Bir Suzukici Daha...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semaver Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,587

semaver

Aracımı seviyorum.
Yer
Kocaeli-İstanbul
Herkese merhaba,
Geçen hafta itibarı ile ilk dörtçekerimi almış bulunuyorum. Forumu ilk takip etmeye başladığımda cip yerine binek otomobil sahibi idim, açıkçası pek 4x4 hevesim de yoktu aslında. Ancak burada gördükçe ve tanıdıkça kafamdaki araç imajı değişti. Doğa ve pikniksever birisi olarak otomobil ile asfaltta gayet rahat olmama karşın neredeyse her piknikte altını sürtmekten, istediğim noktaya ulaşamamaktan, her kar yağdığında mecburen araba kullanırken içimde peydahlanan garip ürpertiden ne kadar rahatsız olduğumu farkettim. İlk otomobilim dizel renault clio symboldü, asfaltta çok kabiliyetli olmamakla birlikte arazide fena sayılmazdı. Sonra onu satıp dizel linea aldım; asfaltta daha iyi ama asfalt dışında çok kötüydü. Uzun ve yere yakın burnu yere sürtünmekten adeta "hoşlanıyordu". Marketlerin parkyerlerindeki taş-metal engellere bile altı değiyordu. Boyalı tamponları ile çok da narindi. İlk dokunuşta beyaz derisinin altındaki simsiyah plastiği gösteriyordu. Bu noktadan sonra forumdaki araçlarla ilgili bilgi ve deneyimleri incelemeye başladım. İlk gözüme kestirdiğim araç mahindra goa idi. Tuğsan bey aracı çok güzel tanıtmış, üstelik araçla ve 4x4 terminolojisi ile ilgili bütün sorularımı eksiksiz yanıtlamıştı. (Buradan kendisine tekrar teşekkürler.) Marka takıntım yoktu,aracı da gördüm ve beğendim, lakin aracın artık Türkiye'ye ithal edilmediğini öğrendim. Sonra bana nasıl bir araç gerekir diye tekrar düşündüm:
-Araç yeterli hacme sahip olmalıydı.
-Bir miktar arazi kabiliyeti olmalı ancak asfalttan çok da kopuk olmamalıydı. (İkinci araç olmayacağı için heryere onunla gideceğim.)
-Ailemle birlikte uzun yola çıkabileceğim, tatile vs. gidebileceğim konfora sahip olmalıydı.
-Off-road düşünmesem bile ileride modifiyeye açık bir araç olmalıydı.
-Çalışan bir insan olarak nadiren bulabildiğim boş vakitlerimi sanayide geçirtecek kadar eski model yada kalitesiz bir araç olmamalıydı.
Neticede tüm bunları toplayınca ortaya xl-7 çıktı. Kullandım, beğendim ve aldım. Hergün biraz daha da bağlanıyorum sanki... Bir de fotoğraf ekleyeyim becerebilirsem:
C:\Users\daydin\desktop\IMAG0115.jpg

Dediğim gibi off-road amaçlı düşünmediğim için şu haliyle beni tatmin ediyor. Karda gezmek en büyük hedefim. Bunun için kışa girmeden modifiye düşünebilirim; örn. yükseltme ve büyük lastik + vinç ve çelik tamponlar. O zaman da forumdaki iş bilen arkadaşlar eminim yardımcı olacaktır.

Etiketler

Ynt: Bir Suzukici Daha...

>photobucket.com buraya üye olup fotografları yükleyin bilğisayarınızdan..

>img kodu 'nu buraya kopyalayınca fotograf yüksek cözünürlükte cıkacaktır..

>> sizin aracın motor resmi

>>
1h0piffw.jpg

aracınız hayırlı olsun ..temiz + hesaplı bulursam bende almayı düşünüyorum.. :smiley:

Oğuz bey, aracı sahibinden aldım. Epeydir malum sitede inceliyordum bunları. Birkaç araç baktım, savaştan çıkmış gibiydiler. Sonra bunu gördüm. Adamın elinde 15 günlük ekspertiz raporu vardı yetkili servisten. Ben de başka bir servisten ekspertiz yaptırdım. Ama baktığım araçların geneli yıpranmış ve kazalı idi. Kanımca çok bilinmeyen, çok pahalı olmayan ve nisbeten az yakan bir araç olduğundan haketmeyen ellere düşüyor bunlar. 117000 diye yazıyor ama epeydir servise uğramamış, ben 3. sahibinden aldım. Yani hiçbir garantisi yok. Motoruna baktırdım ayrı bir ustaya, gayet temiz buldular, yağ falan eksiltmiyor. Tramere mesaj attım, 2010 yılında bir kazası var, masrafını yazmıyor. Ön tampon ve arka sağ stop kenarı boyanmış, başka da birşey bulamadılar. Neticede aldım, kullanıyorum, memnunum. Biraz hantal olmakla birlikte beklediğim kadar değil, 160 km'yi gördüm, kanımca daha da gitmez. (1860 kg 112 bg daha ne olsun?) Çok spor kullanma heveslisi olmadığım için bana yeterli geliyor. Eğer ilerde büyük lastik taktırırsam chip yaptırırım diye düşünüyorum. Mehmet Gazihan'a (Megachips) sordum, gayet sağlıklı bir şekilde 140 bg'e çıkacağını söylediler, tadından yenmez.

Aracınız hayırlı olsun.güle güle kullanın.zor yollar programında modifiyeli olarak kullanılmıştı aracınız.zorlamaya gelmiyor offroad şartlarında gibi yorumlar yapıldı forumda.turbo arızası yapmış.tavsiyem orjinalliğini bozmadan at lastikler kullanmanız..keyifli sürüşler dilerim..

Oğuz bey sizde Xl7 ararken semaver arkadaşın mesajı,temiz bir xl7 bulması güzel tevafuk olmuş. :smiley:

Teşekkürler mete bey, offroad düşünmediğim için önemli değil. Zaten boyutları itibarı ile offroad a uygun bir araç da değil. Ama turboyu zorlamak için illa off-road yapmak da gerekmiyor. Sattığım lineanın turbosu daha 6000 km'de değişmişti...

Abi yükseltme,vinç,lastik vs.... projede neler var?
3. sıra koltuk var mı?
İstanbula gelirken yakıt tüketimini test edebildin mi?

modifiye işine şu an vaktim yok ..max 2cm süspansiyon + 3 cm kupa yükseltip büyük lastik takmayı hedefliyorum ..aracın uzun yol konforunu bozmayacam ..41/8 dif degişikliği+havalı kilit kafamda dolanıyor şu an.. ;) +chip tunıng..

3. sıra koltuk var mı?>> bagaj biter >>bagaj için aldım sırf..bebelerim olmasa ön 2 koltuk harıc digerlerinide cıkarır otel diye kullanırdım bide webasto..degme keyfime.. ;D ;D ..ah ben şimdi genc olçaktım..bekar olçaktım..falan filan.. ::smiley:

gelirken kel olacaktım..az daha arıza ışıgı yakıp 3bin devir üstüne cıkmıyor motor kitleniyor du arasıra durup bekleyince düzeliyordu ..karadenizde bana euro dizel diye hep kırsal motorini cakmışlar sanırım..fatsada,samsunda,sakaryada bosch car servicelere ugradım egr arızası verip içeriye eksoz kokusu veriyordu..
sakaryadan bp den yuro mazot fulledim..2-3 usta gezdim..abi şimdi bunu sökemem cok karşık uzun iş cart curt beleş degil kardeşimm parasıyla..ııh cık falan tepem attı bir digerine gidiyon yrın gel diyor öbürüne bakıyon..2 saat sonra diyor ..hepsne hayırlı işler bol kazanclar dileyip cıktım yola son 200 km de lambayı söndürttürüp yeni mazotta aldıgımdan jet gibi geldim+ lambamda daimi ynan vaziyetteydı yolda ayar etti beni ,,sakaryadan sonra yanmaz oldu..
1250 km yi 300 tl ile geldi bozuk olarak.. ;)
Abdullah kardeş bu araba sende olsa kesin 150bine getirirdin.. ;) ;D ;D
1850 kg arac 120kg de şöfer..= 2 ton..motor 109 geygir aslında küçük geliyor ama dizelin muhteşem bir torku var 5. vitesde olsa 1500 devirde acayip asılıyor.. ;) :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri