Bir Duster Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,099
Ynt: Bir Duster Aldım

Hatta Qashqai'den daha ekonomik bir 4x4 diyebiliriz. Qashqai'nin 4x4 olanı 2000cc ne de olsa.
Aaa, evet gözümden kaçmış Ümit Bey, bu durumda bilhassa tüketim konusunda muadili kalmıyor.
Bu arada Ümit Bey, Duster ile ilgili konulara o kadar hakimsiniz ki, yeni paylaşımlarınızı gördüğüm zaman;
(hoşgörünüze sığınarak) "bakalım Dastırcı kardeş ne yazmış" ::smiley: diyorum ve ilgiyle okuyorum. Bu arada
unutmadan sizede Dusterınızla mutluluklar, keyifli paylaşımlara devam.

Etiketler

İŞTE SİZE NİSSAN'DA FİYAT/MODEL LİSTESİ

QASHQAI 1.5 DCI VISIA 4X2 M/T = 51.575
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T = 57.075
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T CAM TAVAN+NISSAN CONNECT = 60.075
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA PACK 4X2 M/T = 63.575
QASHQAI 1.5 DCI PLATINUM 4X2 M/T = 68.075
QASHQAI 2.0 DCI TEKNA PACK 4X4 A/T = 78.119
QASHQAI 2.0 DCI PLATINUM 4X4 A/T = 83.119

QASHQAI +2 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T CAM TAVAN+NISSAN CONNECT = 64.075
QASHQAI +2 1.5 DCI TEKNA PACK 4X2 M/T = 67.575
QASHQAI +2 1.5 DCI PLATINUM 4X2 M/T = 72.075
QASHQAI +2 2.0 DCI TEKNA PACK 4X4 A/T = 83.119
QASHQAI +2 2.0 DCI PLATINUM 4X4 A/T = 88.119

Modellerin özelliklerini bilmiyorum. Ama hepsi dci, görüldüğü gibi. Yani 4x4 Duster'ın muadili yok. Ya çok üst morot hacmi, ya 4x2

Sağolasın ümiterkan, şu Quaskai 4x4 farkına dikkat çektiğin için.

Qashqai 4x4'ün 2000cc olduğunu herkes biliyor zannediyordum. Demek bilmeyenler varmış. :D Boşuna demiyoruz Duster 4x4 1.5dCi alternatifsiz diye :D

Tolga Bey'in iyi dileklerinden ötürü de teşekkür ediyorum.

Saygılar

Valla ben bilmiyordum ümiterkan. :D

Hatta Duster'ı almadan önce bu arabayı da incelemiş, "özellikler aynı ama en ucuzuyla 15-20 bin tl fiyat farkı var; 4x4ünde bu fark fırlıyor" diye düşünmüştüm. Meğer benim incelediğim önce 4x2 ve ardından da 2000 cclik 4x4 imiş. İkisinin arasındaki motor hacmi farkına hiç dikkat etmemişim. :mad:

ARKADAŞLAR BEN BU SİTEYE DAHA YENİ GİRDİM HERKESE MERHABA.MESLEGİM GEREGİ DEVAMLI ARAZİLERDE DOLAŞIYORUM(ÇİFTÇİYİM)ÇİFTLİĞİM MANİSADA BEN İZMİRDE OYURUYORUM YANİ ANLIYACAĞINIZ GİBİ HERGÜN HEM UZUN YOL YAPIYORUM HEMDE ARAZİDE DOLASIYORUM.BİZİM KÖY YOLLARIMIZ GERÇEKTEN ZORLU DENE BİLECEK YOLLARDIR.BEN BİR KOLEOS 4*4 SUV KULLANICISIYIM.GERCEK BİR ARAZİ ARACI OLMAMASINA RAĞMEN BENİ BUGÜNE KADAR LOCK MODUNDA HİÇBİR ZAMAN MAHCUP ETMEDİ.FAKAT MASRAFLARI ? EVET MASRAFLARA GELİNCE İŞ DEĞİŞİYOR BU YÜZDEN BENDE SERVİSİMİN BENİ YÖNLERDİRMESİNDEN DOLAYI BİR DUSTER DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM.MAİS YETKİLİSİNİN SÖYLEDİĞİNE GÖRE HER İKİ DEFRANSİYELİNDE BENİM ARACIMDA KULLANILANLARIN AYNISI OLDUĞU ALT TAKIMLARINA İSE KOLEOS'TAN DAHA FAZLA GÜVENE BİLECEĞİMİ SÖYLEDİ.BU SON SÖYLEDİĞİNE GÖNÜLDEN KATILIYORUM ÇÜNKÜ ÇALIŞANLARIMIZDAN BİRİNE ÜÇ SENE ÖNCE ALDIĞIMIZ BİR LOGAN BÜGÜNE KADAR HİÇ BİR KONUDA O YOLLARDA BANA HİÇ MASRAF VE SORUN AÇMADI.TÜM BUNLARDAN DOLAYI BENDE ŞU ANDA BU ARACIN ÜZERİNDE ÇOK CİDDİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM,BU ARALAR BU İŞİ SONUÇLANDIRIRSAM GERÇEK ARAZİ YOLLARINDA VE ASFALTA ARACIN PERFORMANSINI SİZLERLE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR PAYLAŞMAYA ÇALIŞACAGIM.HERKESE SELAM VE SEVGİLER.

B.B.B' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN BU SİTEYE DAHA YENİ GİRDİM HERKESE MERHABA.MESLEGİM GEREGİ DEVAMLI ARAZİLERDE DOLAŞIYORUM(ÇİFTÇİYİM)ÇİFTLİĞİM MANİSADA BEN İZMİRDE OYURUYORUM YANİ ANLIYACAĞINIZ GİBİ HERGÜN HEM UZUN YOL YAPIYORUM HEMDE ARAZİDE DOLASIYORUM.BİZİM KÖY YOLLARIMIZ GERÇEKTEN ZORLU DENE BİLECEK YOLLARDIR.BEN BİR KOLEOS 4*4 SUV KULLANICISIYIM.GERCEK BİR ARAZİ ARACI OLMAMASINA RAĞMEN BENİ BUGÜNE KADAR LOCK MODUNDA HİÇBİR ZAMAN MAHCUP ETMEDİ.FAKAT MASRAFLARI ? EVET MASRAFLARA GELİNCE İŞ DEĞİŞİYOR BU YÜZDEN BENDE SERVİSİMİN BENİ YÖNLERDİRMESİNDEN DOLAYI BİR DUSTER DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM.MAİS YETKİLİSİNİN SÖYLEDİĞİNE GÖRE HER İKİ DEFRANSİYELİNDE BENİM ARACIMDA KULLANILANLARIN AYNISI OLDUĞU ALT TAKIMLARINA İSE KOLEOS'TAN DAHA FAZLA GÜVENE BİLECEĞİMİ SÖYLEDİ.BU SON SÖYLEDİĞİNE GÖNÜLDEN KATILIYORUM ÇÜNKÜ ÇALIŞANLARIMIZDAN BİRİNE ÜÇ SENE ÖNCE ALDIĞIMIZ BİR LOGAN BÜGÜNE KADAR HİÇ BİR KONUDA O YOLLARDA BANA HİÇ MASRAF VE SORUN AÇMADI.TÜM BUNLARDAN DOLAYI BENDE ŞU ANDA BU ARACIN ÜZERİNDE ÇOK CİDDİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM,BU ARALAR BU İŞİ SONUÇLANDIRIRSAM GERÇEK ARAZİ YOLLARINDA VE ASFALTA ARACIN PERFORMANSINI SİZLERLE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR PAYLAŞMAYA ÇALIŞACAGIM.HERKESE SELAM VE SEVGİLER.

Forumumuza hoş geldiniz. Koleos Lock modunda sizi mahcup etmediyse Duster'dan daha çok memnun olacağınız kesin :smiley: Servisiniz size iyi bir tavsiyede bulunmuş.

Hoşgeldiniz sayın BBB,

Herşey gönlünüzce olsun.

Şayet bir Duster da siz alırsanız, ricamız şu: Şimdi kullandığınız oto ile Duster'i her bakımdan (yakıt, performans, yol tutuş,kullanım durumu, masraf vs.) objektif olarak karşılaştırmanız...

Hoş bu karşılaştırmada Duster galip gelirse daha mutlu, gelmezse mutsuz olmayacağız. İyiyse de kötüyse de almış olduk bir kere.

Ama doğru bilgi arayan ve bir karar vermek isteyenlere bilgi sunmuş olacağız/olacaksınız. Çünkü insanlarımızın alınteri değerlidir. Biz elimizden geldiğince bilgilerimizi sunalım, herkes kararını ona göre versin.

Bir diğer husus, (hoşgörünüze sığınarak söylüyorum) paylaşımlarınızı küçük harfle yaparsanız ve arasıra bir satır boşluk verirseniz daha rahat okuyabiliriz. Malum, yaş ilerledi ve gözler seçmekte zorlanıyor.

Duster ile ilgili, pek dile getirlmeyen bir olumsuzluk....

Şimdiye kadarki otolarımda arka cam sileceğini kullanma ihtiyacı pek sık hissetmemiştim. Fakat Duster'da, eğer hava biraz çisentiliyse, sürekli ikide bir kullanmam gerekti. Önce bunu, "yağan yağmur arka cama da düştüğü için görüşü kapatıyor" diye yorumlamıştım. Fakat "acaba arka tekerlekler arka camı kirletiyor mu" diye de düşünmeden edememiştim.

Bugünkü tecrübem durumu netleştirdi: Yerler yağan yağmurdan dolayı ıslak, ama yağmur kesilmiş. Yola çıkarken arka sileceği çalıştırıp camı sildim. Yola çıktım, birkaç km. gitiikten sonra arka cam yine kapandı. Anladım ki, arka tekerleklerin etkisiyle havalanan su zerrecikleri Duster'ın arka camını etkiliyor. Herhalde bu, uzaklaşma açısının yüksek oluşu dolayısıyla, yani arka tekerleklerle arka cam arasındaki mesafenin kısa olmasıyla ilgili.

Dolayısıyla ıslak havalarda cam suyunu ihmal etmemek gerek.

Bir arkadaşımız dile getirmişti bu cam sileceği konusundaki olumsuzluğu; su püskürttüğünüz zaman sileceğin kendiliğinden çalışmamasını. Yani önce su püskürtüyorsunuz, sonra bir hareketle de sileceği çalıştırmanız gerekiyor.

Doğru söylüyorsunuz. Arka camı, ıslak zeminde arka tekerlerden gelen zerreler çok çabuk kapatıyor.

Öte yandan bu arkası kısa araçların hemen hepsinde olan bir durum. Yaris'im var ayrıca. Aynı durum onda da oluyor. Otobanda yüksek süratte iken bilhassa, arka silecek çalışır vaziyette ilerlemem gerekiyor.

Öte yandan, bir diğer olumsuz özelliği maalesef arka sileceklerin zamanlayıcılı bir kullanım modu yok. Ya açık ya kapalı seçeneğimiz mevcut.

Hep övmeyeceğiz ya ;) olumsuz taraflarını da belirteceğiz ki tarafsız olalım.

Fakat silecek suyu deposu çok büyük gerçekten. 5-6 L aldığına eminim. Hiç ölçenimiz var mı, kaç L alıyor diye?

Doğru demişsin kıymetli tamer arkadaşım; arka sileceklerde aralıklı çalışma modu yok. İkide bir düğmeyi çevirmen gerekiyor. Onu da yazacaktım, unutmuşum. Teşekkür.

Siecek suyunu hiç ölçmedim ama bitmek bilmiyor mübarek. Bu iyi.

Bu arada, deponun dilimli yakıt göstergesi şaşkın şaşkın çalışmaya devam ediyor.

TTamer' Alıntı:
İç mekanı da son derece yeterlidir. (Çok sayıda Crossover araçtan katbekat üstündür. Nissan Juke'da arka koltuğa 1,80lik adam oturtamazsınız. Oturur ama kafa sürekli tavana vurur. Eskiden ilk çıkan Clio'larda yaşadığımız gibi)

Ortağıma nissan juke aldıktan 10 gün sonra gidip duster alan biri olarak arkadaşın tespitine katılıyorum.Boyum 1,86 ve juke'n arka koltuğuna oturduğum anda araçla ilgili tüm beğenim sıfırlandı.Saçlarım tavana değdi değecek gibi oldu, ayrıca ön koltuk ile arka koltuk arası son derece dar.2 çocuklu 4 kişilik bir aile reisi olarak gidip daha önce inceleyip beğenimi kazanan duster aracı aldım ve bu kararımın ne kadar isabetli olduğunu kullandığım 1 aylık süre içindede anladım..

B.B.B' Alıntı:
Gerçekten arazide dolanıyorsanız gerçek bir arazi aracı almalısınız duster arazi aracı değildir. 4 çeker sistemi hız 40 tan sonra otomatik olarak devreden çıkar. Ağır devir 4L yoktur.Ciddi çamurlarda batarsınız ve çıkamaz.

KARUS' Alıntı:
Gerçekten arazide dolanıyorsanız gerçek bir arazi aracı almalısınız duster arazi aracı değildir. 4 çeker sistemi hız 40 tan sonra otomatik olarak devreden çıkar. Ağır devir 4L yoktur.Ciddi çamurlarda batarsınız ve çıkamaz.

4l olmadığı konusunda hem fikiriz ama 4*4 40km den sonra devre dışı kalır'ı ilk defa sizden duydum. Eminmisiniz ? Diğer araçların sistemlerinden varsayımla mı söylüyorsunuz ?

Eminim , almayı düşündüğüm sıralarda test sürüşünde görevli söyledi. Bazen karlı yollar oluyor ama yol düz ve geniş karda güvenlik nedeniyle hem 4 çekerde hem de 50 -60 gibi hızlarda gitmek mümkün değil yani. Tamam off roadçı değiliz ama bu durum hepimizin yaşayacağı bir şey ve bu durumlarda duster bizim ihtiyaca cevap vermez.

KARUS' Alıntı:
Eminim , almayı düşündüğüm sıralarda test sürüşünde görevli söyledi. Bazen karlı yollar oluyor ama yol düz ve geniş karda güvenlik nedeniyle hem 4 çekerde hem de 50 -60 gibi hızlarda gitmek mümkün değil yani. Tamam off roadçı değiliz ama bu durum hepimizin yaşayacağı bir şey ve bu durumlarda duster bizim ihtiyaca cevap vermez.

İlginç...

KARUS' Alıntı:

Kullanma klavuzunda 60 km hızdan sonra devreden çıkıyor diye yazıyor ama asıl sınır 80 km hızdır tecrübe ile sabittir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR