KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yoğun ısrarlarım sonunda aldı aracı arkadaşımız. Tabi bu kadar ısrar etmemin sebebi defender kullanıcısı olarak deneyip görmem değildi. Gezenbilir sayesinde defender ı nasıl alt edebilirim derken, ;D aracı araştırıp gerçekten standart olarak offroad için üretilmiş sağlam bir araç olduğunu anlamama yol açtı. Defender ın Antep e geleli 5 ay oldu. 6-7 ciddi geziye geldi bizimle ve sonuç: ödenen paraların karşılığını verdi. Gökhan arkadaşımıza mahçup olmadım. Aracın olumsuz olarak nitelendirilecek 3 yönünü tespit ettim.
1- 2.5 benzinli motor çok dik tırmanışlarda rampanın sonuna doğru gücü tükeniyor. V8 olsa tadından yenmezdi herhalde.
2- Kullanımı hiç ergonomik değil. Biraz iri yarı iseniz sol kolunuz iptal oluyor. Ama biz hidrolik direksiyon uygulayarak direksiyon simidini küçülttük. Şimdi biraz daha rahat.
3- 110 inç biraz kaba ve ağır. Uzaklaşma açısı çoğu yerde sorun oluyor. sanırım en ideali 100" ve arka tarafı biraz daha kısa olması.
bunun haricinde ilginç bir yürüyen aksamı var. oldukça sağlam. çok çok ağır offroad şartlarında bile sorun çıkarmıyor. (CJ ye kıyasla ;D ) .. parçası çok ucuz ve heryerde bulunuyor. 10-12 bin bütçeyle alınabilecek , standart olarak kullanıp bu kadar hareketli olabilecek bir kaç araçtan biri bence. Şimdi kilit arıyoruz uygun fiyatlı başka da ilave düşünmüyoruz.
ARACINIZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ GÜLE GÜL BİNİN. AKLIMA BİRŞEY TAKILDI BU RENK DĞİŞİKLİĞİNİ TESPİTTEN ÖNCEMİ YAPTIDINIZ RENK DĞŞİKİĞİNİ RUHSTA NASIL İŞLETTİNİZ TESCİL AŞAMASINDA NELER GEREKLİ YAZARSANIZ SEVİVİRİM.TEŞEKÜRLER
6 tane CJ
4 tane defender
1 tane ZJ
1 tane XJ
1 tane GMC
1 tane land cruiser
1 tane terrano
1 tane navara
1 tane YJ
1 tane toyota bj80
1 tane mercedes G
bende giresunluyum kaplama lastiği deneme fırsatım olmadı ama çevredeki nerdeyse bütün arazi araçlarında var 3-4 sene kullananlar var arazide başarısını kanıtlamıştır ayrıca ebat sıkıntısı yok istenilen her ebada kaplama yapılabiliyor..