Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 706
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,153
Ynt: Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

Yavuz Bey ;

Siz yorulmayın ben devam ederim fotoğrafları yüklemeye :smiley: hiç sıkılmadan ve tek bir fotoğraf kaçırmadan :smiley:

*** Aylar evvel Yavuz Bey'e Defender ile ilgili bir konuda danışmıştım.O da sağolsun bana kendi photobucket linkini yollamıştı :smiley: O gün bugündür kasap kedisi gibi izlerim gelişmeleri hayranlıkla :smiley: ****

Şaka bir yana cidden çok büyük sabır ve emek isteyen bir uygulama bu..Elinize emeğinize sağlık..

Saygılarımla

Cenk

Etiketler

sayfanın güncellemesini anı anına takip ederek heyecanla izliyorum.. kesinlikle süper ötez, bir sabır ve titizlikle yürütüyorsunuz çalışmaları bitmiş halin görmeyi sabırla bekliyorummm kolay gelsin..

Yavuz keşke "Defender Toplama Sanatı" diye açsaydın başlığı ;)

Neler yaptığınızdan anlattığın kadarıyla biraz bilgi sahibi olmuştuk ama her zamanki gibi tevazu göstermişsin...

Verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz sabır için canı gönülden tebrik ederim :smiley:

şimdiden belli mükemmel bir araç çıkacak.güle güle kullanın.land fabrikası kıskanacak.

ufukozkan' Alıntı:
Hiç böyle bir şey görmemişdim elinize sağlık :smiley: :smiley:

Abi yalnız enteresan bir şey var ilk mesajların birindeki fotoğrafta ben mavi semaveri gördüm senin semaver tek başına gitti sanırım sanayiye yanında da Yavuzun devi vardı ;) ;D ;D ;D

biz defender sevdaliları bu gibi konuları açtıkça daha da umutsuzlaşıyoruz haberiniz olsun....sergei bubka bile bu kadar yükseltmedi çıtayı....arkadan gelenler ulaşabilsin diye. ;D.
çok güzel bir defender daha aramıza katılacak belli ki..ellerinize sağlık..

resimleri izlerken içim gitti valla benimde hayalimdi böyle bişey ;D ;D hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullanın. :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Yavuz Bey ;

Siz yorulmayın ben devam ederim fotoğrafları yüklemeye :smiley: hiç sıkılmadan ve tek bir fotoğraf kaçırmadan :smiley:

*** Aylar evvel Yavuz Bey'e Defender ile ilgili bir konuda danışmıştım.O da sağolsun bana kendi photobucket linkini yollamıştı :smiley: O gün bugündür kasap kedisi gibi izlerim gelişmeleri hayranlıkla :smiley: ****

Şaka bir yana cidden çok büyük sabır ve emek isteyen bir uygulama bu..Elinize emeğinize sağlık..

Saygılarımla

Cenk

Teşekkürler Cenk.

akademic' Alıntı:
sayfanın güncellemesini anı anına takip ederek heyecanla izliyorum.. kesinlikle süper ötez, bir sabır ve titizlikle yürütüyorsunuz çalışmaları bitmiş halin görmeyi sabırla bekliyorummm kolay gelsin..

Teşekkürler. Son halini göstermek oldukça zaman alacak galiba, fotoları ayıklamaya, zaman sırasına koymaya çalışıyorum, elimden geldiğince rehber olacak şekilde sırayla anlatmaya çalışıyorum.

SDC' Alıntı:
Yavuz keşke "Defender Toplama Sanatı" diye açsaydın başlığı ;)

Neler yaptığınızdan anlattığın kadarıyla biraz bilgi sahibi olmuştuk ama her zamanki gibi tevazu göstermişsin...

Verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz sabır için canı gönülden tebrik ederim :smiley:

Sağolasın Sevtap aslında bu arabada ben çok birşey yapmadım, çoğu fikir vermek araştırmak üzerine yaptıklarımın.

ufukozkan' Alıntı:
Hiç böyle bir şey görmemişdim elinize sağlık :smiley: :smiley:

.com' Alıntı:
Abi yalnız enteresan bir şey var ilk mesajların birindeki fotoğrafta ben mavi semaveri gördüm senin semaver tek başına gitti sanırım sanayiye yanında da Yavuzun devi vardı ;) ;D ;D ;D

Necmi 3. Ay geldi gitti , sonunda hala bizim şasiyle uğraştığımızı görünce siz delisiniz deyip terketti bizi ;D ;D ;D ;D ;D

serkan35' Alıntı:
abi bu nedir ya....
Gültekin' Alıntı:
Çok güzel olacak. Ellerinize sağlık. ;)

Teşekkür ederim arkadaşlar.

wolkhan' Alıntı:
biz defender sevdaliları bu gibi konuları açtıkça daha da umutsuzlaşıyoruz haberiniz olsun....sergei bubka bile bu kadar yükseltmedi çıtayı....arkadan gelenler ulaşabilsin diye. ;D.
çok güzel bir defender daha aramıza katılacak belli ki..ellerinize sağlık..
sayokan' Alıntı:
resimleri izlerken içim gitti valla benimde hayalimdi böyle bişey ;D ;D hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullanın. :smiley:

Önce Teşekkür ederim, Hiç endişelenmeyin neyin nenerde nasıl yapılacağı konusunda ben yeterince çektim sizin işiniz daha kolay. ;)

schweps' Alıntı:
Mark Evans halt etmiş ;D

Şenol o DVD yi belki 100 defa seyrettim her defasında yeni şeyler keşfettim, bana çok iyi bir klavuz oldu, ama ingilterde bu işler çok daha kolay bunu öğrendim.

Biraz geri giderek şasinin hazırlanması aşamasında yaptıklarımızı anlatayım, başta söylediğim gibi motor seçimimiz V8 den yana idi, piyasayı araştırınca enjektörlü v8 lerin nekadar zor bulunduğunu öğrendik, parçaları heryerde var oldukçada ucuz, ama motorların kendisini bulmak çok zor.

Tam ümitsizliğe kapılmışken satılık Suudi Arabistan spectli bir Türkiye plakalı range rover classic bulduk ve satınaldık, yürür durumda ama oldukça hırpalanmıştı, Donör olarak onu kullanmaya karar verdik.

üzerinde ihtiyacımız olan 1,22 olanlı arazi şanzımanı, v8 e göre oranları fabrikasyon ayarlı LT77 şanzıman, disk frenli rover akslı arka kovan (bu kovanın fotoları yukarıda var.) 3,5 LT enjeksiyonlu rover v8 motor, bu motora ait çalışır durumda ECU ve elektrik tesisatı, klima tertibatı, bulunması çok zor olan sadece RRC lerde bulunan denge amorisörlü Arka A kolu ve denge amortisörü ve kullanabileceğimiz aklıma gelmeyen bir sürü ıvır zıvır bulunmuş oldu.

Mallaesef Dönörün ilk hali böyle idi

100_4168.jpg
100_4169.jpg
100_4177.jpg

Yavuz bey biz de imkanlar çerçevesinde 4, 5 araçın toplanma aşamasını yaşadık ama bu şekilde olmadı sizin ki çok mükemmel olmuş. Bunun bir ilerisi daha yok. Resimlerin devamını bekleriz. Saygılarla

Şasideki işlemlere başlamadan önce RRC den aldığımız motor şanzıman ve arazi, ana aracımızın şasisi üzerine oturtuldu ve yeri ayarlandı, motor bağlantı ayakları RRC den titiz çekilde sökülerek, ana şasimizin üzerine çok ince ayarlarla kaynatıldı. Hem RRC den ölçüler alındı, hemde Çevremizde ki V8 defenderlarden ölçüler alındı.

Yukarıda anattığım şasi işlemlerinden önce bu işler çoktan bitmişti. Ayarlama esnasında çektiğimiz birkaç foto. Bunlar sadece kaba ayarlar.

100_4262.jpg
100_4265.jpg
100_4267.jpg
100_4268.jpg
100_4269.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR