Bir Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,423
Ynt: Bir Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

Video güzeldi 8) gazetede köşe yazarı YAVUZ BAHADIROĞLU
Çok esprili bir tarzda gösteren İtalyan davranış ve Avrupa arasında bir fark vardır.

Alt yazıdaki açıklama.
Film İtalya alay niyetiyle yapılmış değildi, ama buna bir şekilde diğer ülkeler için bize özgün bir şekilde bakmak.
Böylece, iyi bir mizah dozu ve eleştirel anlamda .. gereklidir sevmiyorsan, o zaman bile izlemek için zahmet etmeyin o var.

Etiketler

Video linki için teşekkürler.. İtalyan bayrağı yerine Türk bayrağı olsaydıda doğru olurdu .. demekki Akdenizlilere has bazı şeyler

20 - Sadece Türkler evlatlarını vatan görevine (şehadete) davulla zurnayla gönderip şehadet haberine VATAN SAĞOLSUN deme büyüklüğünü gösterebilir...

Ben sevdalıyım bu vatana ve TÜRK olmaya.... kim ne derse desin...

Sonaraki yazılanlara bakılırsa başlık anlamını yitiriyor. Demekki neymiş aynı şeyleri başka ülke insanlarıda yapıyor.

Ben de bundan 5-6 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Almanya'dan gelen gurbetçi bir ailenin işim gerği evine gitmiştim. Ben cihaz ile ilgilenirken ailenin 6-7 yaşlarındaki çocuğu bir yandan camdan dışarı bakarken bir yandan da fındık yiyordu, yediği fındıkların kabuklarını camdan aşağı atıyordu. Babası fark edince çocuğa kızdı. Kabukları dışarı atmamasını söyledi. Çocuğun cevabı ise:
- ''Ama baba burası TÜRKİYE.'' oldu.