Bir Duster Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,313
Ynt: Bir Duster Aldım

Sayın fbmy,

Gönderdiğiniz video ve verdiğiniz bilgiler gerçekten yararlı oldu. Özellikle görsel olarak durumu anlatan video daha net bilgi veriyor

Çok teşekkür.

Etiketler

Şu da bu fakir-i pür taksirin biniti ;D[attachment=1]

DSCN7005.jpg

Merhaba sevgili ümiterkan, Duster'ın yılmaz savaşçısı ;D

Azizim, ancak foto çektik. Foto çektik de, ara kablo yok derken gecikti.

Bir de hafif gezinti videosu var, 7.00 boyutunda. Gerçi ümiterkan'ın resimlerinden da anlaşılacağı üzere, çok vahşi bir gezi değil. Hatta hiç değil. Sadece kar üstünde seyahat.

Yani off-roadcı dostların deyimiyle "pikniğe gider gibi...." :D

Ama yükleyemedim. Boyutunu da küçültemedim. Sıkıştırmayla bile 6.5 oluyor.

Bir bilen varsa, yardımcı olursa yüklerim.

olguncandan' Alıntı:
Sayın fbmy,

Gönderdiğiniz video ve verdiğiniz bilgiler gerçekten yararlı oldu. Özellikle görsel olarak durumu anlatan video daha net bilgi veriyor

Çok teşekkür.

Rica ederim ne demek.Faydalı olabildiysem ne mutlu. :smiley:

http://www.dailymotion.com/video/xg3zf4_duster-la-kar-gezintisi-i_auto

http://www.dailymotion.com/video/xg3zo7_duster-la-kar-gezintisi-ii_auto

Başardım....

Bundan sonra daha çetin videolar çekebilmek dileğiyle.

olguncandan' Alıntı:
http://www.dailymotion.com/video/xg3zf4_duster-la-kar-gezintisi-i_auto

http://www.dailymotion.com/video/xg3zo7_duster-la-kar-gezintisi-ii_auto

Başardım....

Bundan sonra daha çetin videolar çekebilmek dileğiyle.

Of of süper görüntüler. Beyaz bir örtü ve Duster ikilisi harika :smiley:

Sahi yahu, hiç dikkat etmemiştim; epeyce estetik olmuş görüntü. ;D

Ümiterkan kardeş

Senin uzun-çok uzun başlığında, -galiba- plastik çamurluk koruyucularından bahsedilmiş miydi? Sanki okudum gibi; epeyce aradım ama bulamadım.

Bilgin var mı? Ben yukarıda 580 TL dediklerini yazmıştım serviste. Bu fiyat doğru mudur?

Başka kaynaktan daha hesaplı alınabilir mi?

olguncandan' Alıntı:
Sahi yahu, hiç dikkat etmemiştim; epeyce estetik olmuş görüntü. ;D

Ümiterkan kardeş

Senin uzun-çok uzun başlığında, -galiba- plastik çamurluk koruyucularından bahsedilmiş miydi? Sanki okudum gibi; epeyce aradım ama bulamadım.

Bilgin var mı? Ben yukarıda 580 TL dediklerini yazmıştım serviste. Bu fiyat doğru mudur?

Başka kaynaktan daha hesaplı alınabilir mi?

Olguncandan Bey,

Aradığınız çamurluk koruyucuların montaj şekilleri burada http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66154.0

Fiyat konusunda ise tek çamurluk fiyatı 150TL 4 tane birden alınırsa indirim yapabiliyorlar.

İkinci ölçüm (Aynı güzergah, ş.içi 2WD, tık dediği yerde bırak usulü)

Katedilen km : 145

Tüketilen yakıt : 10.81x3.23

Toplam : 34.92

100 km'de : 7.46

Halkımıza arzolunur.

Bu arada; araba 1000 km'yi devirmiştir.

Kullanımda herhangi bir sorun yoktur.

Ş.içi kasislerden geçiş güzeldir. Pek de yavaşlamak gerekmemektedir.

Su birikintilerine -yayaları gözetmek kaydıyla- hızlı girmekte bir sakınca yoktur.

Bir gün birileri Duster almaya karar verirse, mutlaka ve mutlaka ESP'li olsun. Yukarıda yazmıştım, tekrar yazıyorum. Araba ile biraz daha bütünleştikçe, bunun gerçekten bu araç için (hatta genelleştireyim, bütün yüksek araçlar için) gerekli olduğunu daha iyi anlamış bulunmaktayım.

Bu tavsiye "Duster'ı alın" tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Almaya karar verenler için tekrar hatırlatılmıştır.

Arada 800 TL fark var. 46 bin TL'yi veren herhalde 800 TL daha verebilir.
Duster'ın dıştan görünüşü, iç mekan gennişliğini algılamayı engelliyor. Hatta aracın kendisi bile çok iri görünmüyor. Ama zaman içinde, iç mekanın genişliğini daha iyi algılamaktayım.

İçi kocaman...(mış)
;D

Değerli Olgun beyin verdiği yakıt tüketimi sonuçları benim yakıt tüketim sonuçlarımla son derece tutarlı benzerlikler göstermektedir.

Diğer yorumlarına da son derece katılıyorm. ESP'li araç konusunda ise sonuna kadar hem fikirim. Gerçekten de tüm araçlarda artık ESP zorunlu olmalıdır mümkünse (nasıl airbag standart donanım haline geldiyse gelecek yıllarda da ESP aynı şekilde olacaktır. NCAP kuruluşunun gelecek yıllardaki testlerinden de bunu anlıyoruz zaten. İleride standart olarak ESP vermeyen üreticilerden puan kıracaklarını söylüyorlar. Tıpkı emniyet kemeri gibi olmazsa olmaz olacaktır. Ancak şu an tavsiye ediliyor sadece.)

Araç yüksek bir araçtır. Rüzgardan etkilenmesi de kaçınılmazdır. Lakin yol tutuşu bence nefistir.

Süspansiyon sistemleri de gayet yüksek bir konfor sağlamaktadır.

İç mekanı da son derece yeterlidir. (Çok sayıda Crossover araçtan katbekat üstündür. Nissan Juke'da arka koltuğa 1,80lik adam oturtamazsınız. Oturur ama kafa sürekli tavana vurur. Eskiden ilk çıkan Clio'larda yaşadığımız gibi)

Hoş bir araçtır. Eşe dosta tavsiye edilebilir. ;) Elbette bir araçtan ne istediğinize bağlıdır. :smiley:

Herkese tekrar selam olsun.

Yeni yakıt ölçümü, bir tespit...

Tespit: Aracın depo durumunu gösteren dilimler sakat. Bazen ikisi boş, bir başka zaman hepsi dolu vs. vs. Yani depo doluluk göstergesi güvenilmez.... Bir ara servise uğrayıp şamandaryı kontrol ettireceğim.

Yakıt ölçümü (Tık deyince bırak)

Katedilen km: 216 (ş.içi, epeyce kısmı dağ yolu, 2. veya 3. vites.)

Alınan yakıt: 15x3.310 = 50.15 TL

Km'de : 232 kr.

100 km'de : 7.013 litre.

Paylaşımlar için teşekkürler olguncandan hocam. Güzel bir uzun dönem testi tadında oluyor gittikçe. Devamını bekliyoruz, kolay gelsin, kazasız belasız test sürüşleri! dilerim :smiley:

Sevgili tolga, ne gördüysem, nasıl bir deneyim yaşadıysam hepsini -tabii görebilidğim kadarıyla- paylaşacağımdan kuşkunuz olmasın.

Bütün yakıt ölçümlerimi, daha sonraki dönemde -çıkabilirsem eğer- uzun bir seyahatimin sonuçlarını vs. vs. bu başlık altında sunacağım ki, merak eden, tek başlık altında hepsini bulabilsin. Belki, bir karar arefesindeyse, yardımı olur.

Bu arada, bir tespitimi sunayım...

25 aralık günü yine orman yolu gezisine çıktım. Bildiğiniz stabilize yolar... Zaten aracı da bu yollarda gezmek için almıştım. Bir de önüme, normal otonun aşamayacağı engel çıkarsa aşabilmek için...

Çünkü yol uzanır gider de bir yerde engelle karşılaşırsanız yol biter...
:D

Her ne ise;fotoda görülen engel karşıma çıktı.

[attachment=1]

DSCN7058.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR