BİR JEEPİN ANATOMİSİ 3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,178
Ynt: BİR JEEPİN ANATOMİSİ 3

[attachment=1]

bu araç 1980 model cj5 ama ön panjur kaput ve çamurluklar wrangler.... tipi wrangler ama araç cj.5

onun için bizim topladığımız araç ölçüleri cj.7 uygun ve görünüm wranglerdir onun için cj.7 diyoruz. bestop tente cj.7 olarak tam uyuyor vs.

22052007.jpg

Etiketler

1986 senesinde biten CJ serisi jeep- renault birleşmesiyle wrangler YJ serisine başladı ve CJ 7 nin kupa ölçülerine sadık kalarak üretime başladı ama yuvarlak far, ön panjur dilim adeti , çamurluk ve kaputta oynamalar yaptı....Bu yapılanlar amerikada büyük bir infiale sebep oldu bilhassa yuvarlak far ve ön panjur dilimleri için amerikalılar gösteriler bile yaptılar...Jeep fabrikası daha sonra gelen baskılar neticesinde tekrar yuvarlak farlara dönme kararı aldı diye biliyorum......Bir markaya hemde bazıları için yaşam biçimi olan bir seriye bu kadar gaddar davranıldıktan sonra çıkan araca her şey !!!! diyebilinir ama yinede bazı ölçüler tutuyor diye CJ 7 demek insafsızlık olur derim...

TARB' Alıntı:
1986 senesinde biten CJ serisi jeep- renault birleşmesiyle wrangler YJ serisine başladı ve CJ 7 nin kupa ölçülerine sadık kalarak üretime başladı ama yuvarlak far, ön panjur dilim adeti , çamurluk ve kaputta oynamalar yaptı....Bu yapılanlar amerikada büyük bir infiale sebep oldu bilhassa yuvarlak far ve ön panjur dilimleri için amerikalılar gösteriler bile yaptılar...Jeep fabrikası daha sonra gelen baskılar neticesinde tekrar yuvarlak farlara dönme kararı aldı diye biliyorum......Bir markaya hemde bazıları için yaşam biçimi olan bir seriye bu kadar gaddar davranıldıktan sonra çıkan araca her şey !!!! diyebilinir ama yinede bazı ölçüler tutuyor diye CJ 7 demek insafsızlık olur derim...

Tamamen katılıyorum. Örnek olarak fotoğrafı verilen CJ5 wrangler görünümlü de olsa ruhsatta ne yazıyorsa odur. Wrangler görünümlü olup ruhsatında da 83 CJ8 yazan bir araç CJ7 oluyorsa, zamanında doğan görünümlü şahinlerle dalga geçmememiz gerekirdi.

Buggy' Alıntı:
Tamamen katılıyorum. Örnek olarak fotoğrafı verilen CJ5 wrangler görünümlü de olsa ruhsatta ne yazıyorsa odur. Wrangler görünümlü olup ruhsatında da 83 CJ8 yazan bir araç CJ7 oluyorsa, zamanında doğan görünümlü şahinlerle dalga geçmememiz gerekirdi.

Emin Bey Merhaba, o resimdeki siyah CJ 'nin sahibi abim, Ruhsatta da CJ5 yazıyor. Toplanılırken wrangler parçaları kullanılmış sadece ama ruhu CJ :smiley:..
Yalnız piyasada o kadar çok araç varki 50 model 60 model olupta CJ7 yazan, wrangler olup CJ8 olup ta willys yazan, ruhsatı işleyen kişilerin hatası olsa gerek diye düşünüyorum.
hatta bazen aracın marka ve modelini bile yanlış yazıyorlar wilis jip şiklinde ruhsatlarda gördüm ;D

Buggy' Alıntı:

CJ SERİLERİNDE KAPUTUN KENARINDA YAZAN RENEGADE YAZISININ ANLAMI BU ARACI BEN KENDİM RESTORE ETTİM FABRİKAYA SAĞDIK KALMADAN KENDİ DİZAYNIMI YAPTIM MANASINDADIR.......
ONUN İÇİN BİZDE BU ARAÇDA KENDİ DİZAYNIMIZI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ BİR ÇOK CJ. HASTALARI GİBİ... BU ARAÇ EN ÇOK CJ.7 YE BENZİYOR :smiley:

ismailboya' Alıntı:
Emin Bey Merhaba, o resimdeki siyah CJ 'nin sahibi abim, Ruhsatta da CJ5 yazıyor. Toplanılırken wrangler parçaları kullanılmış sadece ama ruhu CJ :smiley:..
Yalnız piyasada o kadar çok araç varki 50 model 60 model olupta CJ7 yazan, wrangler olup CJ8 olup ta willys yazan, ruhsatı işleyen kişilerin hatası olsa gerek diye düşünüyorum.
hatta bazen aracın marka ve modelini bile yanlış yazıyorlar wilis jip şiklinde ruhsatlarda gördüm ;D

Forumdaki Landrover'cı arkadaşlar alınmasın ama çalıştığım şirketin fabrika montajı aşamasında kullandığı Landrover'ların ruhsatlarında Marka: Landrover Model: Jeep yazıyordu.

AKIN' Alıntı:
CJ SERİLERİNDE KAPUTUN KENARINDA YAZAN RENEGADE YAZISININ ANLAMI BU ARACI BEN KENDİM RESTORE ETTİM FABRİKAYA SAĞDIK KALMADAN KENDİ DİZAYNIMI YAPTIM MANASINDADIR.......
ONUN İÇİN BİZDE BU ARAÇDA KENDİ DİZAYNIMIZI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ BİR ÇOK CJ. HASTALARI GİBİ... BU ARAÇ EN ÇOK CJ.7 YE BENZİYOR :smiley:

Akın, kendi yaptığın aracı istediğin şekilde adlandırabilirsin, buna karışmak kimsenin haddine olmadığı gibi yazıyı bir tartışma başlatalım diye de yazmadım. Ancak eski mesajlarından da anladığım kadarıyla profesyonel olarak jeep konusunun içindesin. Bu forumda CJ ile yeni tanışacak arkadaşlar için model, görüntü, bilgi kirliliğini engellemek bizlerden çok sana düşer.
Kolay gelsin. Aracını kazasız belasız iyi günlerde kullan.

Sayın Emin beyin hadler saptamasının dışındaki görüşlerine tamamen katılıyorum ve ortaya çıkacak cipe herkez gibi takip diyorum.....

TARB' Alıntı:
Sayın Emin beyin hadler saptamasının dışındaki görüşlerine tamamen katılıyorum ve ortaya çıkacak cipe herkez gibi takip diyorum.....

Haklısın, genelleme yapmışım, karışmak haddime değil diye düzeltiyorum. Ben de araçlarımda, kullanım kolaylığı ve konfor sağlıyorsa hertürlü değişikliği yapma hakkım olduğunu düşünürüm ama süs ve gösteriş amaçlı değişikliklere de karşıyım.

Buggy' Alıntı:
Akın, kendi yaptığın aracı istediğin şekilde adlandırabilirsin, buna karışmak kimsenin haddine olmadığı gibi yazıyı bir tartışma başlatalım diye de yazmadım. Ancak eski mesajlarından da anladığım kadarıyla profesyonel olarak jeep konusunun içindesin. Bu forumda CJ ile yeni tanışacak arkadaşlar için model, görüntü, bilgi kirliliğini engellemek bizlerden çok sana düşer.
Kolay gelsin. Aracını kazasız belasız iyi günlerde kullan.

EMİN ABİ BEN KESİNLİKLE KATILIYORUM SİZE EĞER ,YANLIŞ Bİ İFADE KULLANDIYSAM ÖZÜR DİLERİM. YALNIZ BİZ BU ARACI TOPLARKEN NİYETİMİZ CJ.7 EBATLARINDA VE ÖN KISIMDA YUVARLAK FAR OLARAK YANİ GÖRÜNÜM CJ.7 OLARAK DÜŞÜNDÜK
AMA İŞE BAŞLAYINCA KARŞIMIZA BÖYLE Bİ ŞEY ÇIKTI VE GÖRÜNÜM KARE FAR OLARAK DEĞİŞTİ ONUN İÇİN ARACA İSİM OLARAK CJ.7 İSMİNİ KOYMAK İSTEDİM

ARACIN PANJUR VE ÇAMURLUKLARI İYİ DEĞİLDİ BİZDE BU ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİK VE ORTAYA HEM FARKLI HEMDE GÜZEL GÖRÜNEN Bİ CJ ÇIKARMAK İSTEDİK :smiley:[attachment=1]

85CJ7ENnewflares.jpg

yavuz-çelikel' Alıntı:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:şimdi o en baştaki pasaklı sally, bu afetmi olmuş

yok Yavuz abi bunu örnek olsun diye koymuş Akın. Bende sanayide ilk gördüğümde CJ7 yapsaydınız dedim ama böyle düşünmüşler. yinede ortaya güzel bir araç çıkaçak :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR