Bisikletçiler Buraya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,654

Ynt: Bisikletçiler buraya

Bursa şehir içinden başlayarak 2 defa Uludağ Sarıalan bölgesi tırmandım. Bu yolun kimi kısımlarında pedala bastım kimi kısımlarında bisikleti sırtladım. yaklaşık 28 km lik bir tırmanış oldu bisikletle ve oldukça yorucu idi. Yolun dönüşünde ise yaklaşık 8 km lik orman içi downhill yaptık. Oldukça adrenalin içerikli olduğunu söylemem lazım.
Yolun kalan kısmı asflt ve oldukça virajlı ve hızlı bir inişti. Bu iniş 35 km kadar sürdü. Bir üçüncü tırmanışımda bisikleti Uludağ zirveye kadar çıkardım. Zor ama yapılamayacak bir şey değil.
En uzun ölçekli yolculuğum günde 160 km. Bursa ve civarında sayısız ve en kısası 60 km olmak üzere bir çok yeri turladım.

Ynt: Bisikletçiler Buraya

Evden , çocuklardan , işten ve dağlardan fırsat kaldıkça uzun mesafeli sürüşler yapmayı seviyorum.

Uzun zamandır kullanmıyorum ama bisikletlerdeki vites sistemleri çok gelişmiş..Dağ bisikleti yaptığım dönemde shimano altus C ve A serisi çok mükemmeldi arazide bisiklet kullanmak için...
21 ve 24 vitesli dişli setinden en çok 21vitesli set beni hiç yolda bırakmadı daha doğrusu bisikletten indirtmedi, evet yordu ama her pedalda gücün boşa gitmediğini hissettiriyordu bisiklete...
Şimdilerde ise yine altus serisinin en yeni setini gördüm gerçekten çok güzel bir kadro...

Birde şuanda almak istediğim bisiklet çift süspansiyonlu mu yoksa tek süspansiyonlu mu olsun ona karar veremedim..Çift süspansiyonlular top gibi sekiyor yolda, sanki gücü tam iletemiyormuş gibime geliyor, ama ön süspansiyon gerçekten gerekli dağ bisikleti ile uğraşanlar için...
tabi en ii markalar kanımca giant, trek ve scott

hacı arka süspansiyon dağ bisikleti için büyük dezavantaj. bu arada ben önümüzdeki ay sağlam bir dağ bisikleti alıp günde en az 20km yaparak şu gereksiz kilolardan kurtulmayı planlıyorum. hasan paşam da bana eşlik edecek. ibrahim sende katıl, bakırköy sahilden başlar sarıyer sahilden çıkarız? ;)

Eğer arka süspansiyon kilitlenebilen bir amörtisöre sahipse inişlerde
tadından yenmez. Ama sürekli çalışan bir arka süspansiyon düz yolda ve
tırmanırken büyük güç kaybına yol açar. Bu durum tecrübeyle sabittir :smiley:
İlk uzun mesafe turumu Eğirdir - Antalya arasında yapmıştım ve altımda
çift süspansiyonlu bir bisiklet vardı. Tabii ki dik yokuşlarda ben bisikleti
taşımak zorunda kaldım :smiley:

Ancak kilitlenebilen amortisörlerin de hatırı sayılır fiyatlara satıldığını biliyoruz :smiley:

Sedatçım sen işe yürümeyle başla sora bisiklete terfi edersin, çünküm yürürken yorulursan taksi çağırıp, metroya binip, 97 ye binip eve dönersin ama bisiklet olduğunda zor olur senin için. bisiklete aparat alıp evde biraz kondisyon kazanmak lazım yola çıkmadan önce...yoksa ham vucütla 10km yol gitmek 2gün yatmaya bedeldir...

yol' Alıntı:
hacı arka süspansiyon dağ bisikleti için büyük dezavantaj. bu arada ben önümüzdeki ay sağlam bir dağ bisikleti alıp günde en az 20km yaparak şu gereksiz kilolardan kurtulmayı planlıyorum. hasan paşam da bana eşlik edecek. ibrahim sende katıl, bakırköy sahilden başlar sarıyer sahilden çıkarız? ;)

Yiğidim aman, bu tür bir aktivite sana çok pahalıya patlayabilir. Sana tavsiyem sadece yürüyüş. Emin ol 2 ayda kurtulursun fazlalıklardan. O vücutla bu tip bir aktiviteye sakın kalkma.

hocam amortisörün kitlenme olayına kendimiz bir çözüm bulamazmıyız? yani mekanik bağlamda biraz kurcalasak?
bizim Türk ustaya göster "bana bunu yap" de yapsın sana en kralını :smiley:

Iceman®' Alıntı:
Sedatçım sen işe yürümeyle başla sora bisiklete terfi edersin, çünküm yürürken yorulursan taksi çağırıp, metroya binip, 97 ye binip eve dönersin ama bisiklet olduğunda zor olur senin için. bisiklete aparat alıp evde biraz kondisyon kazanmak lazım yola çıkmadan önce...yoksa ham vucütla 10km yol gitmek 2gün yatmaya bedeldir...
yürüme konusunda sıkıntım yokki paşam... bacak kaslarımda ne erime var ne en ufak bir yağlanma... ben şimdi evden çıksam sarıyere kadar rahat yürürüm.
ayrıca erhancığım, sen yenikapıya kadar da gelmezsin :smiley: cruise'a alır pathfinderla arkadan takip edersin ;D ;D kaldır kıçını hehehe

ibrahimcan, sence bacaklarımdaki kasların erimemiş olmasının nedeni ne olabilir :D kilolar yüzünden yokuş çıkmak dışında problem yok. ekimin ortasında almayı düşünüyorum bisikleti, bakırköy sahilde sen, ben, erhan ve hasan paşa toplanır basarız pedallara :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR