<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="Vladinka" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
Vladinka' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Her şey çok güzeldi, emeğinize sağlık,akıcı bir anlatımla yazdığınız için bir solukta bitirdim. En iyi komşumuz olmasına rağmen insanlarımız nedense öncelikle Avrupa ülkelerini tecih ediyorlar. İran Türk vatandaşlarına vize uygulamıyordu, ben de bir kaç sefer İran'ın bazı yerlerinde bulundum. Netice olarak kültürümüz ve tarihimiz ortak, yani benzer yönlerimiz epeyce var, sizin de gördüğünüz gibi,zaten İran Azerbaycan'ı denilen bölgede yirmimilyondan fazla Türk kardeşimiz yaşamaktadır. Ekonomik olarak ta son derece elverişli denilebilir. Gezmeyi seven arkadaşların programlarına almalarını tavsiye ederim.Teşekkürler.Nice sağlıklı, mutlu gezilere.Saygılar ve sevgiler Yazer Bey.Ergun.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>sayın Vladinka; <br />
efendim iletiniz ve düşüncelerinizden dolayı ben teşekkür ederim. <br />
Avrupaya seyahet, insanımızın tercih meselesidir, saygı duyarım. Ancak; bu tercih nedeni ağırlıklı olarak eglence karışımı bir gezi ise makul görürüm, amaç; farklı kültür, sanat, tabiat güzeliklerini görmekse avrupa benim için gezi sıramda sonlarda yer vermek gerekiyormuş. Şahsen bende batı muptelalığından tercih etmişimdir. oysa insanlık tarihinin başlangıcı olan ortadogu başta mısır, fas, tunus, s.arabistan son olarakta iran seyahatlerinde, gördügüm yerlere gençken neden vakit ayırmamışım diye çok hayıflandım. Gezilerde yanınızda eşiniz ve yetişkin kızlarınızla seyahet etmek Avrupanın bazı ülkelerinde tedirginlik yaratmıştır bazı tepkiler (bilhassa hırsızlık-yiyecek içecek-pahalılık gibi) kaygı vermiştir. oysa ortadoğu turlarında bu kaygılar yersiz kalıyor. Yazılacak çok şeyler var da..... Tabii herkesin tercihine saygı duyarım.<br />
Ergun bey; iletinize geç cevap verdigim için özür diler, sağlık esenlik içinde olmanızı dilerim. saygı/selamlar</div>