93 model defender aracıma şans eseri elime geçen bir orjinal direrksiyon kutusuyla başladığım bir maceraya giriştim arkadaşlar. orjinal direksiyon kutusunu takıp direksiyon pompasını uydurma işine 500 lü fiyatlar telafuz edilince bende dedim daha sonra motor atılıcak bu masrafı boşuna yapma diye dedim kendime...babamında otobüs şöförü olmasından dolayı ivedikte gezerken 6 tane 2004 modelambulansın çizik dahi olmamasına rağmen parçalandığını görünce araçları gezmiş ve inanması zor fakat ambulansın birinin daha 60000 km olduğunu görmüş o motoruda almamızla macera başlamış oldu devamını ilerleyen safhalarla paylaşıcağım
93 model defender aracıma şans eseri elime geçen bir orjinal direrksiyon kutusuyla başladığım bir maceraya giriştim arkadaşlar. orjinal direksiyon kutusunu takıp direksiyon pompasını uydurma işine 500 lü fiyatlar telafuz edilince bende dedim daha sonra motor atılıcak bu masrafı boşuna yapma diye dedim kendime...babamında otobüs şöförü olmasından dolayı ivedikte gezerken 6 tane 2004 modelambulansın çizik dahi olmamasına rağmen parçalandığını görünce araçları gezmiş ve inanması zor fakat ambulansın birinin daha 60000 km olduğunu görmüş o motoruda almamızla macera başlamış oldu devamını ilerleyen safhalarla paylaşıcağım
Hayırlısı olsun, kolay gelsin. Takip edilecek bir defender konusu daha
bu arada Motoru işletme konusunu araştırdınızmı? Son kanunlar müsaade ediyormu?
Saygılar
Derya
halim ustanın yaptığı bir araç torpido kırık olduğu için sıfırdan sacdan imal etmiş yaratıcı bir fikir diye düşünüyorum benim aracımda v184 motor olduğu için kaput şişirme işlemini benim aracımdada uygulayacak
bu safhadada araya tornada parça yapmak yerine daha orjinal olması için motorun kendi orjinal volant muhafazasının arkasını kesip orjinal motorun şanzımana bağlanan yerinide muhafazadan kesip ikisini birbirine kaynatıyor kaynakla doldurma işi uzun vede ustalık istiyen bir iş resimdeki ustada saim usta iyi bir mekanikçi gerçekten iyi...
buda bu işlere sebep olan direksiyon kutusu bir kutuyla başlıyan macera direksiyon kutusu orjinal olduğu için hiç bir tadilatsız yerine oturdu birazcık direksiyon mafsalları boşluk yaptığı için onlarıda değiştirdim ön burçkarıda yeniledimmi hiç boşluk kalmaması gerekiyor diye düşünüyorum
Hayırlısı olsun, kolay gelsin. Takip edilecek bir defender konusu daha
bu arada Motoru işletme konusunu araştırdınızmı? Son kanunlar müsaade ediyormu?
Saygılar
Derya