bisiklet tavsiyesi yardım lütfen!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zopa27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,761

zopa27

Ana Kamp
Yer
HANIM KÖY :))
boyum 190 kilo 85. bursa şehir içinde kullanmak için bir bisiklet almak istiyorum. azami bütçem 1000 tl. profesyonel değilim spor yapmak için ve zevkine kullanabileceğim hangi marka model bisiklet tavsiye edersiniz ibr de kaç kadro??? almam gerekir

Etiketler
Ynt: bisiklet tavsiyesi yardım lütfen!!!

http://www.sedona.com.tr/tr/BisikletDetay.aspx?ID=16 veya http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=3&urunid=257 olabilir..

benim size bahsettiklerim şehir içi asfalt yol için, sizin sorduğunuz modeller ise mtb yani dağ bisikleti olarak geçiyor. şehirde kullanacağım ancak ara sırada bozuk satıhta kullanacağım derseniz mtb modellerine bakın.

bisiklet konusunda pm nize cevap verdim ben bisikletle ilgili forumda ir sey yazmama karari aldim cunku bisikletle alakali olan forumdaki kisilerin gerekli yeterliligi oldugunu dusunmuyorum
sacma sapan polemiklere de girmiyorum .. dedigim gibi pm den sorulariniza yanit vermeye calistim

sayın fidodido madem artık özelden cvp yazıyorsunuz banada pm atarmısınız bende öğreneyim fikrinizi?

y.gulesenoglu' Alıntı:
sayın fidodido madem artık özelden cvp yazıyorsunuz banada pm atarmısınız bende öğreneyim fikrinizi?
Merhaba
Sakin yanlis anlamayin daha once anlatmak istediklerim bir kulaktan girdi digerinden cikti .. Eger bisikletle daha icli disli bir forumda yazsaydim eminimki bunlar basima gelmezdi .. arkadas tatli dille rica etti ve yazdim daha onceki girişlerime bakarsaniz orada bisikletle ilgili bir seyler anlatmaya calistim .. Ne boburlenerek ne de otorite koyarak .. bisikletle ilgili ciddi anlamda dolu ve onemli bir gecmisim var milli bir sporcu ve bilir kişi olarak eger yasadigim , gordugum ,ogrendigim bariz yanlislari yazmazsam rahatsizlik cekerim ..
Ya burada benim bu yazdiklarim artistlik olarak algilandi , poz veriyorum sanildi ya da cevap vermek dusunmekten kolay oldugu icin boyle oldu.. Ortası yok

mtb ile şehir bisikleti arasında bir şey bakıyorum açıkcası(cycolocross oluyor sanırım?). aldğım bisikletin lastkleri dişli olursa bunları dişsiz aasfalt lastikleriyle değiştiririm diyordum bir de

çok tşk. ederim verdiğiniz bilgilere göre tercihimi belirleyeceğim. çok yardımcı oldunuz

Selamlar,
Spor amaçlı kullanacaksanız o zaman dik duruş pozisyonu ve konforu ön planda olan şehir bisikletlerini eliyoruz. Araziden çok asfalt ve şehir içi yollarda kullanacaksanız ya mtb bisikletine yolda kullanmaya uygun dişsiz ve su kanalları bulunan lastik takarak kullanabilirsiniz ya da yol-yarış bisikletlerinin gezi-hobi amacı ile üretilmiş alt seviye modellerine bakabilirsiniz. İkisi arasındaki tercihi, bisikleti kullanacağınız bölgedeki yol durumlarına göre belirleyebilirsiniz. Yollar gayet kaliteli ve sıcak asfalt ise 2. önerimi daha dikkatle değerlendirmenizi öneririm. Fakat belirteyim sıfırdan yol bisikletine adım atmak başlangıçta sizi biraz yıpratabilir. Gerek sürüş pozisyonu gerek yolda bulunan engellere karşı kendinizi sakınma gereksinimi (Yola eksenine paralel mazgallar, derin çukurlar v.s.) doğacaktır.

Marka-model tavsiyesinde bulunamayacağım. Böyle bir bisiklete ihtiyacım olmadığı için hiç araştırma gereksinimi hissetmemiştim. Fakat siz araştırıp gözünüze kestirdiğiniz modelleri buradan paylaşırsanız üzerinde rahat rahat konuşabiliriz.

Bu arada tavsiyeler arasında 2010 model sedona 321'de yer almış. O bisikleti arazide denemiş ve uzun süre gözlemlemiş biri olarak çok başarılı modellerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer bulursanız bu modeli tercih edebilirsiniz. Fakat üzerindeki bazı parçaları değiştirerek kullanım sahasını genişletebilir ve performansta ciddi bir artış sağlayabilirsiniz.

http://www.dailymotion.com/video/xhc2kc_kapadokya-iniy_sport

Videoda Kapadokya'nın mtb yarış parkurlarından birinde iniş gerçekleştiriyoruz. Öndeki bisiklet Sedona 321 fakat tüm parçaları kişisel seçim.

hayır hayır siz yanlış anlamayın bende sadece fikrinizi öğrenmek istedim. sonuçta tabiki fikir ayrılıkları olabilir ancak amaç kimseyi kırmamak olmalı.

sedona 331 321 çok fak eder mi?

birde sedona istanbul diye birşey var üçü arasında kaldım

bir de sanırım kadro boyu 18-20 arası olacak ama lastik ebatını neye göre seçeceğiz 24-26-28 jant var

sedona 711 V ideal seçim olur. boyunuz çok uzun 20 inç kullanmanız daha rahat olur sizin için. bursanın yolları gezdiğim kadarıyla çok düzgün. en azından istanbula göre. gene de maşa ya ve amortisöre daha bi dikkat edin derim.

zopa27' Alıntı:
bir de sanırım kadro boyu 18-20 arası olacak ama lastik ebatını neye göre seçeceğiz 24-26-28 jant var

Aynı boy ve kiloda sayılırız.29" jant bisikletlere de bir göz atın derim.Gerek yerli gerek yabancı pek çok üreticinin 2012 modellerinde çok çeşitli 29" bisikletler var.Ancak 29" lerde iç ve dış lastik açısından yedek parça sorunu yaşayabilirsiniz.