Bilgi dolu yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srknc09 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,310
Ynt: Bilgi dolu yardımlarınızı bekliyorum

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
kesinlikle katılmıyorum hertürlü polemiğe girebilirim ;)

Karışıklığa neden olan araçların model yıllarının yılbaşına göre verilmemesi. Araç üreticileri ağustos sonrası banttan çıkan üretimleri bir sonraki yılın modeli olarak lanse ediyorlar. Mesela benim 79 cj nisan değil eylülde üretilseydi 80 model olacaktı.

Chilton CJ/Scrambler manual, önlerde kampana fren sistemlerinin 77 yılı ikinci yarısından itibaren disk sistemine geçtiğini ve kampanalı sistemin sonlandırıldığını yazıyor. Yani 77 ağustos ayından itibaren üretilen CJ'ler 78 model olarak adlandırılıyor ve disk fren sistemi var. Bunu polemik olsun diye yazmadım, kitaptan aktardığım bilgi. Sizdeki kaynak farklı olabilir.

Etiketler

Buggy' Alıntı:
Karışıklığa neden olan araçların model yıllarının yılbaşına göre verilmemesi. Araç üreticileri ağustos sonrası banttan çıkan üretimleri bir sonraki yılın modeli olarak lanse ediyorlar. Mesela benim 79 cj nisan değil eylülde üretilseydi 80 model olacaktı.

Chilton CJ/Scrambler manual, önlerde kampana fren sistemlerinin 77 yılı ikinci yarısından itibaren disk sistemine geçtiğini ve kampanalı sistemin sonlandırıldığını yazıyor. Yani 77 ağustos ayından itibaren üretilen CJ'ler 78 model olarak adlandırılıyor ve disk fren sistemi var. Bunu polemik olsun diye yazmadım, kitaptan aktardığım bilgi. Sizdeki kaynak farklı olabilir.

tabiki hocam bilmiyorsak öğreniriz öğrenmenin ayıbı olmaz ancak ilanını attıgım o kadar cj var hepsimi 78 model değil ? hiçbirinde disk olmaması sizce normalmi ? 79 ve üstünde nedense hepsinde disk var ben hiç 78 model bir cj de disk'e çatmadım.. ilanlardada olduğu gibi ???

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
tabiki hocam bilmiyorsak öğreniriz öğrenmenin ayıbı olmaz ancak ilanını attıgım o kadar cj var hepsimi 78 model değil ? hiçbirinde disk olmaması sizce normalmi ? 79 ve üstünde nedense hepsinde disk var ben hiç 78 model bir cj de disk'e çatmadım.. ilanlardada olduğu gibi ???

Fırat, araçların büyük çoğunluğu TSK'nın emekliye ayırdığı CJ'ler olduğu ve sonradan trafiğe çıkarılıp ruhsat alındığı için ruhsatta yazan model yıllarına pek güvenemiyorum açıkcası. Ordudayken araçları yürür halde tutmak için askerliğini kademede yapan bir arkadaşım ne cambazlıklar yapıldığını anlatmıştı. Bozulan disk rotorunu yenilemektense eldeki kampana yedeği de takılmış olabilir. Verdiğin ilan linklerindekilerin kampanalı olduğunu tahmini mi söyledin, hiçbiri fren sisteminden bahsetmemiş. Disk olsaydı yazarlardı diyorsan o da olabilir tabi. Son linkteki YPH plakalı aracın ilk resmini büyüttüm, önlerde disk fren varmış gibi görünüyor.
Sonuçta tartışmalık bir konu değil. Kampana da olsa bakımlı olduğu sürece o da aracı durdurur.

Buggy' Alıntı:
Fırat, araçların büyük çoğunluğu TSK'nın emekliye ayırdığı CJ'ler olduğu ve sonradan trafiğe çıkarılıp ruhsat alındığı için ruhsatta yazan model yıllarına pek güvenemiyorum açıkcası. Ordudayken araçları yürür halde tutmak için askerliğini kademede yapan bir arkadaşım ne cambazlıklar yapıldığını anlatmıştı. Bozulan disk rotorunu yenilemektense eldeki kampana yedeği de takılmış olabilir. Verdiğin ilan linklerindekilerin kampanalı olduğunu tahmini mi söyledin, hiçbiri fren sisteminden bahsetmemiş. Son linkteki YPH plakalı aracın ilk resmini büyüttüm, önlerde disk fren varmış gibi görünüyor.
Sonuçta tartışmalık bir konu değil. Kampana da olsa bakımlı olduğu sürece o da aracı durdurur.

Abi dediğin doğru bunu yaşayan cj sayısı çok ancak biz model kavramı hakkında yorum yapıyorsak bunun bir önemi olduğunu düşünmüyorum öyleki 10 tane 78 cj nin 1 tanesinde disk var iş böyle olunca orjinal 77 78 lerde disk olmadığı sonucuna ulaşıyor..

Benim 77 CJ-5 imde'de kampana hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ıslak olmadığı sürece ıslak olduğu süre içersindede dikkatlı kullanıldığı sürece hiçbir sıkıntı yaratacağınıda zannetmiyorum. YPH plakalı araca dikkatli baktım disk yok gibi görünüyor ama belki olabilir olduğunu varsayalın 10/1 :smiley:

merkezci' Alıntı:
kampana niye kotu

Kampana kötü yada iyi olması söz konusu değil...Konuda o değil zaten 77-78 CJ'lerde üretilirken ön fren sistemi disk mi kampanamı onu öğrenmeye çalışıyoruz kampananın tek kötü yönü ıslakken çekme yapar başka bir sıkıntı yaratmaz.

BAŞKAN JEEP SAHİBİ MURAT TAŞLIDAĞ'IN CEVABI.

ba?kanjeep.JPG

74-75 cj ler arkalar dar dana44 ön dana30 3.8 motor şasi ince ve tipi değişik . ön arka kampana
76-77 cj ler arka AMC20 ön dana30 3.8 motor şasi merdiven tip 86 ya kadar aynı .. ön arka kampana
78 ve üstü cj ler arka AMC20 ön dana30 4.2 motor ön disk arka kampana

jeep' Alıntı:
74-75 cj ler arkalar dar dana44 ön dana30 3.8 motor şasi ince ve tipi değişik . ön arka kampana
76-77 cj ler arka AMC20 ön dana30 3.8 motor şasi merdiven tip 86 ya kadar aynı .. ön arka kampana
78 ve üstü cj ler arka AMC20 ön dana30 4.2 motor ön disk arka kampana

herkes farklı söylüyor ??? internette hiç 78 model diskli cj olmamasıda hep ilginç ;D

Merhabalar. Bunda tartışılacak bir nokta yok. 1979 ve üstü önler disktir. o kadar... yanlış bilgilenmeyelim. öncesi ise sonradan diske çevirmedir. bu kadar basit...

CJ Dana 30s
Early Dana 30s used a 11"x2" drum brake. Disk brakes were optional in 1976 and standard starting in 1977. Between '76-'78 the disk brakes used

erken dönem dana 30 larda kampana var . disk fren opsiyonel olarak 76 da var ve standart olarak 77 de başlıyor. 76-78 arasında da disk fren kullanmıştır. diyor..

http://www.jeeptech.com/axle/d30.html

disk fren parça tanımında 78-81 arası diye de bir ibare var.

http://www.driveoffroad.com/shop-jeep-parts/brakes/disc-brake/caliper-assemblies/omix-ada-16744-04/

jeep' Alıntı:
erken dönem dana 30 larda kampana var . disk fren opsiyonel olarak 76 da var ve standart olarak 77 de başlıyor. 76-78 arasında da disk fren kullanmıştır. diyor..

http://www.jeeptech.com/axle/d30.html

disk fren parça tanımında 78-81 arası diye de bir ibare var.

http://www.driveoffroad.com/shop-jeep-parts/brakes/disc-brake/caliper-assemblies/omix-ada-16744-04/

Abi tamam diyelim dediğin doğru 78 lerde Disk var.. varda niye yok bizmi göremiyoruz yoksa disklermi görünmez anlamadım ;D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR