Gümrük Kanunu'nda ilgili maddede kabaca şöyle deniyor "Birey tek başına spor yapabileceği motorsuz bir aleti yanında getirebilir".
Bu nedenle bir adet bisikleti yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Gümrük vs ödemenize gerek yok, herhangi bir vergisi de yok... Sadece bagaj büyük boy olduğu için bir ücret talep ediyor havayolu şirketi. Örneğin 2005 yılında THY benden Frankfurt - İstanbul arası için 20 Dolar karşılığı 17 Euro tahsil etmişti.
Kilosu 20$ olur mu yahu Aman... Her ne kadar bisikletlerimiz hafif olsa da, batarız
Avrupa'da bisiklet artık bir ulaşım aracı olarak kabul edildiği için şöyle bir uygulama var;
Büyük boyutlu bagajların kilosu 10 € gibi bir fiyatı var ancak bisiklet kişisel bir eşya sayılıyor, bu nedenle de özel bir tarife ile taşınıyor. Bu da THY'de 20$'dı. Üstelik bisikletin ağırlığı, özel bir bagaj statüsünde taşındığı için sizin toplam yük taşıma hakkınızdan da düşülmüyor . 21 kg. bavul + 15 kg bisikletle geldim (koliden dolayı 15 kg ). Tecrübe ile sabittir .
Öyleyse sorun yok.. Uçakla bir yere gidecek olursam bisikleti yanıma almak gayet avantajlı olacaktır. Özellikle gidilecek yerde toplu taşıma ücretlerinden kurtulunmuş olunur.
Bu arada düşünüyorum da bisikletlere küçükte olsa plaka takılsa Yurt dışına veya uzak bir şehre filan götürdüğümüzde bisikletin memleketinin aslında neresi olduğu belli olsa
ben geçen sen almıştım kron..xoxes idi sanıyorum xaos kadranı kullandık sirkeciden aldım..istediğiniz şekilde toplatabiliyorsunuz..400 milyona gelmişti..daha büyük göbek vs.gibi donanımlar ekletmiştim..pek kullanma fırsatım olmadı ama güzel bir marka tavsiye ederim..
Bir dostum yeni amortisör aldıydı. Ondan çıkanı benim fakire taktık. Güzel oldu.
Sağa sola haber saldık.
Temiz çıkma deore lx yada xt aranırım vites fren ayna kol vb full.
Bulursam güzel olacak.
Ben burada sezonu açtım zaten.Deniz kenarında oldukça keyifli oluyor... ;D
Herkese keyifli pedallar...