Bir Gözü Kör, Üstelik Topal Karınca Sorunsalı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cculsuzz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,711

cculsuzz

Kamp I
Yer
İzmir
Aslında çakır keyifken böyle bir konu başlığı açılmalımı?...üstelik tarih bölümünde....Üstelik moderatörümüz DVD..VCD...hatırlayamıyorum..CDR miydi yoksa ,pardon kontrol ettim şimdi SDC.Evet SDC nin kontrolünde tüm gece ve her an yazdıklarının silinme korkusuyla.Eger bunu okuyorsan ulu moderatör silmeden önce bir oku ve yüreğinin sesini dinle...Sonra vuracaksan veya sileceksen sen sil..(yönetime danışarak)...(Yönetim =sedatbey=yol) razıyım

Önce kırışık yüzlü denizin homurdanarak sizlere iletmemi istediği tebliğini anlatmalıyım size..Aslında sadece biraz mangal ve biraz rakı vardı hayatımda bu gece ,ama nerden geldiyse geldi deniz.
Söz denizin sözü...

Bir küçük memlekette , bir gözü kör,üstelik topal bir karınca yaşarmış (la fontaine ile alakası yok)
Bir gün diğerlerinden farklı olarak kemale erdiğini düşünmüş ve benim artık haç zamanım demiş.Gülmüşler arkadaşları,ne haccı:biz karıncayız ve bize farz değil.İtiraz etmiiş yaşlı karınca.:Ben hayatımın son deminde ,bu kadar çalışmanın neticesinde,sizlere ve bulunduğum topluma gereğinden fazla hizmet ettim.Şimdi büyük güç için de bir şeyler yapmak istiyorum ve onun en kutsal mekanlarından birine yani kabeye gitmek istiyorum,kabenin duvarlarına yüz sürmek ,etrafında dolaşmak,doyasıya ağlamak istiyorum demiş
Arkadaşları otur oturduğun yerde.Yaşlısın...bir gözün görmüyor,üstelikte topalsın.simdi yola çıksan 5 tane karınca ömrü kadar yol gitmen gerekirki bu mümkün değil,üstelik ömrün yetsede,körsün,yol alsanda topalsın,kurda kuşa yem olacaksın.Güneş başına geçecek ve başaramayacaksın....
Topal karınca dostlarını ve ailesini dinlemeden çıkınını hazırlamış,kuşluk vakti ile kalkmış ve köyünün sınırlarına gelmiş...
Onu seven dostları telaşla koşarak yanına gelip onu engellemeye kalkışmışlar.Herbirini terslemiş önümden çekilin ben Kabeye gidiyorum demiş.İçlerinden en bilge olan :bire gafil kime hava atıyorsun işte öleceksin,burdan çıksan aha şu vadide kuşlara yem olacaksın,orayı atlatsan,güneşe çarpılacaksın,dereleri geçmen gerekecek,fırtınalarla ugraşacaksın günlerce, bunu başarsan ömrün yetmeyecek hiç bir zaman kabeye varamayacaksın......
Bir gözü kör,üstelik topal karınca bilgeye dönmüş.........
Olsun,kabeye varamasamda yolunda ölürüm...... demiş

Tarihi yazanlar hep o topal karınca gibi olanlardır.Mustafa kemal o topal ve kör karıncalardan biridir.
Siz o tarihi yazanların figuranı olmaya devam edecekmisiniz....Şerefe

Etiketler
Ynt: Bir Gözü Kör, Üstelik Topal Karınca Sorunsalı...

Allah allah bu konuya başlarken moderatörü kesin kızdırırdım diyordum ama şimdi bakıyorumda aklımdan geçen hiç bir şeyi yazmamışım.Hatta bu yazdıklarım birleşmiş milletlerin herhangi bir ülkeye göndermiş olduğu iyi niyet elçilerininin söylemlerinden farklı değil.Sanırım DVD (yav kızmayın hep aklıma bu üç harf geliyor sizi düşününce :D) ye bir özür borçluyum ve haksızlık ettğim için size bir şiir armağan ediyorum.

MODERATÖRÜM

Bakışın güneş gibi ısıtır içimizi,
Gülüşün aydınlatır üzgün kalpleri moderatörüm!
Elimizden şefkatle tutar seversin bizi;
Dünyaya geldiğimiz günlerden beri moderatörüm!

En tatlı hatırası en sevimli çağımın,
Yüzünde gölgesi var gül yüzlü bayrağımın.
Ana vatan diyorlar adına toprağımın,
Sen vatanlaştırırsın bastığın yeri moderatörüm!

Gözlerinde taptaze bir bahardır dört mevsim,
Sevgi enginliğinde kim sana eş olur, kim?
Ayağının altına sermiş cenneti Rabbim,
Moderatör! Büyük Allah'ın büyük eseri moderatörüm!

Halide Nusret ZORLUTUNA

Tabii biraz değiştirdim affedin :smiley:

Ynt: Bir Gözü Kör, Üstelik Topal Karınca Sorunsalı...

cculsuzz' Alıntı:
Aslında çakır keyifken böyle bir konu başlığı açılmalımı?...üstelik tarih bölümünde....Üstelik moderatörümüz DVD..VCD...hatırlayamıyorum..CDR miydi yoksa ,pardon kontrol ettim şimdi SDC.Evet SDC nin kontrolünde tüm gece ve her an yazdıklarının silinme korkusuyla.Eger bunu okuyorsan ulu moderatör silmeden önce bir oku ve yüreğinin sesini dinle...Sonra vuracaksan veya sileceksen sen sil..(yönetime danışarak)...(Yönetim =sedatbey=yol) razıyım

Gezenbilir'in yöneticilerinden biri olarak, farkında olmadan bu yazdıklarınızı hak ettiysek affola. Ama bunları hak edecek ne yaptıysak onu da bilmek isterim?.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,758
Kaydolan Son Üyemiz
yasayanefsane

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.