Bir Defenderi Baştan Yaratıyoruz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan carphunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,854
Ynt: Bir Defenderi Baştan Yaratıyoruz

Tekrardan merhabalar,uzun bir aradan sonra çalışmalara kaldığımız yerden devam ediyoruz,bazı dostlarım başımızdan geçen talihsiz olayları bilir bilmeyenler için tekrarlamak isterim,kaporta ustamız kumlama'dan gelen şaseyi boyayıp kupayı üzerine koyduktan kısa bir süre sonra hakkın rahmetine karıştı,Allah rahmet eylesin iyi bir dosttu,bu durumdan sonra uzun bir süre araçla alakalı çalışmalarımızı maalesef askıya almak zorunda kaldık.
bu arada unutmadan;motor keçe,conta,baskı balata,amortisörler,değişmiş haldeydi.

Aracın kaportası ile alakalı ustayı ve dükkanı aramakla uzun bir aradan sonra arayışa geçtim,bu arada aramalarım İstanbul,Kocaeli,Sakarya,Balıkesir'e kadar uzadı,nette gezinirken bir ilanda defenderleriniz toplanır ilanı ile karşılaştım,benim oturduğum semte çok yakın bir yerde olan Fatih sanayi sitesinde Sevim Oto Murat ustayı buldum(şaseci murat) kısa bir konuşmadan sonra aracın nakliyesi yapıp aracı ustanın kapısına attık :smiley: usta aracın kaporta ve kapılarını beğenmedi değişmesi gerektiğini belirttiği için kapı aramaya başladık, derken bir yapılmış kupa ilanını görüp ist maltepe de bulunan Abdulkadir usta ile tanışma fırsatına nail oldum,usta ile kısa bir pazarlık sonrası kupa artık bizimdi bir çok parçası yenilenmiş kupayı aldığımıza çok sevindik,ufak tefek aksiliklerden sonra kupayı yenilenmiş şasi ile buluşturduk :smiley:

ilk iş olarak elektrik tesisatı yenileme işlerine başladık,Tesisat işlerimizi Oktay diye bir kardeşimiz üstlendi,bütün eski tesisat atılıp yenilendi sigorta paneli,silecek kolu,marş,far kolları vs değişti.

şu anda motorun üzerindeki eksik olan parçalar tamamlanıyor mazot hortumunda firen borularına kadar her şey yenilendi.

kaybolan parçalardan dolayı ufukta Ankara yolları görünüyor,torpido havuzu,kalolifer,ön panjur paneli bu eksiklerin içinde büyük önem taşıyanlar.
 

Etiketler
Ynt: Bir Defenderi Baştan Yaratıyoruz

[attachimg=1]

IMG 1039
 







Ynt: Bir Defenderi Baştan Yaratıyoruz

Hazır bu kadar sökülüyken güzel bir BD30 motor eklense tadından yenmez :smiley: ;D
 






Ynt: Bir Defenderi Baştan Yaratıyoruz

Kolay gelsin Hayırlısı olsun
takipteyiz umarım en az sıkıntı ile işleri kolaylarsınız
sizden sık sık foto ve bilgi bekliyoruz.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,371
Kayıtlı Üye Sayımız
172,122
Kaydolan Son Üyemiz
yatakli

SON KONULAR



Geri
Üst