Bisikletle Tralles (Üçgözler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,402

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Soğuk kış günlerinde birçok bisikletçi için etkinlik şansı hemen hemen hiç yok gibidir. Ben de bugün güzel bir sonbahar gününde oğlumla yaptığım bisiklet gezisini sizlerle paylaşarak, içinizi bir nebze ısıtmak istedim :smiley:.
O hafta sonu oğlumla birşeyler yapmaya söz vermiştim. Aslında birçok kereler ailecek yaptığımız bisiklet turlarına eşim ve kızım işleri olduğu için katılamayacaklarını söyleyince baba oğul sırt çantamızı hazırlayıp beraberce çıkmaya karar verdik. Aslında evden çıkarken belirli bir rotamız yoktu. Rota doğaçlama olarak ortaya çıktı. Aydın'a gelenler bilir. Oldukça küçük bir kenttir. Genelde düz sayılabilecek bir alanda kurulmuştur ve etrafı tarım alanları, özellikle de zeytinlik ve narenciye bahçeleriyle çevrilidir.
Biz de ilk olarak batı yönünde ilerleyip, otoban kenarındaki bahçelerin arasındaki yollarda biraz gezindik. İlk molamızda çektiğimiz resimlerim
27102007001.jpg

27102007.jpg

27102007003.jpg

27102007004.jpg

Daha sonra buradan ayrılarak şehir içine döndük ve sokak aralarında pedal bastık.Yorulunca ikinci molamızı adını bilmediğim küçük ama şirin bir parkta verdik;
27102007005.jpg

27102007006.jpg

27102007008.jpg

Burada rastladığım bir arkadaşımla biraz sohbet ettikten sonra oğlum "Baba tralles'e gidelim mi?" önerisini getirdi. Aslında biraz tereddüt ettim. Çünkü burası biraz yukarıda kalıyordu ve ben o yokuşu tırmana bileceğime inanmıyordum. Ama oğlumun ısrarlarına dayanamadım ve tamam dedim.
Oflaya puflaya o yokuşları çıktım. Bazen bisikletim beni taşırken, bazen ben onu taşıdım ve sonunda Tralles'e vardık :D :D :D. Ben ilk bulduğum gölge ve düz alana kendimi atarken, güneş yavaşça akşamüstüne ilerliyordu. Sırt çantamızdaki nevalelerimizi (kurabiye, börek, termosta sıcak çay) afiyetle yedikten sonra fotoğraf çekmek aklımıza geldi ;D ;D ;D.
27102007009.jpg

27102007016.jpg

27102007011.jpg

27102007010.jpg

Tralles Aydın'ın tarih önceki çağlarda yerleşim alanı.Buradan ayakta kalan şimdilerde "Üçgözler" diye anılan bir kapı. Ama birkaç yıldır etkin şekilde kazı çalışmaları yürütülüyor. Toprak altındaki tarih de yavaş yavaş günyüzüne çıkıyor. Aydın'da uzun yıllardır yaşayan birisi olarak bundan daha fazla söyleyebilecek sözüm olmadığını ben de şimdi fark ettim :mad: :mad:. Ama size söz çok yakında araştırıp daha detaylı bilgileri buraya aktaracağım ;) ;).
Güneş ufukta kaybolurken, eve dönme zamanı da geldi. Dönüş yolunda gördüğümüz bu apartman kapısının fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim. Evde oturan sanatçı ruhlu kişiyi de gıyabında kutluyorum :smiley:...
27102007027.jpg

27102007028.jpg

27102007030.jpg

Son fotoğraf Üçgözlerin resmedilmiş görüntüsüdür.
Not: çekilen fotoğraflar oğlumun cep telefonuyla çekildi. Bu nedenle kusur varsa affola...

Etiketler
Ynt: Bisikletle Tralles (Üçgözler)

haşmet abi güzel bir gezi olmuş haberim olsaydı bende size katılırdım zaten bu haftada hava şartlarından dolayı uçuş olmadı.Sürekli rüzgarla birlikte kulağıma doğanın çağrısı geliyor(sanırım kafayı yemeye başladım:D )

Ynt: Bisikletle Tralles (Üçgözler)

Salih, bu geziyi bu hafta sonu değil, ekim ayında yapmıştık. Havalar güzelleşince bir organizasyon yaparız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,139
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler