Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...
zapatista' Alıntı:
oralarda bir haber var. şu seçim bir bitsin.. haberi yapmaktan çok arabayı görmek ve basında bir bira içmek için gelicek kameraman arkadaşım emrah öncül ile..
zapatur u falan konusuruz
saka bir yana araba önceden belgesel ekibininmiş ya, tam televizyoncu arabası. tipinden tarzından her şeyinden anlaşılıyor
Kesinlikle dostum.... zaten daha önce de dediğim gibi aracı ilk gördüğümde vuruldum.... O kadar kişilikli daha doğrusu kimlikliydi ki ona aşık oldum...
herkesin defenderı kendine güzel gelirmiş benimki de bana dünyanın en güzeli geliyor... o kadar özel ki...
Bu yüzden de çok müdahale etmek istemiyorum ona.... hatta bir ara orjinal boyasıyla bırakmayı yani boyamamayı bile düşündüm.... ama geçen 25 yılın ardından son parçası da bir kaç yıl içerisinde solacak hiç bişi kalmayacaktı...
bu aracı bulmadan önce -ki forumda puma mı tdi mi vs diye topik bile açmıştım yardım isteme babında... tamamen bu güne adepte edilmiş bi araç yapmayı düşünüyordum.... Aliağadan en hurdasını alıp her şeyini değişitirip bu güne dair bişi yapmak.... ama şimdi elimdekini yaşatmak korumak büyütmek ve güzelleştirmek istiyorum... üzerindeki yaşanmışlıkları maskeleme silip atmak istemiyorum...
Hatta bazen o kadar takılıp kalıyorum ki... işi gücü bırakıp tam 2 gün aracın orjinal rengini araştırdım.... hala da araştırıyorum 100de100 bulana kadar da devam...
Araç orjinal İngiliz olduğu için kaydı otokarda yok ama yine de yardım için aradım Otokarı.... Sağolsun Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğünde Servis Mühendisi Kürşat Başar arkadaşım (arkadaşım diyorum çünkü o kadar içten o kadar ilgili o kadar yapıcı yaklaştı ki anlatamam) net olamamkla birlikte olası rengi bildirdi... Yinede net olmadığı için bilgi harıl harıl araştırıyorum... Daha önce olsa rengim (hatta renklerim) belliydi... Başta ilk gençliğimin rengi oksitli camel trophy sarısıydı.... Sonra Land Rover Experience grisi, ondan sonra Tangerine G4 ve daha sonra da experimental bir iş... Defender renk paleti dışında kendi kurguladığım desert wolf ya da tibet tuscany adında bir konseptti oluşturacağım... gövde mat kum kahvesi tavan ise kum beji... ama şimdi bütün projeleri çöpe attım...
kocaoğlanı olduğu gibi istiyorum....
Yani yapmak istediğim bir başkomutan değil dostum yanlızca bir ikincil komutan....
yani kocaoğlanın doğdu yıllara döneceğim ben de....
ne demiş atalarımız gerçekçi ol imkansızı iste....
( sıcak konyak daha keyifli olmaz mı bira yerine
)