Bir Duster Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,671
Ynt: Bir Duster Aldım

Bugün banka internet şubesinden vergi sorgulaması yaptım plakadan.

6 aylık vergisi 348.-TL Yıllık 698.-TL. Henüz ödemedim, haftaya ödeyeceğim.

Etiketler

Ben Dün Ödedim Vatana millete hayırlı olsun[attachment=1]

adsız.jpg

Bir taşla kuş katliamı yaptım. Seyahat, test, ziyaret, ihtiyarları mutlu kılma, dağ havası alma, intikam (!) vs. vs. [ Dosya ]
;D ;D ;D ;D

++++1 :smiley:

olguncandan' Alıntı:
Herkese tekrar selam olsun.

Yeni yakıt ölçümü, bir tespit...

Tespit: Aracın depo durumunu gösteren dilimler sakat. Bazen ikisi boş, bir başka zaman hepsi dolu vs. vs. Yani depo doluluk göstergesi güvenilmez.... Bir ara servise uğrayıp şamandaryı kontrol ettireceğim.

Yakıt ölçümü (Tık deyince bırak)

Katedilen km: 216 (ş.içi, epeyce kısmı dağ yolu, 2. veya 3. vites.)

Alınan yakıt: 15x3.310 = 50.15 TL

Km'de : 232 kr.

100 km'de : 7.013 litre.

sayın hocam.. verdiğiniz engin bilgileriniz için çok teşekkürler... sağlıklı sürüşler dilerim... :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

Araba artık iyice kirlenmişti. (Benzinli oto kullanan arkadaşlarımızın arabaları hep gıcır gıcır. Niye ki! ;D) Hem mazot alayım hem yeni bir ölçüm yapayım dedim. Aynı pompa, aynı usulle (tık dediği yerde bırak)

Kullanım şartları: Hep aynı güzergah, sadece şehiriçi. Normal bir ışık düzeni, bekleme durumu. Kışın soğukta, hep 2 WD. İşyerine gidene kadar motor doğru düzgün ısınmıyor desem yeridir.

Katedilen km. : 343
Alınan yakıt : 25.49x3.31= 84.37
100 km.de : 7.43 lt.
1 km.de : 245 kr.

Bu arada, aracın depoyu gösteren dilimleri sakat olmaya devam ediyor. Bazen üstten birkaç dilim boş, bazen full, bazen 4-5 dilim boş... Henüz servise gidilmedi. Bu arada toplamda 1500 km.yi doldurduk.

Bir de, ortalama yakıt tüketimi göstergesini, kahraman kardeşimizden öğrendiğimiz şekilde, yeni depo dolumuyla birlikte sıfırladık. Gelecek sefere, bu göstergeyle alınan yakıt miktarının tutup tutmadığı da test edilecek.

Bilginize sunulur.

Merhaba,
Öncelikle Duster'ınız hayırlı olsun.Sanırım sizinki 4X4.Yazılarınızı okuyorum.Bende Ford Fusion var.Acaba değiştirsem mi diye düşünürken Fuarda Dusre ile ilgilendim.Şimdi sizin ve diğer arkadaşların yorumlarını değerlendirip bir karara varmak istiyorum.
Aracın Full versiyonunun fiyatı nedir? ve siz 4X4 ü değerlendirdiniz mi? Yorumunuz nedir?
Ben Sapanca'nın dağ yolları için almak istiyorum.Yarın karda çamurda dik bayırlarda kalırsam ümitlerim kırılır.(Ben de off-road cu değilim.)
Şimdiden teşekkürler.Tekrar hayırlı olsun.

Merhaba Pervez Bey,

Dileğinize teşekkür ederin, her şey sizin de gönlünüze göre olsun. İnsanlar değerlidir, onların alın terine de hürmet etmek lazımdır.

Kararınıza yardımcı olması bakımından, sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
*Fiyat: Onu Dacia com.tr'den hesaplayabilirsiniz. Çünkü ben aldıktan sonra bir indirim de oldu; bir arkadaşımız daha da indirimli almış. Benim deri işleri ve güvenlik paketi, bir de ESP hariç, 45.500 oldu. 4x4, ABS, lock paket, 2 airbag. En iyisi siz, önce cari fiyatlardan hesaplayın ve sonra da pazarlığa oturun derim.

***4x4'ü zaman zaman kullandım. Bozuk satıhlarda ve çamurlu zeminde. Ama tabii offroadcıların çamurları gibi değildi. Yani normal oto ile geçilemeyecek yerlerdi. Orada işe yaradı. Çok bozuk kayalık-taşlık zeminlerde de çok işe yaradı.

***Dik bayırda kalmazsınız. Bundan emin olun. Çünkü sizin çıkacağınız dik bayır, maceraperest arkadaşlarımızın aradığı cinsten olmayacak, sadece yokuş orman yolları filan olacaktır. Özellikle 1. vites bu gibi tırmanışlar için çok ideal. Düşük devir, gücü yerinde, motor da devir çok yüksek olmadığı için rahat... Beklentinize cevap verir. Kar-çamur işine gelince; kaygan, vıcık cvıcık çamurlarda elbette gidemezsiniz. Şöyle söyleyeyim: Tekerlekler tutunabileceği bir zeminde olunca, arabanın çekmemesi diye bir şey olmaz.

Şayet tereddüdünüz, motorun gücü ise, sizi üzmez. Sanıyorum aynı beklentilerimiz var, o yüzden böyle konuşuyorum.

***Yani bu oto asla profesyonel off-road aracı gibi düşünülmemeli; ama sizi yolunuzdan alıkoyacak birtakım engebeleri (açıları uygun olduğu ve zemin de tutunabileceği zemin olduğu müddetçe) aşabilirsiniz.

***Daha ilk sayfalarda da yazdığım gibi, şu anda görünen tek risk, aracın birkaç sene içinde dökülüp dökülmemesi... Bunu da yaşayıp görmek lazım.

***Yakıt değerlerine bir göz atın, hepsi tam zamanlı ve doğru ölçülmüştür. Ölçmeye de devam ediyorum.

Hayırlı olur inşaallah.

YAKIT ÖLÇÜMÜ-FİİLİ DURUM

Ş.içi, 2WD, hep aynı güzergah, ortalama 2000 devir civarı. Aynı pompa

Katedilen km.......... : 529
Harcanan yakıt .......: 36.15 lt
Maliyet................. : 120.38 (3.33TL/lt)
100 km. de.............: 6.8
km.de................... : 227 kr.

GÖSTERGELERİN DURUMU:

Son yakıt aldığımdan bu yana harcanan yakıt: 40.9 lt.
Ortalama tüketim.................................: 7.7 lt

SONUÇ: Duster'ın yakıt göstergeleri ve yol bilgisayarı güvenilmez vesselam.

olguncandan' Alıntı:
YAKIT ÖLÇÜMÜ-FİİLİ DURUM

Ş.içi, 2WD, hep aynı güzergah, ortalama 2000 devir civarı. Aynı pompa

Katedilen km.......... : 529
Harcanan yakıt .......: 36.15 lt
Maliyet................. : 120.38 (3.33TL/lt)
100 km. de.............: 6.8
km.de................... : 227 kr.

GÖSTERGELERİN DURUMU:

Son yakıt aldığımdan bu yana harcanan yakıt: 40.9 lt.
Ortalama tüketim.................................: 7.7 lt

SONUÇ: Duster'ın yakıt göstergeleri ve yol bilgisayarı güvenilmez vesselam.

Olguncandan Bey, depo 50lt'lik olarak geçmesine rağmen 60lt'ya yakın yakıt alabiliyor, yani tam ölçüm yapmak için yakıt taşana kadar koyup bir de öyle denemek lazım.

Sevgili ümiterkan, yöntem aynı. Pompayı depoya daya, tık dediği yerde bırak.

Doğrusu pompa niye tık der, dolunca mı, doldu diye bir uyarı alınca mı bilmiyorum.

olguncandan' Alıntı:
Sevgili ümiterkan, yöntem aynı. Pompayı depoya daya, tık dediği yerde bırak.

Doğrusu pompa niye tık der, dolunca mı, doldu diye bir uyarı alınca mı bilmiyorum.

dolunca tık demediği kesin :D bu konuda hakan2842 Bey uzman sayılır, geçen birlikte yaptığımız gezide tam ölçüm yapabilmek için araca 60lt'ye yakın mazot koydu, doğrusu ben de şaşırdım bu kadar aldığına.

Yeni bir ölçüm...

Ş.arası, sabit hız 90 km/s, (2000 devir ort.)

Katedilen km.... : 462
Harcanan .........: 27.3 lt.
100 km'de : 5.8 lt

1 km.de...........: 198 kr. (3.42 birim fiat)

Çok güzel değerler.Hele hele 4x4 araçlar içerisinde sanırım en düşük değer budur,yakıt ekonomisi konusunda Qashqai
dışında muadili olduğunu sanmıyorum. E onunda ilk alım masrafı daha yüksek. Ekonomi profesörü 1.5 dci motor ve 6 ileri
şanzıman kombinasyonunun başarısı sayesinde elde ettiğiniz tüketim değerleri "ekonomik 4x4" ün mümkün olabileceğini
gösteriyor. Umarım Duster tüketim değerlerinde olduğu gibi diğer konularda da beklentilerinizi karşılar olguncandan
hocam, saygılar.

Tolga-Yetis' Alıntı:
Çok güzel değerler.Hele hele 4x4 araçlar içerisinde sanırım en düşük değer budur,yakıt ekonomisi konusunda Qashqai
dışında muadili olduğunu sanmıyorum. E onunda ilk alım masrafı daha yüksek. Ekonomi profesörü 1.5 dci motor ve 6 ileri
şanzıman kombinasyonunun başarısı sayesinde elde ettiğiniz tüketim değerleri "ekonomik 4x4" ün mümkün olabileceğini
gösteriyor. Umarım Duster tüketim değerlerinde olduğu gibi diğer konularda da beklentilerinizi karşılar olguncandan
hocam, saygılar.
Hatta Qashqai'den daha ekonomik bir 4x4 diyebiliriz. Qashqai'nin 4x4 olanı 2000cc ne de olsa. :D

Tolga-Yetis' Alıntı:
hocam, saygılar.

Doğrudur sevgili tolga, diğer konularda (dağ-bayır gezmeler, nasıl olduğunu bilmediğin yollara rahatça girip devam etme vs.) da beklentimi karşılıyor.

Daha iyisi bu ülkenin güzel insanlarının olsun.

Ümiterkan, Quaskai'nin 4x4'ünün 2000 cc olduğunu bilmiyordum. Şayet öyleyse, Duster gerçekten kendi sınıfında rakipsiz ve tam da bize göre demektir.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.