BF Goodrich 31X10,50X15'' A/T Bulunmaz Hint Kumaşı mı?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,548

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
Sonunda aracımın Jantlarını aldım, fakat ne yazık ki istediğim lastiği hala bulmadım. BFGoodrich 31X10,50X15'' A/T almayı düşünüyordum. Ama bulunmaz hint kumaşı misali yok. Şimdi markadan mı yoksa ebattan mı vazgeçeyim bilmiyorum. 30X9,50X15'' varmış.

Bu lastiği (BFGoodrich 31X10,50X15'' A/T) bulabileceğim yer hakkında bilgsi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?

Yada lastiksiz binsem bi sıkıntı olur mu? ???

Etiketler
Ynt: BF Goodrich 31X10,50X15'' A/T Bulunmaz Hint Kumaşı mı?..

Hocam İstanbulu bilmiyorum ama ben baya aradım bulamadım 15" BFG bulunmuyor resmen . Biryerde ki burasıda Konya yolundaki michelin bayisi , 30/9.5/15 vardı .

Sonra vazgeçtim Bridgestone Dueler 694 e döndüm . Baktım yurtdışı puanlamalarda falanda BFG nin üstünde , desende güzel gittim aldım . Bulma sorunu yok , daha sonra olurda lazım olursa tek olarak mesela sıkıntı yaşatmayacak . Birde bu seri japonya üretimi , burda üretilmiyormuş .

ssbman' Alıntı:
Hocam İstanbulu bilmiyorum ama ben baya aradım bulamadım 15" BFG bulunmuyor resmen . Biryerde ki burasıda Konya yolundaki michelin bayisi , 30/9.5/15 vardı .

Sonra vazgeçtim Bridgestone Dueler 694 e döndüm . Baktım yurtdışı puanlamalarda falanda BFG nin üstünde , desende güzel gittim aldım . Bulma sorunu yok , daha sonra olurda lazım olursa tek olarak mesela sıkıntı yaşatmayacak . Birde bu seri japonya üretimi , burda üretilmiyormuş .

31'' ne bayilerde nede Ana firmada var. Nasıl distribütörlük bu anlamadım. Hiç stok kontrol yöntemleri yok mu bunların. Araştırdığımız ölçü herkesin isteyebileceği bir ölçü. Gidipte 44'' lastik istemedik ki. Neyse şimdilik bi bayide bulduğum 30X9,50X15'' Bfgoodrich ile bi süre idare eder sonra olmazsa 33'' geçiş yaparız.

Bulduğunuz ölçüyü hemen alın derim... Malum bir ara doların yükselmesi , kriz derken ithalat yapan firmalar stokta ürün tutmadı dolayısyla yurtdışına kimse sipariş geçmedi. Lastik bulunamamasının tek nedeni bu. Bende bundan yaklaşık 1.5 -2 ay önce sizin bulduğunuz ölçülerde lastik aramışdım ancak İstanbulun her iki yakasınıda altını üstüne getirmeme rağmen maalesef bf bulamadım. Bayiler bir yana ithalatçı firma Michelin bile stoklarında olmadığını söylemişdi...

Bazı firmaların kendi satış opersyonu ile ilgili bu.
Belli gruplarda,kendilerince sebeplerden ötürü bulaşmak pek istemiyolar.
Buna ne derseniz deyin ama malesef böyle.

Çözümü ise,dediğiniz gibi,ya ebat değişicek yada marka :smiley:

Düşünüyorum fakat, ellerinde stok bulundurmama nedenlerine bi türlü neden bulamıyorum; İşlerini bilmezlikten başka. İnternet siteleini biraz takip etseler, hangi markaya hangi ölçüye talep var, kim neden hangisini met ediyor yada yeriyor, kazançları çok daha yüksek olacaktır.
Müşterilerini zorla diğer markalara yönlendiriyorlar. BF A/T de israr etmemdeki neden; Erzurum da kışın uzun sürmesi ve A/T ler içinde kışın en iyi performansta herkesin BF te hem fikir olması geliyor. Ama başka bir ilde yaşasaydım hiç düşünmeden başka markaya yönelirdim.

30X9,50X15'' BF siparişini verdim. Artık hayırlısı diyeyim.

Hulg' Alıntı:
Düşünüyorum fakat, ellerinde stok bulundurmama nedenlerine bi türlü neden bulamıyorum; İşlerini bilmezlikten başka. İnternet siteleini biraz takip etseler, hangi markaya hangi ölçüye talep var, kim neden hangisini met ediyor yada yeriyor, kazançları çok daha yüksek olacaktır.
Müşterilerini zorla diğer markalara yönlendiriyorlar. BF A/T de israr etmemdeki neden; Erzurum da kışın uzun sürmesi ve A/T ler içinde kışın en iyi performansta herkesin BF te hem fikir olması geliyor. Ama başka bir ilde yaşasaydım hiç düşünmeden başka markaya yönelirdim.

30X9,50X15'' BF siparişini verdim. Artık hayırlısı diyeyim.

Yok şöyle,bunun biçok farklı sebebi var,tabiki kullanıcı kendi açısından haklı fakat bu konu gerçekten çok uzun.
Pazarın durumundan tutunda,stok maliyetlerine,uzakdoğu gerçeğine kadar biçok değişkeni var :smiley:
Tabi buna vizyon eksikliğide eklenebilir. :D

Sizin teknik konunuza gelince,keşke yeni nesil A/T üzerinde düşünseydiniz.Hele Erzurum için...
Neyse hayırlı olsun. :smiley:

CDM-SUBARU' Alıntı:
Yok şöyle,bunun biçok farklı sebebi var,tabiki kullanıcı kendi açısından haklı fakat bu konu gerçekten çok uzun.
Pazarın durumundan tutunda,stok maliyetlerine,uzakdoğu gerçeğine kadar biçok değişkeni var :smiley:
Tabi buna vizyon eksikliğide eklenebilir. :D

Sizin teknik konunuza gelince,keşke yeni nesil A/T üzerinde düşünseydiniz.Hele Erzurum için...
Neyse hayırlı olsun. :smiley:

Yeni nesil A/T derken?

Teşekkürler.

Hulg' Alıntı:
Yeni nesil A/T derken?

Teşekkürler.

Of of,aslında kusra bakmayın,kendim ettim kendim buldum olucak biraz ama. :D
Bu yeni nesil dediğim şeyin açılımı çok uzun.
polimer yapıdan tutunda,farklı lamel,farklı omuz,sırt desendeki değişiklik ve sonsuz sarımdaki değişikliğe kadar çok uzun ve teknik bir konu.

Şimdi haklı olarak,hangi marka-model sorusu gelicek ;D

İşte o noktada ne yazıkki suskun kalmam gerekiyor :D

Ama dediğim gibi,nasılsa bir lastik almışssınız,boşverin artık,hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız... ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Of of,aslında kusra bakmayın,kendim ettim kendim buldum olucak biraz ama. :D
Bu yeni nesil dediğim şeyin açılımı çok uzun.
polimer yapıdan tutunda,farklı lamel,farklı omuz,sırt desendeki değişiklik ve sonsuz sarımdaki değişikliğe kadar çok uzun ve teknik bir konu.

Şimdi haklı olarak,hangi marka-model sorusu gelicek ;D

İşte o noktada ne yazıkki suskun kalmam gerekiyor :D

Ama dediğim gibi,nasılsa bir lastik almışssınız,boşverin artık,hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız... ;)

Teşekkür ederim ama detaylarını, benim için olmasa da daha sonra bu konuyu okuyacak arkadaşlara faydalı olma açısından anlatmanız iyi olur düşüncesideyim.

Evet biz de merak ettik bu yeni nesil A/T mevzusunu, bir marka ve model verir misiniz lütfen inceleyelim.

Benim bildiğim biyerde var... !5 mi 16 mı, unuttum . Bakayım, haber evreyim...

ergunucyasar' Alıntı:
Evet biz de merak ettik bu yeni nesil A/T mevzusunu, bir marka ve model verir misiniz lütfen inceleyelim.

Yok yok,öyle hani çokta merak edilecek,çok farklı bişey değil. :smiley:
Biraz daha geliştirilmiş demiyelimde değiştirilmiş,öyle aman aman farklı bişey değil. ;)
Bazı disiplinlerde kazanım,bazı disiplinlerdede kayıp yada yerinde sayma söz konusu. :smiley:
Zaten lastik teknolojisinde bu kazanım yada kayıplar olmasa bile yerinde sayma kaçınılmazdır. ;)

Tabi asıl soruya gelince :smiley:
İşte ne yazıkki marka-model konularına girmemeye özen göstermem gerekiyor :-X :D

Ben çok iyi anlamıyorum Mt' den At' den....
Çok güvendiğim biyerde vardı. O tarafa gitmişken sizin için baktım bugün Aytunç bey......
Üzerlerinde:
Bf Goodrich-Radial Mud Terrain-Mud Traction Light-Truck Tire-31x10.50R-15 LT yazıyor....

Üretim tarihi felan eski değil bildiğim kadarıyla. Sıfır lastikler, kağıtları felan üzerinde.... :smiley:

Size özelden numaramı gönderiyorum... İlgilenirseniz arayabilirsiniz....
Alfonse....

Alfonse' Alıntı:
Ben çok iyi anlamıyorum Mt' den At' den....
Çok güvendiğim biyerde vardı. O tarafa gitmişken sizin için baktım bugün Aytunç bey......
Üzerlerinde:
Bf Goodrich-Radial Mud Terrain-Mud Traction Light-Truck Tire-31x10.50R-15 LT yazıyor....

Üretim tarihi felan eski değil bildiğim kadarıyla. Sıfır lastikler, kağıtları felan üzerinde.... :smiley:

Size özelden numaramı gönderiyorum... İlgilenirseniz arayabilirsiniz....
Alfonse....

İlgi ve alakanıza gerçekten çok teşekkür ederim. Yukarıda belirttiğim gibi lastiklerin siparişini verdim. Fakat diğer arkadaşlardan ilgilenen olacaktır.

Rica ederim. İsteyen olursa karşılıksız aracı olurum. Satanlarıda çok seviyorum...
Herkesin işi görülsün.....

Hayırlı olsun yeni patiler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR