Bir Avuç Kampçı ve Karavancıyız...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,094

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Arkadaşlar merhaba,

Bazılarınızın daha yakından bildiği gibi özel sorunlarımla boğuşmaktan dolayı kamp bile yapamıyorum. Camperden filan vazgeçtim, çadırla kampa bile razıydım. Hele hele böylesine güzel bir günde ben dahil neredeyse herkesin klavye başında olduğunu görmek ise inanın beni çok üzüyor. Birilerine gaz vereyim belki gideriz dedim, ama tık yok... Herkeste bir bahane var... Ama günler geçiyor, bunu unutmayalım... Yarın? Ne malum...

Neyse, lafa nasıl başlayacağım, nereye getireceğim bilmiyorum. Şu aralar içinde bulunduğum psikolojik durumdan dolayı da olabilir bazı şeyleri toparlayamıyorum. Dolayısıyla biraz dağınık bir yazı olabilir, anlayışla karşılayın lütfen... Ama bahsetmek istediğim şey, Türkiye nüfusu ile kıyasladığımızda bir avuç olduğumuz gerçeği. Peki kim bu bir avuç insan? Bu bir avuç insan; bir şekilde aracı içinde konaklayarak, kamp yapmak isteyen bizleriz. Buna maalesef "biz karavancılarız" diyemiyorum. Keşke diyebilseydim...

Forumdan uzak olduğum süre içinde yeni bir site açılmış, o arkadaşlar burada duyurusunu yapmış, mesajları forum moderatörleri tarafından silinmiş vs. Bunun üzerine mesajı silinen arkadaşlar kendi sitelerinde bu davranış için atmış tutmuşlar... Canları sağolsun...

Bendi kendi görüşümü söylemek istiyorum:
O sitede / forumda Ahmet abinin açmış olduğu "Yeniliklere tahammülü olmayanlar" başlıklı ve "Gezenbilir ve tkkd forumlarına yazdığım site açılışı ile ilgili yazılar haset insanların hışmına uğramış ve silinmiştir.Buradan her iki forumun Moderatörlerini ,yaptıkları bu terbiye dışı davranışlarından dolayı kınıyorum." dediği yazısının altına yazı yazanların kaçı Ahmet abinin silinen mesajını okudu acaba? Tek bildikleri mesajın silinmiş olduğu. Ve hemen yargısız infaz başlamış. Ve bir kaç mesajda acayip bir hal almış. Ama ben moderatör olmamın teknik imkanlarından dolayı o silinmiş mesajı buldum ve okudum. Mesajın yazılış şekli itibariyle silinmesinin de haklı olduğunu düşünüyorum. Biraz daha farklı bir dil kullanılarak yazılmış olsaydı, tabii ki silinmezdi. Toplam 6-7 kere mesaj yazmış birisi, sekizinci mesajında bu alanda yeni bir sitenin, platformun duyurusunu yapıyor. Bir başkası toplam 6 mesaj yazmış, 2'si bu konuda... Gezenbilir.com, 20 bin civarında üyesi olan bir platform, ve bir takım forum kuralları var. Bu kurallar olmadan bu kadar insanla baş etmek imkansız. Nitekim mesaj sayısı 1 olan birisinin o ilk mesajının da ilan panosuna yazılmış satılık bir ürün mesajı olduğunu düşünün. Bu hoş mu? Bu mesaja tabii ki sıcak bakılmıyor. O zaman git sahinibinden.com'a ilan ver diye düşünülüyor. Ama bu platformu benimseyen, sahiplenen insanların, ilanlarına da, kulüp tanıtım yazılarına da, site adreslerine de kimse birşey demiyor. Nitekim Kamp Karavan Federasyonu Başkanı'mız da burada yazabiliyor, federasyondan bazılarının hoşlanmadığı ben de burada yazabiliyorum. Kimsenin engellendiği yok. Veya hem UKKF forumda, hem gezenbilir.com'da, hem de yeni açılan siteye yazanlar da var, onlara da kimse birşey demiyor. Denmez de.

Neyse, bu konuyu bağlayalım ki, diğer konulara değinebilelim:
Sevgili Ahmet abimizin forum moderatörlerinin yapmış olduğu bu davranışı "haset insanların hışmına uğramış ve silinmiştir" deyip terbiye dışı davranış olarak nitelendirse de, bizlerin yeniliklere tahammülü olmayan insanlar olmadığımızı göstermek için, konu başlığım olan BİR AVUÇ İNSAN olduğumuz için duyurularını ben buradan yapıyorum:

Arkadaşlar, forumumuzda da yazan, haftasonlarını da karavancılıkla değerlendiren bazı arkadaşlarımız bir araya gelip yeni bir grup oluşturmuşlar, ve bir se site kurmuşlar. Sitelerinin adresi vipcaravan.com. Bizler Off-Road'cular gibi onlarca kulüp değiliz, bizler dağcılar gibi onlarca kulüp değilzi maalesef, bizler çok azız ve ancak birbirimize destek olarak, yolunu açarak birbirimizi daha iyi anlar, yardımcı oluruz. Bizler her zaman kampinglerde, yaylalarda, doğada karşılaşacak, yüzyüze bakacak insanlarız.

İnsanlar istedikleri yeri seçmekte özgürdürler, isteyen istediği yerde yazabilir. Önemli olan insanları kırmamaktır, yüzüne bakamayacağın sözü sarfetmemektir. Bu platformlarda herkes kendi yazdığı yazıdan sorumludur. "Çamur at izi kalsın" kimseye yakışmaz.

Varsın minibüsçü olayım ben de. Siz dediniz diye değil haa, burada bu işe merak sarıp da maddi imkanı el vermediği için, "full" bir motokaravan alamayan arkadaşlara, "arkadaşlar arabanıza bir yatak atın, bir yemek düzeneği kurun gidin kampınızı yapın" dediğim için. Çünkü hayat kısa, kimseye "ya full karavanın olsun, yada hiç" diyemezsiniz. Bir yerinden başlayacak insanlar.

Sizin bizlere ne isim verdiğiniz önemli değil, önemli olan kamp yapmak ve bundan alınan zevk. Bu zevki 10 bin TL karşılığında da alırsınız 100 bin TL karşılığında da. Bundan dolayı insanları hor göremezsiniz. Ben kendime hiç bir zaman "karavancıyım" demedim, bundan sonra da demem artık :smiley: Ben kampçıyım. Şu an herhangi bir aracım da yok, belki size göre şu an "karavan"la ilgili kısımda yazmaya hakkım da yoktur belki ;) ?

Benim içimde kimseye karşı bir kırgınlık yoktur, ama hiç cevap vermeden de olmuyor. Sonuçta dediğim gibi şurada bir avu insanız, mutlaka bir yerlerde yanyana geleceğiz, Lütfen sözlerimize biraz daha dikkat edelim.

Özetle, Soner'in çabasıyla hayat bulmuş olan vipcaravan'ın karavan camiasına hayırlı olmasını diliyorum, oradaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Etiketler
Ynt: Bir Avuç Kampçı ve Karavancıyız...

Merhaba,

Özel sorunlarınızın olmasına ve bunlarla boğuşmanıza ve sıkıntılı olmanıza üzüldüm Özdal Bey. Dilerim tüm sorunlarınız, umduğunuz biçimde çözülür.

Taşrada yaşıyorum ve buradaki arkadaşlarla forumdan tanışıyorum. UKKP ve GEZENBİLİR forumlarından çok şey öğrendim ve öğrenmekteyim. Herkese teşekkür borçluyum. Burada yazdıklarınız ve İstanbul Karavan Dünyası hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Orada neler oluyor, neler bitiyor bilgi sahibi değilim; ilgilendirmiyor da.

Yalnız bir konuya değinmeden edemeyeceğim. "Kamp-karavan dünyası"nda(doğal olarak forumlarda) epeydir dikkatimi çeken, ya da bana öyle gelen birşey var. Bazı arkadaşlar, "elitist(seçkinci)" bir yaklaşım içindeler. Bilmiyorum, bu yaklaşımlarının ayırdında oluyorlar mı? Bu türden aristokratik yaklaşımlar, bir topluluk açısından birlik-bütünlüğü zedeleyen, alınganlıklara ve kırılganlıklara neden olan yaklaşımlardır. Buradaki sözlerim, doğrudan herhangi bir kişiyi hedeflememektedir. Genel bir yaklaşım olarak konu ele alınmıştır. Toplumu dışlayıcı tavır ve davranışlar, geniş kitlelerde tepkilere neden olur. Bu söylediklerimin en güzel örneklerini politika dünyasında da görürsünüz. Halktan kopuk olanların ne durumda oldukları ortada. Ama yaşam, en güzel öğretmendir; ders alırsınız, almazsanız öğretir

Umarım benim algılamamda bir sorun vardır...

Cavid Sezen

UKKP, Gezenbilir ve Vip de yazan bir arkadaşınız olarak bir iki noktaya değinmemin açıklayıcı olacağını ve olası alınganlıkları engelleyemese bile dozunu azaltacağını düşünüyorum.
Her şeyden önce moderatörümüz Mycamper in yazısı ile yeniden aramıza dönmesine çok sevindiğimi söylemeliyim. Gerçekten de tüm kampçıları kucaklayıcı bir kişiliğinin yanı sıra düzgün ifadeleri ile de hepimizin sevgi ve takdirle izlediğimiz bir arkadaşımızdır Özdal.
Vip Caravan da ki forumda kullanılan bazı ifadelerin dikkati çektiğine hepimiz katılıyoruz. Bu sözcüklerin yazarlarının belirli savları olabileceğini düşünüyorum. Gerektiğinde kendileri gerekli açıklamalarını her zaman yapabilirler.
Özellikle Vip sözcüğünün ne anlama geldiğinin giriş yazısında vurgulanmasına rağmen yeterince dikkate alınmamış olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde bu sözcüğün bütünüyle “halk karşıtı” bir anlamda kullanıldığının etkilerini Gezenbilir deki yazılardan görebilmekteyiz. Üzgünüm ki ülkemizde “halk” kavramının da “vip” kavramının da doğru dürüst bir tanımı yapılamadı yıllardır. Bu anlayış ülkemizin girdiği her yerel ve genel seçimlerde de tartışılır durur. CHP nin vip’ liği başına beladır, diğerlerinin “halk” çılığı . Hep de birbirlerinin zıttı gibi algılanır bu sözcükler. Sonra da halkımızın kampçı ve karavancı kesimi kampçılığın rahat rahat yapılabildiği sahillerimizin CHP li vipler tarafından tutucu yaşam anlayışından kurtarıldığına sevinir. Böyledir bu işler !...
Burada anlatılmak istenen Vip’lik karavancılığı iyi bilen deneyimli karavancıları, içinde konforlu bir biçimde yaşanabilen karavanları ve çevresine saygılı insanları tanımlar. Vip’ile bu “işe” uzun yıllarını vermelerinden kaynaklanan bilgi birikimi , edindikleri geniş çevreyi anlamak gerekmektedir. Özetle Vip’lik maddi olmaktan çok manevi yönü ağır basan bir farklılıktır ve doğal olarak yıllarını bu “işe” vermiş karavancıların karavanlarının da bu bağlamda daha özenli ve aksesuarlı olmasını beraberinde getirmektedir. Diğer taraftan Vip Caravan her türden kampçılığı kapsayan ulusal bir site değildir ve böyle bir iddiası da yoktur. “Kim olursan ol gel” tarzındaki Mevlana felsefesini de içermemektedir. Bu nedenle Vip Caravan, kendisini bu çizgiye yakın hisseden ve özellikle motokaravancılar için enteresan olabilir. Diğer kampçılık türleri ile karavancılığa yeni başlayanlar için uygun olmaması bu açıklamaların ışığında doğal karşılanmalıdır aslında. Üye olmayı düşünen karavancıların üyelik bilgilerini doldurup göndermelerinin ötesinde bazı süzgeçlerden daha geçebileceklerini düşünmelidirler.
Bu açıklamalar ışığında üyelerin sayısından çok yeterliliğinden söz etmek daha gerçekçi olur sanırım. Nitekim 20.000 üyeli Gezenbilir ile şu sıralarda 2.100 üyeli UKKP da kaç karavancı var ve bunların kaçı forumlara yön verecek, iştirakçileri bilgilendirecek bilgi ve görgü sahibi ki. Ama her açılan karavancılık sitesinin de tıpatıp bir birine benzemesini beklememeliyiz kanımca. Öyle olsa ne gerek vardı zaten bütün bu uğraşlara ki. Link in hemen silinmesi konusuna gelince birkaç gün izlenseydi belki de bütün bunlara gerek kalmayacaktı diye düşünmemek elde değil . Bu açıklamaları üstlenmem bütünüyle gereksiz bir kırgınlığı (ki varlığına inanmak dahi istemem ) sona erdirmektir inanın.
Sevgili Özdal a geri döndüğü Gezenbilir de yeniden mutlu bir moderatörlük yaşamı dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,
RÜZGAR

Keşke buradaki foruma yazarken kendilerini daha iyi tanıtsalardı.amaçlarını neler yapacaklarını gibi biraz daha açıklasalardı,belki bu kırgınlık olmayacaktı.Durduk yere biri geliyor biz bir forum kurduk sizleride bekliyoruz diyor zaten burada paylaşılan bir forum var hal böyle olunca insanlar azda olsa bir tepki gösterdiler reklam yapıyor diye kendilerinin hiçmi hatası yok yaklaşımda bulunurken.Bizim kimseyi dışlamak gibi bir niyetimiz olamaz sayın Özdal beyin dediği gibi topu topu kaç kişiyiz (BU arada bende kendimi fasulye gibi nimetten saydım tabiri caizse) :D Ben kendi adıma arkadaşlardan özür diliyorum kırıcı olduysam.

Bir özür dilenecekse bu Yusuf arkadaşımız ya da yazışmaya katılan diğer kişiler değildir. Bunu yapacak kişi Oğuz beyin batı Karadeniz gezisi notlarının içine damdan düşercesine girip konuyla alaksızca "biz de site kurduk bekleriz" diyenlerdir, insanda biraz emeğe saygı olmalı. Burada bir çok insanı bu konuda heveslendirebilen, meraklıları aydınlatabilen, yazışmaları bile sabit kayıtlar haline getirerek adeta ansiklopedik kayıtlara dönüştürmeye çalışan değerli insanlara saygısızlık yapıldığı açıktır. Yazımda dedim ki " niye yeni site kuruyorsunuz?" cevabını ben vereyim; önce bir site kurulur, hedef kitle belirlenir, onları siteye çekebilmek için kilit kelimeler arama motorlarına itinayla yerleştirilir, sonra siteyi ziyaret edenlere 2000 model bir karavan sırf avrupa diye 650000 € fiyatla satılmaya çalışılır, çünkü burası"vip sitedir" burada kendi karavanını yapanlar, ucuz karavanı olanlar küçümsenir, onlar gerçek karavancılardır...
Bu arada Ahmet Tuzcuoğlu'nun galericilik yaptığını ve karavanları ucuza kapatıp yüksek fiyatlara satmaya çalıştığını düşünüyorum, "DOSTlara selam olsun"...

Hüseyin ağabey,

özellikel uzlaştırıcı yazınız için teşekkür ederim. Herşeyi çok güzel ifade ettiniz.
Ben tekrar şunu belirtmek istiyorum, benim şahsen kimseye karşı bir kırgınlığım yoktur.

Benim burada ortamı toparlamak adına "bir avuç kampçıyız, karavancıyız" yazısını yazarken, arkadaşların başkası tarafından silinmiş olsa da sitelerinin duyurusunu yayınlarken, etkinliklerinin duyurusunu koyarken, açık mektup filan yazacak kadar olayı kişiselleştirmeye ne gerek vardı anlamıyorum. Ben Aytaç Bey'in rahatsız olduğu satırları siliyorum, arkadaşlarıma çalışmalarında tekrar başarılar diliyorum.

Sevgili kardeşim Özdal ı herşeyden önce yeniden aramızda görmek güzel. Sanırım tüm arkadaşlarımız aynı düşünceyi paylaşıyorlar.
Açıklamalarımı senin kırgınlığını hissetmemden kaynaklanan samimi bir endişe ile kaleme aldım, yoksa kimseye birşeyler anlatma isteğinde değildim inan. Çok merak edenler zaten istedikleri yere istedikleri bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Böylesine elektrikli bir ortamda açıklama zorunluluğunu üstlenmek durumunda kaldığım için sıkıntı duydum.
Mesajın için teşekkür ederim. Sanırım bir sorun kalmamıştır.
Yeniden mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.
Sevgiler,

RÜZGAR

Hepimiz birbirimizi taniyoruz. Yuz yuze konusalim bu konusmalari. Inanin buradan halletmeye calisirsak sonrasinda cok uzulecegiz. Ortada hic bir tartisacak konu yok. Saflara ayriliyor kisiler bu tartismalardan dolayi. Sen hangi renksine donusecek. Herkesi taniyorum ve herkes ayni dunya gorusunu farkinda olmadan paylasiyor. Hepimiz ayniyiz. Karavan denen seyler bahane. Onemli olan iki sey var saglik ve muhabbet. Baska hic bir seyi gozumuzde buyutmeyelim.

Haşmet bey ne sen beni tanırsın ne de ben seni,ama 25 senedir Karavancı olan ben Ahmet tuzcuoğlu nu herkes tanır.Evet ben 25 senedir karavanla yaşayan bir kişi olarak aynı zamanda karavan alım satımı yapmaktayım.Bu işi çok ayıp birşeymiş gibi yazmışsın da onu anlayamadım.Sen kimsin neyin nesisin de benim işlerime burnunu sokma ,beni sorgulama yetkisine sahipsin.Ayrıca varsa satılık bir karavanın onu da alırım.Sen insanları tanımadan ahkam kesme terbiyeli ol.Ben yeni açılan bu siteyi dostlardan duyarak girdim ve duyurmak ihtiyacı hissettim,ama silinince de çok kızdım ve kızdığım için de o sitedeki yazıyı yazdım.Sen ve senin gibi kimselerden nasihat almaya ihtiyacım hiç mi hiç yok.Herkes kendi işine baksın.Özdal da beni çok iyi tanır ama ona da yakıştıramadım benim hakkımda yazdıklarını.Neyse ,Haşmet bey kedi erişemiyeceği ciğeri pislermiş bu da böyle biline.Özdal seninle bir tanışıklığımız var diye seni kırmak istemiyorum ama bundan sonra benim hakkımda bilmeden bazı yazılar yazılır ise gerek bu sitede gerekse her türlü platformda cevabını da verecek cesarete sahibim,bunu da sen ,beni tanıyan bir kişi olarak çok iyi bilirsin.

Forum kurallarımızda, "sitemizin içeriği ile örtüşen yönlendirme linklerini paylaşamayacağımız" zaten belirttilmiştir. Forumumuza mesaj yazan arkadaşlarımız bunu kabullenmiş sayılırlar.
Son mesajınızı daha sakin hale getirmezseniz, bu kırıcı davranışınızdan dolayı mesaj yazma erişiminizi kapatmak zorunda kalacağım.

Arkadaşlar ben Gezenbilir ile ilgili olan soruna kendi bakış açımdan cevap yazayım... Özdal beyin de bahsettiği gibi bahsi geçen arkadaş foruma üye oluyor ve daha birkaç mesaj atmışken vipcaravan.com diye bir sitenin reklamını yapmaya başlıyor. Üstelik bu reklam mesajlarını forumlar içinde var olan <a href="http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12">Tavsiye Edeceğiniz Web Siteleri</a> veya karavan bölümünde yer alan <a href="http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17582">Faydalı Linkler</a> başlıkları altında değil de, diğer karavancıların gezi yazılarının altına kopyala-yapıştır yaparak eklemeye başlıyor. Mesajlarını sildim ve siler silmez de kendisine özel mesaj atarak (forumda açılmış olan link paylaşım konuları dışında) henüz özel bir LİNKLER bölümümüz olmadığını, en kısa zamanda bu gibi tüm bölümlerin hazır olacağını ve dilediği sitenin linkini yazabileceğini de belirttim.

Her ne kadar internet kültürüne yakışmayan bir davranış olsa bile, ben bu arkadaşın kötü niyetli olduğunu kesinlikle düşünmediğim için (çünkü herkes internet kültürünü bilemeyebilir) özel mesaj atarak yazdığı linkleri neden sildiğimi anlatmaya çalıştım. Tüm bunlara rağmen bu şekilde bir tavır sergilemiş olmasına üzüldüğümü belirtmek isterim.

Burası bir paylaşım ortamı ve art niyetli olmadığı sürece tüm link paylaşımlarına da açığız. Şimdiye kadar sebepsiz yere hiçbir linki silmedik. Silinenlere neden silindiğini izah ettik. Bir yanlış anlaşılma varsa umarım konuyu biraz daha açıklığa kavuşturabilmişimdir...

Sevgiler, saygılar...

Sn.Rüzgar,

"VİP" in ne anlama geldiğini bu topikteki tüm mesajları okuduğumda çok net anladım.

Barok6, bu tavırla devam ederseniz daha çok mesajınız silinir... Şu başlık altında medeni bir şekilde tartışmaya, sorunu çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Sizden başka gerilen yok, lütfen biraz daha sakin...

Beklenilen sadece bir özür dilemek ama hala aynı yanlış tavırlar devam ediyor...
Ben bu konuda söyleyeceklerimi zaten söyledim, gerisi kamu oyuna kalmış....

Sevgili Dost'lar,

VİPCARAVAN 30 Mart 2009 tarihinde Karavan camiasına açıldı.
Vizyonumuzun, “tüm karavancı dostlarımız için, kardeşlik ve barış içinde doğa sevenler birliği oluşturmak olduğunu” hatırlatmak isterim. Burada hedefimiz, birbirimize saldırmak değil, bir birliktelik oluşturmaktır. Bu tutum içerisinde olmaya devam edersek hiç bir yere gelemeyiz.
Bu platformlar, bir emek karşılığı ortaya çıkmakta ve karavancı dost’larımıza faydalı bilgileri paylaşma ortamı hazırlamayı amaçlamaktadır. Söz düellosuna dönüşecek yazışmalar, tanımadığımız kişilere hakaretler bizleri nereye getirebilir.
Lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım.
Olayı bu kadar kişisel noktalara getirmek sonucunda, geldiğimiz bu durumda özür dilenmesi gereken bir konu var ise;
KARAVANCILIK ADINA ÖZÜR DİLERİM….
Karavancı Değer ve Dostluk Bilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR