri gider

lpg ci pompa başına selenoid valf koyup benzini kesmiş oda kuru çlişmaya gelmiyor demektir..lpg çiye sorun bi çare bulur..

oğuz bey aracım karbiratörlü ve lpg li sürekli benzinde kullanıyorum..
elekitirik otomatiğe fazlamı geliyor diye kontrol ettirdim normal geldiğini söylediler..
ustalarda işin gerçeği bir çıkış bulamadı otomatik orjinal degil deyip geçtiler... oysa mitsubishi marka orjinal otomatikte çok isinma yapıyordu..ve sonunda içindeki platini yandı...otomatiğn yerini motorun sıcaklığını almayacak yere yerleştirdim.yinede pek bişey değişmedi...

Arızayı bende merak ettim, araç hem karbiratör'lü hemde benzin otamatiği elektirikli olması ilginç geldi,genelde mekanik pompalıdır

orjinali mekanik pompa...mekanik pompa arızalanınca.. 12 volt la çalışan elektirikli vitara otomatiği taktım..

orjinali mekanik pompa...mekanik pompa arızalanınca.. 12 volt la çalışan elektirikli vitara otomatiği taktım..

>>şimdi olay anlaşıldı 3-5 bar basınc basan pompanın agzını tıkarsanız >>ısınması +catlaması ,patlaması normal ..

>>lpg cinin kullandıgı zımbırtının adı selonoid valf dir bu ne işe yarar 12v.elektirikli musluk da diyebiliriz gaz ile balışırken sizin benzin pompasının agzını tıkayıp benzin gecişine müsade etmeyen parcadır...

>>çözüm >>12v oto röleleri genelde 4 bacaklıdır..bobin ucları noları genelde 85-86 diye gecer birine - şase verilir digeri lpg sisteminden tetiklenip diger ucunda + 12 v elektirigi diger uca baglayıp valf yada ne calıştırmak isterseniz onu devreye alırlar..far,korna,v.s.gibi

>>sizin yapacagınız 5 bacaklı röle almak ve 5. bacagı kullanıp devre kesmek olmalı ..>>şöyleki lpg sistemi devrede iken röle benzin pompası elektıriğini kesecek>>benzinde röle devre dışı kalıp pompa benzin basmaya başlayack ..

>>ilk iş akıllı bir elektirikçi bulun>>eski bu arızayı bulamayan ustalarınızla selamı sabahı kesmekten işe başlayın derim..

>>bilmem anlatabildmmi.. ;) :smiley:..bu şaşkın ustalar size yarardan cok zarar getirecegi belli. ;D

oğuz bey bilgiverdiğiniz için tesekkür ederim...bu şekilde yaptırıp sonucunu yazacam
saygılarımla

oguz1134 e katılıyorum
vitara da bir röle ile benzin otomatiği devreden çıkıyor..yani benzinden gaza geçerken..eğer bu röle takılmazsa benzin pompası sürekli çalışıyormuş.
elektrikten fazla anlamam ama ;siz araç karbüratörlü deyince bunu söyleme gereği duymamıştım..
oğuz beye teşşekkürler bir şey daha öğrenmiş oldum.

selamlar roleye gelen fişin birini çıkardım.. pompa daha rahat çalışmaya başladı ...fişi tekrar taktığımda pompa daha zorlanarak çalışıyor..
bu şekilde kullanmanın dezavantajı benzin bittiğinde tekrar fişi takıp içerden düğmeyi gaz tarafına alarak kullanmak olur..
oğuzbeyin dediğini yarın sanayide yaptıracam ....

oguz1134' Alıntı:

>>şimdi olay anlaşıldı 3-5 bar basınc basan pompanın agzını tıkarsanız >>ısınması +catlaması ,patlaması normal ..

>>lpg cinin kullandıgı zımbırtının adı selonoid valf dir bu ne işe yarar 12v.elektirikli musluk da diyebiliriz gaz ile balışırken sizin benzin pompasının agzını tıkayıp benzin gecişine müsade etmeyen parcadır...

>>çözüm >>12v oto röleleri genelde 4 bacaklıdır..bobin ucları noları genelde 85-86 diye gecer birine - şase verilir digeri lpg sisteminden tetiklenip diger ucunda + 12 v elektirigi diger uca baglayıp valf yada ne calıştırmak isterseniz onu devreye alırlar..far,korna,v.s.gibi

>>sizin yapacagınız 5 bacaklı röle almak ve 5. bacagı kullanıp devre kesmek olmalı ..>>şöyleki lpg sistemi devrede iken röle benzin pompası elektıriğini kesecek>>benzinde röle devre dışı kalıp pompa benzin basmaya başlayack ..

>>ilk iş akıllı bir elektirikçi bulun>>eski bu arızayı bulamayan ustalarınızla selamı sabahı kesmekten işe başlayın derim..

>>bilmem anlatabildmmi.. ;) :smiley:..bu şaşkın ustalar size yarardan cok zarar getirecegi belli. ;D
oğuz bey bu elektirkli valf kapalı konumdaydı benzide çalışırken otomatiği zorladığını düşünüyorum... şu anda açık konuma getirdim biraz daha rahat çalıştığını gözlemledim ...
bu valfın vanası açok mı yoksa kapalımı kalmalı ...

o vafler de 2 3 ceşit bir tanesi sinyal gelince depodan gelen gazı acıyor ..mesela
digeride sinyal ile benzini tıkıyor..

>>calışma prensipleri farklı ??

>>>>'''vitara da bir röle ile benzin otomatiği devreden çıkıyor..'''....>>>cıkmıyor...

sıralı sistemde benzin pompası ...>>durmuyor...>>sürekli ..çalışıyor...enjektörler püskürtme yapmadığından ısıya maruz kalıyor .. onları sogutup depoya geri dönüşüm yapıyor..

benzinin yanıcı patlayıcı kısmı devamlı dolaşımdan hava ya ucuyor depo daki benzin kaymagı alınmış süt misali pek de bi şe yaramıyor .... :smiley:..

az az ama sık sık benzin alın ..depoda uzun müddet bekletip bayatlatmanın bir faydası olmaz ..hatta zararı vardır düşük oktanlı yakıt ile, yokuşlarda cekmeyen bir aracınız olur.. :smiley:

>>>>şu an fişin biri çıkılı olarak benzin ile kullanıma devam edin ..>>eger lpg ye alırsanız da aracınız jet gibi gider benzin + lpg ..giderken motor aşagı düşebilir.. ;)asla lpg ye almayın arıza işi halloluncaya kadar..derim.. :smiley:

Tesekkür ederim . şu işi halledeyimde kafam rahat etsin ...sayenizde arızanın sebebini bulduk çok sagolun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,966
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR