arkadaşlar merhaba,
yakın zamanda bisiklet almayı düşünüyorum. fakat bisikletlerle ilgili bilgim artık çocukluktan kalma. bu sebepten dolayı sizden yardım istiyorum.
normalde sürekli kamp yapan biriyim bunu bisikletle birleştirmek istiyorum. 2 şekilde kullanacağımı söyleyebilirim;
1. bisiklet ile dağ tepe kendimi vurup kamp yapacağım alana götürecek bir bisiklet olmalı (çoğu toprak dağ yolu olacak fakat az da olsa toprak yoldan çıkıp ormanın içine girmem gereken zamanlar olacaktır)
2. aynı zamanda şehirler arası da kullanmak isterim. (yine kamp yapa yapa gideceğim fakat böyle seferlerde mecburen asfalttan gideceğimi düşünüyorum çoğunlukla )
bu kullanıma uygun aksesuarlar hakkında da görüşlerinizi almak isterim. örneğin kullanıma göre bazen çıkartıp bazen takacağım dikiz aynaları, ön ve arka ışıklar gibi. özellikle kamp eşyalarımı taşımak için çanta bağlayabilmem gerekecektir. bu çantaları bağlamak için yeri olan bir bisiklet olmalı (bisiklet çantaları hakkında hiç bilgim yok yardımlarınızı esirgemeyin
boyum 1,86 m (kadro boyu için önemli sanıyorum)
bütçem 1500-2000 arası fakat büyük fark yaratacaksa zorlayıp 2500 e kadar çıkabilirim.
şimdiden teşekkürler.
Senin geçtiğin yoldan ben geçtim.
Benim bütçem biraz daha yüksekti.
Aşağıda yazdıklarım şahsi önerilerdir, uyup uymamak sana kalmıştır.
İki şekilde kullanmak istediğini belirtmişsin.
İstediğin özelliklere sahip bisikletler oldukça pahalı.
Aklıma bir çırpıda gelen iki model söyleyeyim:
Trek 920
Specialized AWOL
takribi 7.000 - 8.000 tl seviyesindeler.
Bütçeni max. 2.500 tl olarak belirlediğine göre iki kullanım şeklinden ziyade birine ağırlık verecek şekilde bir yönelişe girmen daha mantıklı olur.
Şehir/tur bisikleti kategorisinde yer alan tur bisikletlerine bir bak.
Kesene uygun bir tur bisikleti alabilirsin.
Bazı tur bisikletlerinde ön ve arka bagaj yer alıyor.
Bisiklet kullananlar genelde dikiz aynası kullanmıyor. Daha çok kask veya gözlük aynası kullanıyor.
Ülkemizde üretilen bisiklet çantaları mevcut (sem çanta vs), hesaplı sayılsa da kalitesi hakkında bilgi sahibi değilim.
İthal ürünlerin fiyatı oldukça yüksek. Bir çanta seti neredeyse senin bütçe tabanı kadar olabiliyor.
Ayrıca diğer ekipmanlar çok da ucuz değildir.
Örneğin su matarası. Kaliteli bir şey (termal) matara fiyatları 80-100 tl seviyesinde 2 tane aldığını düşürsen sonucu sen düşün.
Sonuç olarak sana şöyle bir tavsiyede bulunayım;
Amaçladığın şey çok da ucuz bir şey değil. Bu kadar parayı yatırıp sonunu görmediğin bir maceraya atılmak yerine, bir tanıdıktan 2-3 günlüğüne bir bisiklet edinmeye çalışarak, ucuz yollu çanta vs ayarlayıp ufak bir tur at. Aklına takılan sorunlarla ilgili birçok bilgiye erişebilirsin.