Birdman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,500

Etiketler
Ynt: Birdman

Oldurseler atlamam ben ordan asagi. Degisik bi hava akimi mi ne varsa adamlar dosdogru yolda ilerliyor. kayakla atlama da oldugu gibi yere paralel sekilde iniyolar. cok ilginc ve cesaret gerektiren bi olay, ben almiyim :eek: :-*

giydikleri kıyafet yarasa kıyafeti yabdıklarıda base- base jump arkadaşın bı tanesı akıllı işi deil demiş :D bendemı akılsız oluyorum sımdı kardeş :D yer o kadar guzelki paraglider olmamasına ragmen cok gusel cross yabılıyor :smiley:

Ülkemizde ilk birdman atlayışını yapanlardan biri Arif Kemal Buhara. Buhara 28 Temmuz 2004 yazında Ölüdeniz'de microlight'tan atladı. Tecrübeli bir skydiver ve de aynı zamanda yamaç paraşütü pilotudur....:smiley:)

ayrıca en az 500 atlayışı bulunan bir paraşütçünün birdman olması gerekir diyebiliriz. Ancak atlayış sayısından çok, atlayan kişinin olgun ve mantıklı olması şart; çünkü çoğu kez, havada aynı anda yüzlerce paraşütçü olabilmekte. Yer tercihi, uçuş planı, diğer paraşütçülere güven ve saygı olması gereken başlıca özellikler. Sırf seyredenleri hayran bırakmak adına ya da bu işi yapan diğer kişileri etkilemek için riskli hareketlerden kaçınmak gerekir. Mutlaka ilk uçuştan önce bir birdman eğitmeninden de yardım alınması şarttır.

ben serbestçiyim arkadaşım yarasaylla atlayışta yaptım :D ama bana öle dalga gecer gıbı birdman falan denmesınden nefret ederım ayrıca sölediğin şeylerde çok haklısın öyle rastgele birdman muhabbetine girilmez yazılı ve gorsel olarak bunun egitimi tamamlamak gerekır DİP NOT: görsel olarakta zaten kabim rüzgar tünelleri var bu iş için özel olarka kullanıyor

skydiver arkadaşım :smiley: zaten havacılıkta hangi branş olursa olsun iyi bir eğitim almak gerekiyor yoksa sonuçları kötü olur ;)

hmm... birdman de denio sanıırıım wingsuit kııafetin adından geldiğği için wingsuit flyinde de denio :smiley: 500 atlayış derken base jump sanırım.. eğğitim tabiki gerekli yoksa acaydıım kollarıımıı bubaa dierek atlanmaz.. :smiley: peki nerden başlamalı.. bu yaz başlamalyıım ilk ne yapmalııyıım..

ilk olarak serbest paraşüt eğitimi almalısın ;) serbest paraşütle uzun bi süre atlayış yaptıktan sonra birdman kıyafetiyle atlanılıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR