Ynt: Bir Duster Aldım
Merhaba Pervez Bey,
Dileğinize teşekkür ederin, her şey sizin de gönlünüze göre olsun. İnsanlar değerlidir, onların alın terine de hürmet etmek lazımdır.
Kararınıza yardımcı olması bakımından, sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
*Fiyat: Onu Dacia com.tr'den hesaplayabilirsiniz. Çünkü ben aldıktan sonra bir indirim de oldu; bir arkadaşımız daha da indirimli almış. Benim deri işleri ve güvenlik paketi, bir de ESP hariç, 45.500 oldu. 4x4, ABS, lock paket, 2 airbag. En iyisi siz, önce cari fiyatlardan hesaplayın ve sonra da pazarlığa oturun derim.
***4x4'ü zaman zaman kullandım. Bozuk satıhlarda ve çamurlu zeminde. Ama tabii offroadcıların çamurları gibi değildi. Yani normal oto ile geçilemeyecek yerlerdi. Orada işe yaradı. Çok bozuk kayalık-taşlık zeminlerde de çok işe yaradı.
***Dik bayırda kalmazsınız. Bundan emin olun. Çünkü sizin çıkacağınız dik bayır, maceraperest arkadaşlarımızın aradığı cinsten olmayacak, sadece yokuş orman yolları filan olacaktır. Özellikle 1. vites bu gibi tırmanışlar için çok ideal. Düşük devir, gücü yerinde, motor da devir çok yüksek olmadığı için rahat... Beklentinize cevap verir. Kar-çamur işine gelince; kaygan, vıcık cvıcık çamurlarda elbette gidemezsiniz. Şöyle söyleyeyim: Tekerlekler tutunabileceği bir zeminde olunca, arabanın çekmemesi diye bir şey olmaz.
Şayet tereddüdünüz, motorun gücü ise, sizi üzmez. Sanıyorum aynı beklentilerimiz var, o yüzden böyle konuşuyorum.
***Yani bu oto asla profesyonel off-road aracı gibi düşünülmemeli; ama sizi yolunuzdan alıkoyacak birtakım engebeleri (açıları uygun olduğu ve zemin de tutunabileceği zemin olduğu müddetçe) aşabilirsiniz.
***Daha ilk sayfalarda da yazdığım gibi, şu anda görünen tek risk, aracın birkaç sene içinde dökülüp dökülmemesi... Bunu da yaşayıp görmek lazım.
***Yakıt değerlerine bir göz atın, hepsi tam zamanlı ve doğru ölçülmüştür. Ölçmeye de devam ediyorum.
Hayırlı olur inşaallah.