Bisikletle çekilebilen Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muammergult Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,013
Ynt: Bisikletle çekilebilen Karavan

biraderim Japonya falan uzun yol diyorsan bis oraya kendini götürür mü önce ona bi bakmak lazım,
pi210 güzel fikir,
karavan.gen.tr fake site ilan gerçi direk başoğlu diyor, doğrudan başoğlu ile iletişim kurarsın caretta düşünürsen.
uzun yol düşünürsen sağlam bi çekici bulman lazım. yani uzun yolda sorun çıkarmayacak, ufak tefek sıkıntılarını anlayabileceğin bi araba.
reno 11 ler olur, yakıtı iyidir, gücü de yeterli gelir.karavan 350 kg de olsa içine koyacağın eşyalarla 500 olur, inişlerde römork freni iş görür, rampaya düzden hızlan çık diyceğim ama, trafik sıkışır vs, durduğunda kalkışı balatası halledebilir mi, kullannalara sormak lazım, 126 bis bi kız arkadaşta vardı, parçasını bursa dan getirtiyordu, skutır ile takas etmişti.
çekici için daha kuvvetli bi 5 kapı güzel olur, uno, tipo, palio, eski golfler, 106,206, reno flaş vs gibi
çekme karavan uzun ömürlü olur çekici değişsede, ama çekici biraz işe yarayacak bi araç olsun, hani karavan güzel olsun diyorsun, ama çeken araç sıkıntı verince karavanın tadını alamazsın.

Etiketler

Pedalları içeri alabilirsen bu calısma belki sana ilham verir

bufalino.jpg

Ama en mantıklısı bir daihatsu, subaru vs ufak panelvanlarından almak. Bunların 4x4 olanlarıda var. Forumdan bir arkadas campere cevirmişti. Bisten daha saglıklı olacaktır.

c15903a.jpg

c15903b.jpg

c15903d.jpg

- tornado57
japonya en uç bi hayal abi.. ondan ünce Türkiye yi baştan aşağı kıyı şeridinden gezmek istiyorum..
madem biss126 fazla iş görmez, fazla sağlıklı değil bi woswos nasıl olur ? :D
woswos ve bis tarzında şirin ve kibar pi2010 un ufaklıgına uyum saglıcak ucuz yollu bir araç var mı ?
suzuki cary aslında cok hosuma gitti demin baktımda, onun içini aynı pi2010 tarzında yapabilir miyiz ?

- nasah
abi gonderdigin resim harika.. :D tam da aradıgım bişey gibi.. ondan ilham alarak aklıma suzuki cary geldi :D
mahallede su ve tup tasırlardı gorurdum ve baya da hızlı kalkısları var aracların :D

bi Suzuki Cary nin Karavana dönüşmesinde bi sakınca olur mu ? Dayanıklı ve kalite bişey olur mu ?
sağ tarafta ki koltuğuda arkaya bi şekilde dahil edip biraz daya bütüyütülerek nasıl bir dizayn tasarlanabilir ?

voswos hava soğutmalı, çekme konuysunda seni üzer,
caryy motokaravan olarak (kamyonet üstüne o bisiklete konan tarzda karavan) yeterli olur,
panelvan dan dönüştürmek de o kadar zor olamasa gerek ihtiyacınıza göre akılcı bi tasarım yapılabilir.
hatta arkasında bi pi201 bile çekersin :smiley:
carry ler boylarına göre kuvvetli araçlar,
benzer araçlar olarak, daihatsu hi-jet, daewoo damas, kia asia topic var, hatta kia asia topic 5 ileri vites, zaman zaman internette kelepir fiyata satanlar oluyor.
temiz bi tane alıp içini arkadaşların yardımıyla isteğine göre tasarlayabilirsin.
bu boyda bi de pregio var elektrikli ama 50 bin liracık :(
bir zamanlar ben de o araçlardan almayı çok düşündüm, bi tarafına sedye gibi portatif bi yatak falan koyup seyahat edebilirim falan diye, nasip olmadı.
klimalı olanı yok bu araçların.

Muammer abi bisikletli karavan fikrin değişmediyse bir şey buldum oda şu: reklamdaki bisiklet alkovenli yani yapma kasa

TearDrop ve Caretta Çekme Karavanlarının bana uygun olmadığını anladığım gibi, WosWos un ve Biss126 'nın da Çekme Karavan konusunda çekim ve kalkışında ki etkisizliği ve hayal kırıklığı yaratabileceği düşüncesi beni bunlardan da uzaklaştırdı..
- tornado57
Şuan için Çekme Karavanda ki Düşüncem büyük olmamasını istiyorum. ve Sanırım netleştiğim ve isteklerimi karşılamasından dolayı, Çekme Karavan da bi adım önde ki düşüncem; pi2010..

Daha başka bi düşünce olarak MotoKaravan alma düşüncesi de belirdi kafamda, bundada ufaklık ve birazcık lüks isteğim olduğundan dolayı, 250 cm uzunluğunu geçmeyecek bir araç istiyorum. Bunda da düşüncem mahallemde hep gördüğüm sucu abilerin, Suzuki Carry'leri.. :D içi pi2010 kadar olduğunu tahmin ediyorum ve Suzuki de japon old. için sağlam ve güçlü (boyuna göre) olduğu düşüncesindeyim.. :D

- theomer
BisiKaravan'a da ise her zaman tekliflere ve önerilere açığım, BisiKaravan ı artık HaftaSonları ve yazlık için pRatik pikniklerde falan kullanmak amaşlı düşünebilirim, uzun soluklu içinde yaşamak için tam ihtiyac karşılamıyor sanırım..

Evet dostum, önerilerini bekliyorum.. =))

arkadaşlar türkiyede bu bisikletten yapabilecegimiz bir yer varmı

20_4-29-11-55264lores.jpg

Muammer abi ve bu bisiklet karavanını yapmak isteyenlere söylemek istiyorum.. internetten araşıtrın istediğiniz şekilde karavan yapan şirketler var ve bu isiklet karavanının çizilmişi ayrıntıları internette var karavan yapanlara gösterin ve fiyatta anlaşın reklamda gördüğünüz gibi bir karavan olur... ve önerim bisiklete sonradan takılması değil bisikletin şeklini bozarak yani reklamdaki gibi karan bisiklete birleşik halde olursa daha iyi olur.. ben de yapmak istiyorum yaşım daha küçük olduğu için babamla anlaştım 1-2 sene sonra yaptıracağız...

http://www.facebook.com/groups/305841832302/

herkezi bu konuda açtığım sayfama bekliyorum..

Peki güneş paneli ve elektrik motoru uygulanabilir mi pedalın yetmediği yerde elektrik takviyesi kolaylık sağlar mı?

elektrik alanında uzmanlığım yok ama merakım var:smiley:
güneş paneli ve elektrik motoru ile destekleme elbette bir miktar faydalı olacaktır, sanırım akü gerektirecek. doğrudan panellerin verdiği gerilim motor için yeterli olmazsa motora zarar verebilir diye düşünüyorum.
Elektrik/elektronik bilgisi olan arkadaşlar daha net cevap verebilirler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR