Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan woop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,060

woop

Yeni Üye
merhaba konuyu umarım doğru yere açıyorumdur. foruma yeni kayıt oldum. bu yaz kamp alanlarına gidip çadır kurmak istiyoruz. fakat nasıl bir çadır almak gerek.
http://www.hepsiburada.com/monodome-4-kisilik-kamp-cadiri/productDetails.aspx?categoryid=362945&productid=spormono4#tablnk
linkteki çadır işimi görürmü? bir de uykutulumu falan yok bizde matın üstünde yatsak nasıl olur?
http://www.hepsiburada.com/teknik-mat-siyah-10-mm/productDetails.aspx?categoryid=1301315&productid=sportm010#tablnk
linkteki mat işimi görür mü?

bir de gidecek yer tavsiyesi lazım. deniz kıyısında güzel bir kamp alanı biliyor musunuz?

Etiketler

Ynt: Bir Kaç Soru

ege yada akdeniz kıyılarında her yer olabilir. ama daha çadır ayarlayamadım. çadır işe yarar mı?

çadırları kullanıcağınız bölge, iklim ve kişi sayısına göre değerlendirmeye alabiliriz kısaca kaç mevsimlik bir çadır lazım öncelikle bunu değerlendirmek gerekir.

sadece bir faaliyet mi yoksa başka faaliyetlerde de kullanıcak mısınız bu önemli

mat sadece bir yalıtım malzemesidir tulumla zemin arasındaki ilişliyi ksmek için kullanırlırve kendi aralarında çeşitleri vardır......

kullanıcağınız yer ve zaman bilgisini verirsenizi daha kolay yardımcı olabiliriz

http://www.cubucakcamping.com/index.php
linkteki yere gitmeye karar verdim. ağutos ayında gidicez.

Şimdi hocam birkaç konuya açıklık getirirseniz herkes daha kolay fikir yürütecektir .

-Çadırı kaç kişi kullanmayı planlıyorsunuz ?
-Sadece yazın mı kullnacaksınız ?
- yıl içinde ve önümüzdeki 5 yıl içinde mesela kaç kere kullanmayı düşünüyorsunuz ?
-Bu iş için nasıl bir bütçe ayırdınız ?
-Kamp yapacağınız yer yada yerlere nasıl ulaşacaksınız ? Yani çadırı sırt çantasında mı araçta mı taşımayı planlıyorsunuz ?

Bence bunlar karar vermede önemli kriterler .
Saygılarımla...
Barış

woopla gidecek olan benimde soruları cvplandırayım..

-Çadırı kaç kişi kullanmayı planlıyorsunuz ?
-şimdilik 2

-Sadece yazın mı kullnacaksınız ?
ewet

- yıl içinde ve önümüzdeki 5 yıl içinde mesela kaç kere kullanmayı düşünüyorsunuz ?
kampı ilk defa yapacaz..belki bi gün dayanamıycaz belki senelerce kamp yapıcaz. denemeden bilinmez...

-Bu iş için nasıl bir bütçe ayırdınız ?
memur bütçesi.

-Kamp yapacağınız yer yada yerlere nasıl ulaşacaksınız ? Yani çadırı sırt çantasında mı araçta mı taşımayı planlıyorsunuz ?
şehirlerarası otobüs + dolmuş... çadırı el ile taşıma şansımız yokmu? 3.2kg çantalı bişi diil mi?

----

gençlere uygun hangi kamp alanlarını önerirsiniz.. sebze meyva yetiştiren ailelerin olmadığı..

webki le beraber gideceğiz kampa. çadır aldık bi tane karfurdan. ev de kurdum gayet güzel. şişme yatağın üstünde yatarız diye düşündük. 5 ytl ye bi şişme yatak aldık ama yatağı üfleyerek şişiremedim. evde üstünde yatıp deneyecektim kısmet olmadı.

şişme yatak değilde şişme mat alın. gerçi şişme yatağıda orda illaki bi pompa bulur şişirirsiniz. kamp yeri çok güzele benziyor. çoluk çocuk olmayaydı bende sizle gelirdim. datça nın havası denizi süper. entellektüeli bol. mutlaka gidin. iki kap iki çatal bi de kartuş tüp alın gidin. fazla takmayın ekipmana. orda bulursunuz...sevgiler...

Eheh çadırı almışsınız zaten , sorun çözülmüş oldu :smiley: İyi yapmışsınız madem ilk deneme ucuz bir çzdır iş görecektir , zaten yaz günü ... Yalnız umarım aldığınız çadır çiftkatmanlıdır . Gerçi yazın gee soğumadığı sürece burda pek sorun yaratamaz

Şişme yatağı el pompası yada elektriklipompa le şişirin . Ağızla şişirmek ok zor olacaktır . Bu arada piasada pilli pompalar var , bunlarozak durmanızı tavsiye ederim , birtakım pille tek kişil yatağı ancak yarım saatte şişiriyor . Tabibu arada dinledirmek falan gerekiyr vs . Şarjlı olanları var , harika vantilotör gibi üflüyor :smiley:

Yanınıza kapkacak , sallama yada demleme çay için keyfe göre ekipman , çatal kaşık almayı unutmayın . ocak olarakta piyasadaki kartuşlulardan alabilirsiniz ama benim tavsiyem aygaz minigaz ocak . Ufak ve kullanışlı ...

Çadır tabiki çanta içinde geliyor . Ama yinede düşünmek lazım , üstbaş , ıvır zıvır , çadır , yatakderken ağırlık usandırıcı olmasın ...

Sebze meyve yetiştien aile iyidir . Ben en güzel insanları , gezdiğim yaylalarda , köylerde vs tanıdım . Anadolu insanının erezyona uğramamış olanları hala çok güzel insanlar ...

İyi eğlenceler ...

sil baştan yaşama şansım olsaydı eğer,
oturup saymazdım eski yanlışlarımı.
kusursuz olmaya çalışmaz, rahat bırakırdım yüreğimi.
ve elbette, çok daha coşku dolu olurdu sevdalarım,
içine az buçuk da ciddiyet katılmış.
bu denli titiz olmazdım hiç, öyle bir şansım olsaydı eğer.
korkmazdım daha çok riske girmekten.
daha çok yolculuğa çıkar, gündoğumlarını kaçırmazdım asla;
hele dağa tırmanmanın keyfini.
hiç bilmediğim yerlere giderdim gidebildiğince.
doyasıya dondurma yer, boş verirdim kuru fasulyenin nimetlerine.
öyle bir şansım olsaydı eğer,
dertlerim de yaşamın gerçeğini taşırdı, yalnızca düşlerin değil.
işte hani onlardan, her dakikasını verimli geçirenlerden biriydim.
aynı an’lara geri dönebilseydim eğer,
yalnızca iyi ve güzel olanları tatmak isterdim yeniden.

öğrenemediyseniz hala, öğrenin artık:
yaşam an’lardan oluşur. sadece an’lardan…
şimdi’yi yakalayın.

yanında termometresi, bir şişe suyu, şemsiyesi ve
paraşütü olmadan yerinden kıpırdamayanlardan biriydim.
ama yeni baştan yaşayabilseydim eğer,
iyice hafiflemiş olarak çıkardım yolculuklara.
ilkbahara yalınayak girer,
sonbahara dek unuturdum pabuçlarla yürümeyi.
hiç bilinmeyen yollara dalardım, tadını çıkarırdım gün ışığının,
çocuklarla daha çok oynardım, sil baştan edebilseydim eğer…

ama heyhat, seksenbeşindeyim artık
ve biliyorum ki,…
ölmekteyim.

jorge luis borges
1899-1986 arjantin

n güzel söylemiş jorge luis borges
bilgiler için tşkler..şişme mat göremedik ama bugün bi daha bakalım ona ..tşkler

şişme matı outdoor ürünleri satan yerlerde daha rahat bulursunuz. bütçeye uygun modelleri var...adrenalin de gezenbilir üyelerine indirim de var sanırım...

öğrenciyiz diyin paramız yok diyin..insaflı çocuktur tansu...

yaa aklıma bişey takıldı gittiğimiz yerde piknik tüpü satmazlar mı? illa kamp ocağı mı alacaz?

muhtemelen orda satın almak yerine geçici olarak kiralama şansınız olucaktır oralardaki esnafa sorarsanız mutlaka yardımcı olucaktırlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR