Bir sorum var Yardımlarınızı bekliyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ozanozan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,627

Ozanozan

Ana Kamp
Yer
istanbul
1-^^Check engine^^ lanbası bende hep yanıyor bunun sebebini lpg ile bağdaştırdı ustalar bu doğrumudur acaba?
2-İstanbulda Amerikan üzerine cidden iyi olan işini güzel ve sağlıklı yapan bu işin erbabı yada virtüözü sayılacak bir usta önerirmisiniz bana ?
3-Şimdi lpg sistemim tartarin ve çok yakıyor aracım forumda okuyorum yakılan ve yapılan yolun miktarını bunların yarısını bile ben aldığım lpg ile yapamıyorum o yüzden sizce lpg sistemimi değiştirsem yoksa bu kullandığım sistemin iyi bir ustası varmı?
4-Aracımın bir kaç fotosunu çekip koyucam motor kısmında olanları gördüğünüzde gözünüze çarpan yanlışları bana söylerseniz sevinirim.

Şimdiden tşk ederim herkse

Fotoğraf0599.jpg

Fotoğraf0600.jpg

Fotoğraf0601.jpg

Fotoğraf0602.jpg

Fotoğraf0603.jpg

Etiketler
Ynt: Bir sorum var Yardımlarınızı bekliyorum...

LPG için Kartal Sanayi'de İnka Gas Akış LPG ye muhakkak uğrayın. Şu sıralar sıkıntıl Cherokee leri toparlıyor.

Raif Usta 0539 671 13 42.

İsmimi verin (Güven Ekşioğlu), faydası olur.

Diğer konular için Jeepçiler Anadolu yakasında genellikle Boztancı Sanati de Jeep Garage'a gidiyorlar sanırım.

geçen gün gezenbilirde bir arkadaş lpg nin beyninin yerini değiştirdim yolunu kısalttım hesaplı yakmaya başladı diye yazmıştı sebebinide yanlış hatırlamıyorsam gaz uzun yol kat edip soğuyor yanma odasına gelinceye kadar çiğ yakıyor gibi yazmıştı,yazıyı aradım bulamadım ama bir sorun bakalım belki arkadaşın başına gelen sizede fayda sağlar.

concrete' Alıntı:
LPG için Kartal Sanayi'de İnka Gas Akış LPG ye muhakkak uğrayın. Şu sıralar sıkıntıl Cherokee leri toparlıyor.

Raif Usta 0539 671 13 42.

İsmimi verin (Güven Ekşioğlu), faydası olur.

Diğer konular için Jeepçiler Anadolu yakasında genellikle Boztancı Sanati de Jeep Garage'a gidiyorlar sanırım.

Raif Abinin eli degsin derim.

Bu bir konuda benim arabaya yaptigi montajin resimleri var. Resmen sanat yapiyor

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61973.0

Raif Beyi bir ziyaret edicez bu hafta sonunda anlaşıldı :smiley:
Peki Bu arıza ışığı hakkında ne diyorsunuz ? Yada resimlerde yanlış olan birşey varmıdır acaba ?

Ozanozan' Alıntı:
Raif Beyi bir ziyaret edicez bu hafta sonunda anlaşıldı :smiley:
Peki Bu arıza ışığı hakkında ne diyorsunuz ? Yada resimlerde yanlış olan birşey varmıdır acaba ?

arıza ışığını okutacaksınız çıkan kodları not edin ,sonra buraya yazın veya netten kodların açıklaması çıkar.lpg den mi başka şeylerden yandığı anlaşılır.

Ozanozan' Alıntı:
1-^^Check engine^^ lanbası bende hep yanıyor bunun sebebini lpg ile bağdaştırdı ustalar bu doğrumudur acaba?
2-İstanbulda Amerikan üzerine cidden iyi olan işini güzel ve sağlıklı yapan bu işin erbabı yada virtüözü sayılacak bir usta önerirmisiniz bana ?
3-Şimdi lpg sistemim tartarin ve çok yakıyor aracım forumda okuyorum yakılan ve yapılan yolun miktarını bunların yarısını bile ben aldığım lpg ile yapamıyorum o yüzden sizce lpg sistemimi değiştirsem yoksa bu kullandığım sistemin iyi bir ustası varmı?
4-Aracımın bir kaç fotosunu çekip koyucam motor kısmında olanları gördüğünüzde gözünüze çarpan yanlışları bana söylerseniz sevinirim.

Şimdiden tşk ederim herkse

1- Once diagnostik cihazina baglayip kontrol etmek lazim ariza kodlarindan ne oldugunu bulabilmek icin

2- Jeep Garage Bostanci ve AES Sonmezler Maslak

3- Bir elden gecirmekte fayda var resimlerden gordugum kadari ile enjektorler ve regulator bosta gibi duruyor. Bu da arac her sallandiginda gaz akisinda kesinti olarak donecektir.Ek olarak selenoid eskimis gibi bir de en son ne zaman LPG filtresini degistirdin ?

4 -Ust maddede siraladim aslinda.

Benim sistem seninkinden berbatti. Ortalik kablo dolu idi. Ama sonunda marka deegistirdik oldu bitti. 0 cihaz 0 montaj su anda cok saglikli. Yanliz benim roket telinde ki sorundan ve lastiklerden dolayi sarfiyatim bir miktar yuksek. Lastik ve jant degisti roket telini de haftaya degistiriyorum.

simdilik aklima gelenler bunlar.

çağlar' Alıntı:
arıza ışığını okutacaksınız çıkan kodları not edin ,sonra buraya yazın veya netten kodların açıklaması çıkar.lpg den mi başka şeylerden yandığı anlaşılır.

Sayın Çağlar bunu not aldım şimdi tşk ederim.

s40euro' Alıntı:
1- Once diagnostik cihazina baglayip kontrol etmek lazim ariza kodlarindan ne oldugunu bulabilmek icin

2- Jeep Garage Bostanci ve AES Sonmezler Maslak

3- Bir elden gecirmekte fayda var resimlerden gordugum kadari ile enjektorler ve regulator bosta gibi duruyor. Bu da arac her sallandiginda gaz akisinda kesinti olarak donecektir.Ek olarak selenoid eskimis gibi bir de en son ne zaman LPG filtresini degistirdin ?

4 -Ust maddede siraladim aslinda.

Benim sistem seninkinden berbatti. Ortalik kablo dolu idi. Ama sonunda marka deegistirdik oldu bitti. 0 cihaz 0 montaj su anda cok saglikli. Yanliz benim roket telinde ki sorundan ve lastiklerden dolayi sarfiyatim bir miktar yuksek. Lastik ve jant degisti roket telini de haftaya degistiriyorum.

simdilik aklima gelenler bunlar.

Sayın s40euro;

Jeep Garage gittim ve memnun kalmadım resmen fiyatta uçmuşlar yaptıklarını görünce bir daha gitmedim.enjektorler ve regulator ve selenoid nedir bilmiyorum çok yabancıyım bu konulara kusura bakmayın o yüzden yavaş yavaş öğrenme aşamasındayım :smiley:

En son lpg için esenlerde bir tartarini bayine gittim 8 adet parçayı ve ordaki resimdeki kit sanırım onları temizlediler içndeki filitreyi değiştirdiler bildiğim teknik bilgi bu kadar başında bekledim benzinle yıkadılar parçaları anlayabildiğim daha doğrusu bu :smiley:

merhaba CHECK ENGINE lambası sizi korkutmasın, aracınız egzosdan çıkan gazı tahlil ederken, benzin yakan bir mekanizma için kalibre edildi ve uygulanan lpg kiti sonrası çıkan egzos atıkları bir şeylerin yolunda gitmeği sinyalini doğuruyor. bu kronik bir sorundur, önemsizdir ve zamanla geçebilir. fakat her CHECK ENGINE aynı anlama gelmez, sürüşe duyarlı olmalısınız. aynı ikaz ışığının fasılalı yanıp söndüğünü farkederseniz, sağa çekip yardım isteyin. yakıt konusuna gelince öncelikle mil ve km ayrımını doğru yaptığınıza emin olun, hesabı doğruladığınızda sonuç aynı ise, lpg markanıza uygun iyi bir servise gidip lpg enjektörlerine bakın (onlar buna meme derler) bazen az yakması düşünülerek küçük yada dar rekorlu enjektör kullanıyorlar ve beyin gaz deşarzını ayarlayamadığından vurular şeklinde olması gereken motor gaz beslemesi, sürekli devam eden bir akış şekline dönüşüyor ve gazın kısa sürede bitmesine neden oluyor. amerikan işinde maslak / master service iyidir, selçuk var, banada burdan biri referans olmuştu sağolsun. selamlar...

Ozanozan' Alıntı:

Sayın Çağlar bunu not aldım şimdi tşk ederim.

Sayın s40euro;

Jeep Garage gittim ve memnun kalmadım resmen fiyatta uçmuşlar yaptıklarını görünce bir daha gitmedim.enjektorler ve regulator ve selenoid nedir bilmiyorum çok yabancıyım bu konulara kusura bakmayın o yüzden yavaş yavaş öğrenme aşamasındayım :smiley:

En son lpg için esenlerde bir tartarini bayine gittim 8 adet parçayı ve ordaki resimdeki kit sanırım onları temizlediler içndeki filitreyi değiştirdiler bildiğim teknik bilgi bu kadar başında bekledim benzinle yıkadılar parçaları anlayabildiğim daha doğrusu bu :smiley:

Raif Ustaya uğradığınıza önce bir tespit ve açıklama isteyin. Zevkle yapar. Sonra bedelini öğrenin. İkna olursanız ve rakam makulse yaptırırsınız. İşinize gelmezse teşekkür edip rahatlıkla ayrılırsınız. dediğim gibi, ismimi vermeniz de fayda sağlar.

concrete' Alıntı:
Raif Ustaya uğradığınıza önce bir tespit ve açıklama isteyin. Zevkle yapar. Sonra bedelini öğrenin. İkna olursanız ve rakam makulse yaptırırsınız. İşinize gelmezse teşekkür edip rahatlıkla ayrılırsınız. dediğim gibi, ismimi vermeniz de fayda sağlar.

Sayın dr__sercan bey yazdıklarınız için tşk ederim teknik bilgim biraz az yavaş yavaş öğrenip not alıyorum ilginizden ötürü tşk ederim.

Teşekkür ederim Sayın Guven Eksioglu isminizi vericem muhakkak yalnız bu başlık altındaki yorum dikkatimi çekti bu konu hakkında nedersiniz peki? prince nasıl sizce

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61973.20

Ozanozan' Alıntı:
Sayın dr__sercan bey yazdıklarınız için tşk ederim teknik bilgim biraz az yavaş yavaş öğrenip not alıyorum ilginizden ötürü tşk ederim.

Teşekkür ederim Sayın Guven Eksioglu isminizi vericem muhakkak yalnız bu başlık altındaki yorum dikkatimi çekti bu konu hakkında nedersiniz peki? prince nasıl sizce

Oncelikle aracin su anki sorunlarini cozelim. Belki de hicbirimizin aklina gelmeyen baska bir sorun olabilir.

Arac once benzin ile asfaltta duzgun gider bir hale gelsin ondan sonra LPG tarafina bakariz. eger aracta emisyon sistemini etkileyen bir ariza var ise LPG de de ayni sorundan dolayi verim alinmayacaktir.

Simdi gelelim tabirlere.

Selenoid : Olu adam prensibi ile calisan bir vanadir aslinda senin aracta yolcu tarafinda tasirma kabinin yaninda gozuken mavi zimbirti. Gorevi LPG tankindan gelen sivi haldeki gazi motor kapali ve LPG sistemi devrede degil iken kesmek.

Regulator : aslinda basinc dengeleyici demektir. Ama LPG sistemlerinde bir gorevi daha vardir. O da motor sogutma sisteminden gelen sicak sudan aldigi isi ile tanktan gelen sivi haldeki yakiti gaz haline cevirmektir. Ayni zamanda gelen gazin basincini dengelemektir.

Bu ikisini attigin en son resimde gorebilirsin.

Enjektor : Gelen yakiti yanma odasina atan mekanizmadir. O da ilk resimde gorulebilir.

Ozanozan' Alıntı:

Bu markanın da gayet üst düzeyde bir marka olduğunu duymuştum.

Kullananlar kızmasın ama Atiker'den uzak durun bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri