.
Karavan içinde yaşanabilen bir taşıt. Ona asıl anlamını veren karavancı oluyor.
Hani Veysel’in “...o bendeki aşk olmasa” dediği gibi .
Sonuçta karavancı yollarda da mutlu olmalı kampta da.
Bence aslolan ayrım yapmadan yeter ki
karavanı ile mutlu olsun. Yollarda olmak ve kamp yapmak, zaten ikisi de beraberce karavancılığın ayrılmaz amaçları değil miydi ?
Eskiden bir iki günden fazla bir yerde kalmıyorduk. Şimdileri sıklıkla bir iki hafta ayni yerde konaklıyoruz. İnanın bunun ne anlama geldiği hiç aklımıza gelmedi bile.
Yeter ki
karavancı karavana yabancı kalmasın.
Bence yapılacaksa tek ölçüm bu olmalı..
* Komşularımdan biri sekiz metrelik karavanını senede üç haftadan fazla kullanmıyordu. Yaptığı yanlışı gördü. Onu satıp şimdi de bereket yedi metre
olanını aldı.
* Arkadaşlarımızdan emekli bir çift, kredi ile karavan aldılar. Onlar da yedi senedir nedense senede üç dört hafta ile çalışanlardan fazla yollarda değiller. Duşlarını da fazla iş çıkardığı gerekçesiyle ancak bir iki kere kullanmışlar. Fakat elbise ve ayakkabı dolabı olarak çok kullanışlı diyorlar.
* Özgürlük gereksinimini öne sürerek aldıkları neredeyse 100,000€ luk tam donanımlı devasa karavanlarına, ancak kampinglerde yer bulabilenler, duş hatta tuvalet gereksinimlerini bile yine kampinglerde karşılıyorlar. Varsa kamping mutfağında yemek pişirip, bulaşığını orada yıkayanlarından bahsetmiyorum bile.
Sanırım Türkiye’den de verilecek örnekleri vardır ?
Ne bileyim, özgürlük amacıyla aldıkları karavanına silahsız binemiyen, yapacağı birkaç hafta tatili ucuza çıkarmak amacıyla dengesiz yatırıma kalkan, umutsuzca karavanına evini sağdırmaya çalışanlar gibi..
Umarım kimseyi gücendirmemişimdir ?
Nedense gerçeklerin hep incitici bir tarafı oluyor da...
Ben böyle durumlar için karavancının karavanı ile ayni yerde durmadığını, diğer bir deyişle ruhen içinde olmadığını düşünüyorum. Karavancı karavanının içinde olmadıkça da karavanın yollarda ya da kampta olmasını ayırmanın pek anlamı kalmıyor galiba ?..
Bakılacaksa, karavanda iyi ile kötüye öncelikle bu temel açıdan bakmak bence yanlış olmamalı ?
.